İTÜ Çekirdek’te Bu Hafta: 20-24 Mart
Geride kalan haftada İTÜ Çekirdek’te birçok gelişme yaşandı. İyi fikirlerin yetişme merkezinde 20-24 Mart tarihleri arasında olan bitenleri derledik.
» Parkkolay ile ayırtılan park alanları artık mobil ödenebiliyor
İstanbul’un otopark sorunuyla ünlü semtlerinde bile 1 dakikada park yeri bulunmasını sağlayan Parkkolay, park sorununu iOS ve Android cihazlara indirilebilen uygulamasıyla çözüyor.
Devreye sokulan yeni güncellemeyle Parkkolay kullanıcıları artık mobil uygulamalarını kullanarak istedikleri saatler için otoparklardaki yerlerini ayırtabiliyor ve park ücretini tek bir dokunuşla uzaktan ödeyebiliyorlar.
Rezervasyon yapmak için ilk 1 saatlik ücretinizi ödediğinizde mobil uygulamadan size bir karekod gönderiliyor. Bu karekodu otoparklara Parkkolay tarafından yerleştirilmiş IoT cihazlara giriş ve çıkışta okutarak kolay ve hızlı bir şekilde otopark işlemini tamamlamanız sağlanıyor.
Parkkolay’ı buradan mobil cihazlarınıza indirebilirsiniz.
» AvivaSA İTÜ Çekirdek girişimleriyle tanıştı
Ünlü sigorta şirketi AvivaSA, geride kalan haftada İTÜ Çekirdek’e gelerek girişimleri tanıdı.
Firmanın dijital inovasyondan ve kurumsal girişimcilikten sorumlu uzmanı Doruk Ertanan, girişimcilere kurdukları Dijital Garaj konseptini anlattı, ardından AvivaSA’ya fayda sağlayabilecek ürün ve hizmetler geliştiren girişimler ile özel toplantılar gerçekleştirdi.
» UberPitch’in kazananları İTÜ Çekirdek ve İTÜ Magnet’e geliyor
Dünyanın en değerli girişimlerinden Uber, yurt dışında uyguladığı UberPitch konseptini ilk kez İstanbul’da da gerçekleştirdi ve girişimciler ile yatırımcıları bir araya getirdi.
Yatırımcı olarak etkinliğe katılan Arda Kutsal, Arif Akdağ, Cem Soysal, Dilek Dayınlarlı, Fırat İşbecer, Nevzat Aydın ve Yomi Kastro’nun her birinin bir kazanan seçtiği UberPitch İstanbul’un kazanan girişimleri ise şöyle sıralandı: Bilemezsin.com, Dine&Pay, Looky, Melina Aero, qumpara, Teleskop.co ve UrbanSurf. UberPitch’in kazanan girişimleri, İTÜ Çekirdek ve İTÜ Magnet kullanım hakkı kazandılar.
» Adgager ilk müşterisini kazandı
İTÜ Çekirdek girişimlerinden Adgager, kurduğu akılcı ve işlevsel sistem ile reklamcılığı kitle kaynak kullanımı ile tanıştırıyor.
Markalar, reklam ekipleri ve insanları (gager’ları*) bir araya getiren girişim, reklam fikirlerinin bizzat hedef kitle tarafından geliştirilmesini ve iyileştirilmesini sağlıyor. Adgager, reklam fikirlerinin istenilen zaman diliminde hedef kitleye ulaştırıyor ve onların verimliliğini analiz ediyor. Fikrin istenen etkiyi yaratacağından emin olunmasını sağlayan ise gager ismi verilen platform üyeleri.
Reklamlarını Adgager ile ideal hale getirmeye karar veren ilk marka ise 1964’ten bu yana ısıtma, soğutma ve kişisel bakım ürünleri geliştiren Raks oldu.
» NextHorizons YTÜ Mekatrotek’17’deydi
YTÜ Makine Teknolojileri Kulübü tarafından her sene düzenlenen Mekatrotek etkinliğinin bu seneki ayağında, İTÜ Çekirdek girişimlerinden Next Horizons’ın kurucusu Davud Şadoğlu panelistler arasında yer aldı. Çok amaçlı robotlar üreten Şadoğlu, panele katılan öğrencilerin sorularını yanıtladı.
» Silikon Vadisi’nde İş Yapmak ve Teknolojide Trendler
Otomotiv girişimleri için özel olarak gerçekleştirilen Pitstop Otomotiv Network ve Satış Geliştirme Programı, Silikon Vadisi’nde İş Yapmak ve Teknolojide Trendler semineri ile sürdü. Seminer, Panasonic Otomotiv Sistemleri Ürün Planlama Stratejisi ve İnovasyon Direktörü Hakan Köstepen’in katılımıyla 23 Mart perşembe günü saat 16:00’da İTÜ ARI Teknokent ARI 3 Binası -2.Kat İTÜ Çekirdek Seminer Salonu’nda gerçekleşti.