İyi girişimlerin yetişme merkezinde bu hafta yine birçok önemli gelişme yaşandı!

İTÜ Çekirdek “Yılın Girişim Hızlandırıcısı” seçildi.

2017 yılının en iyileri Webrazzi Ödülleri’nde sahiplerini buldu. Geçen yıl aynı kategoride ipi göğüsleyen İTÜ Çekirdek, bu yıl da halk oylaması sonucunda “Yılın Girişim Hızlandırıcısı” kategorisinde ödülün sahibi oldu. Bizi destekleyen herkese teşekkür ederiz!

İTÜ Çekirdek’te Girişimcilik Seminerleri” başlıyor!

İTÜ Çekirdek yeni döneme girişimcilik ekosisteminde ihtiyaçları karşılayacak bir seminer dizisi ile başlıyor. Y Combinator ve Stanford University birlikteliğiyle “How to Start a Startup” adıyla verilen girişimcilik dersinden esinlenerek hazırlanan program 7 başlıktan oluşuyor.

Her hafta ekosistem içinden bir konuşmacının konuk olacağı program girişimciliğe ilgisi olan herkese açık.

“Girişimin 7 Büyük Semineri” adı verilen seminer dizisinde girişimcinin  girişim serüveninde ihtiyaç duyacağı tüm konulara yer verilecek.

Seminerler, 25 Ocak’ta Armut.com’un kurucusu Başak Taşpınar Değim’in konuşmacı olarak katılacağı “Takım Uyumu” semineri ile başlayacak.

7 haftalık seminer programı ise şu şekilde:

#1 Girişimciler için Takım Uyumu- Başak Taşpınar Değim/ armut.com (25 Ocak)
#2 Ürün-Pazar Uyumu – Fırat İşbecer/ Monitise (1 Şubat)
#3 B2B Satış ve Pazarlama -Emre Omacan / Agito (8 Şubat)
#4 B2C Satış ve Pazarlama- Boğaç Göncü/ Sahibinden.com (15 Şubat)
#5 Ölçeklenebilirlik – Hakan Erdoğan/ Iyzico (22 Şubat)
#6 Şirket Kurulumu – Mehmet Okan Arıcan / BTS & Partners (1 Mart)
#7 Yatırım – Enis Hulli/ 500 Startups (8 Mart)

Ayrıntılı bilgi için bu linki ziyaret edebilirsiniz.

Mentornity ilk yurt dışı satışını yaptı

Kurumsal mentorlük ve gelişim programlarının yönetim ve iletişim platformu olarak faaliyet gösteren Mentornity’den iyi haberler var.

Londra merkezli The Open Data Institute (ODI) Global Girişimcilik programlarını bir İTÜ Çekirdek girişmi olan Mentornity ile yürütme kararı verdi. Böylece Mentornity ilk yurt dışı satışını gerçekleştirmiş oldu ve global bir girişim olma yolunda ilk adımı attı.

Sports & Merits Hopi ile işbirliği yaptı

Kurum çalışanlarına, istedikleri zaman, istedikleri yerde, istedikleri sporu çok ucuza yapmalarını sağlayan, tümüyle akıllı telefon üzerinden kullanılabilen, Türkiye’nin en esnek spor merkezi üyeliği sistemi Sports & Merits büyümeye devam ediyor.

Sports & Merits ile Hopi arasında yapılan işbirliği ile artık Hopi kullanıcıları, Sports & Merits ile spor yaparken Paracık kazanıyor.

Bu iş birliği sayesinde Hopi kullanıcıları ayrıca çeşitli Hopi kampanyalardan kazandıkları Paracık’ları Sports & Merits web sitesinde kullanarak spor merkezi üyeliğini çok daha cazip koşullarla temin edebiliyor.

Titreşim Dili işitme engelli bireylerin sosyalleşmesini sağlayacak

BİGG Çekirdek kapsamındaki girişimlerden biri olan “Titreşim Dili” daha önce denenmemiş bir yöntem ile işitme engelli bireylerin sosyalleşmesine katkıda bulunmaya hazırlanıyor. Bireylerin yeteneklerini keşfetmelerini sağlamak için dünyada bir ilki gerçekleştirerek onları bir enstrüman ile tanıştırıyor.

Titreşim Dili, işitme problemi bulunan herkesin müziği hissedebileceği ve dahası müzik yapabileceği bir festival planlıyor!

12 Mayıs 2018’de Vestel sponsorluğunda Zorlu PSM’de gerçekleştirilecek festivalde işitme engelliler için geliştirilen piyanolar ve müziği hissetmelerini sağlayacak bileklikler kullanılacak.

Ayrıca geliştirilen bir uygulama ile dünya genelinde bir farkındalık oluşturmak hedefleniyor.

İTÜ Çekirdek 2018 girişimi CONTACT CIRCUIT prototip testlerine başladı!

Birbirinden kopuk, kendi kendini güncelleme ve düzenleme yetisine sahip olmayan, gün geçtikçe çoğalan ve eskiyen; sosyal ve profesyonel rehber içeriklerimiz, zamanla içinden çıkılması güç bir problem haline geliyor.

Nefes Alan ve Nabız Yoklayan, Akıllı bir Rehber Uygulaması olan CONTACT CIRCUIT: bu probleme, kişiler, profesyoneller ve kurumların farklı cihaz, hesap ve uygulamalara dağılmış iletişim bilgilerinin tek bir uygulama üzerinde toplanmasını, yönetilmesi ve sürekli güncel kalması için kullanımı kolay bir çözüm sunuyor.

BİGG İTÜ Çekirdek programına katılmak için son gün 14 Şubat!

2018 BİGG İTÜ Çekirdek programı ilk çağrı için tanışma toplantısı gerçekleştirildi. Eğitimler ise devam ediyor.

Siz de yılın en başarılı uygulayıcı kuruluşu İTÜ Çekirdek’le BİGG programına dahil olmak ve TÜBİTAK’tan 150.000 TL hibe desteği almak istiyorsanız 14 Şubat’a kadar bigg.itucekirdek.com adresine tıklayarak başvurunuzu gerçekleştirin.

İTÜ Çekirdek’e yeni katılan girişimler eğitim sürecine başladı

2018’de Big Bang’e giden yolda ilk adımlarını atan İTÜ Çekirdek kuluçka programına dahil olan girişimler ilk eğitimlerine katıldı.

Yıl içerisinde başvuruları tamamlanan girişimlerle tekrarlanacak eğitimlere katılabilmek için başvuru süreci devam ediyor: itucekirdek.com

Dijital içerik ajansı Insprad, Dijital Pazarlamanın inceliklerini paylaştı!

Insprad Kurucu Ortağı Batuhan Dalcı ve Dijital Pazarlama Uzmanı Emre Dalkıran dijital pazarlama hakkındaki deneyimlerini ve işin inceliklerini İTÜ Çekirdek’te düzenlenen bir panel ile girişimcilerle paylaştı.

Etkinlikte ürün pazarlama sürecinde dijital pazarlama unsurlarının önemi paylaşıldı ve girişimlere bu konuda pek çok öneri verildi.

İTÜ Çekirdek girişimlerinin hikayelerinde bu hafta NextHorrizons’un kurucusu Davut Sadoğlu var!

NextHorizons Davut Sadoğlu’nun hikayesi, “Bir can daha nasıl kurtarabilirim?” sorusunu sorduğunda başlamış. Uzaktan kumandalı mini araçlarla mayın tespiti yapabiliyor. Test sürüşlerinin ardından pazara girmeyi hedefliyor. Yaşasın hedefleri doğrultusunda ilerleyen girişimciler!

Yazar Hakkında

mm

Girişimcileri, şirketleri, yatırımcıları ve profesyonelleri bir araya getiren geniş bir ekosistem olan İTÜ Çekirdek, kimyadan elektroniğe, bilişimden biyogenetiğe tüm sektörlere açık bir girişimcilik merkezidir.

Paylaşım
Close