Sonbahar’ın ilk haftasında İTÜ Çekirdek girişimleri yine hız kesmeden çalışmalarına devam etti.

 

» Teleporter ‘Avrupa’nın en gözde 100 girişimi’ arasında gösterildi

Teknoloji alanındaki önemli yayınlardan biri olan Wired UK, Avrupa’nın En Gözde 100 Girişimi 2017 listesini açıkladı. Listede İTÜ Çekirdek girişimlerinden Teleporter da bulunuyor. Big Bang 2016’da elde ettiği 3. başarısının ardından ABD pazarına açılan ve SXSW’ya katılıp Y Combinator’dan davet edilen Teleporter böylece dünya çapında adını duyurmayı başarmıştı.

Teleporter ayrıca G-Startup tarafından en inovatif 50 girişim arasına seçildi ve kurumun düzenleyeceği etkinliğe katılma hakkı elde etti.

 

» Nanomik’e 3 milyon TL’lik Ar-Ge desteği

İTÜ Çekirdek 1. çağrı girişimlerinden Nanomik, doğal gıda koruyucusu projesi ile Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Müdürlüğü (TAGEM)’den 3 milyon TL’lik Ar-Ge desteği almaya hak kazandı. 2 ayrı Ar-Ge laboratuvarı bulunan ekip, bu destek ile seri üretime geçebilmeyi hedefliyor.

 

 

» TET Proje Pazarı’nda İTÜ Çekirdek girişimlerine 5 ödül

Ödül kazanan girişimlerimiz ve kategorileri şöyle;

Vivosens – Akıllı Sağlık ve Medikal Kategorisi Birinciliği
Hagelson – Akıllı Binalar ve Çevre Kategorisi Birinciliği
Midas – Akıllı Sağlık ve Medikal Kategorisi İkinciliği
Next Horizons – Diğer Akıllı Uygulamalar Birinciliği
Tarsus – Diğer Akıllı Uygulamalar İkinciliği

 

» GOM, IF WORLD DESIGN GUIDE etkinliğine davet edildi

İTÜ Çekirdek girişimlerinden GOM, IF WORLD DESIGN GUIDE etkinliğine katılmaya hak kazandı. Girişimimiz sonuçları aralık ayında açıklanacak olan sosyal etki ödülü için yarışacak. 50’li yıllardan bu yana faaliyetlerini sürdüren iF Design Award, dünyanın en büyük ve en ünlü tasarım, araştırma ve değerlendirme merkezlerinden biri olarak önemli bir unvana sahip.

 

 

» Notedu’ya anlık sohbet özelliği

Ders notları paylaşım uygulaması olan Notedu, anlık sohbet özelliğini duyurdu. Güncellemeyle birlikte artık kullanıcılar hem birebir hem de not gruplarında anlık olarak mesajlaşabilme imkanına kavuşuyor. Not satın aldıktan sonra o notu satın alan diğer kişiler ve notun sahibi ile otomatik olarak bir sohbet grubu kuruluyor. Böylece ders notu ile ilgili sorularını doğrudan olarak ilgilileri ile konuşabilecekleri bir ortam oluşuyor.

 

 

» Kartoon3D artık akıllı tahtalar ile de uyumlu

Kartoon3D sınıf içi etkinlikler için akıllı tahtalar ile uyumlu hale geldi. İlkokul ingilizce dersleri için hazırlanan müfredata uygun kategorize edilmiş resimli sözlüğü ve eğitim senaryoları ile öğretmenlerin sınıf için etkinliklerde kullanabileceği Kartoon3D, böylelikle etki alanını genişletmeye devam ediyor.

Ayrıca Kartoon3D ile çeşitli eğitsel etkinlikler yapılabilmesi için Türkiye Disleksi Vakfı tarafından da bir ebeveyn klavuzu hazırlandı. Bu kılavuz sayesinde yaşlara göre farklı zorluk seviyelerinde hazırlanmış onlarca Kartoon3D oyunu ile çocuklarınızla eğlence ve öğrenmeyi bir arada yaşamak mümkün oluyor.

 

» Next Horizons, Smart Future Expo’da

İTÜ Çekirdek girişimlerinden Next Horizons’ın kurucusu Davut Şadoğlu, Smart Future Expo’da yer alan oturumda yapay zeka, akıllı şehirler ve geliştirdiğimiz sistemlerin bu sektöre getirdiği inovasyonlardan bahsetti.

Yazar Hakkında

mm

Girişimcileri, şirketleri, yatırımcıları ve profesyonelleri bir araya getiren geniş bir ekosistem olan İTÜ Çekirdek, kimyadan elektroniğe, bilişimden biyogenetiğe tüm sektörlere açık bir girişimcilik merkezidir.

Paylaşım
Close