Geride bıraktığımız haftada İTÜ Çekirdek’te birçok gelişme yaşandı. İyi fikirlerin yetişme merkezinin mutfağında ve girişimlerinde 15-19 Ağustos tarihleri arasında olan bitenleri derledik.

» İTÜ Çekirdek 3. çağrı girişimleri eğitim sürecini tamamladı

Jüri sunumu

2016 yılında yaptığı üç çağrıyla girişimleri ön kuluçka sürecine davet eden İTÜ Çekirdek, 3. çağrı girişimlerine verdiği detaylı eğitim temposunun sonuna geldi.

Eğitimlerini tamamlayan girişimler, eğitim sonu juri değerlendirmesine girdi. İTÜ Çekirdek mentorları tarafından değerlendirilen girişimlerden seçilenler Big Bang yolunda bir sonraki aşamaya geçecek.

» AR Pandora alanının en iyi 10 firması arasında

Geliştirdiği artırılmış gerçeklik çözümleriyle mimari modelleri yeni bir gerçekliğe taşıyan İTÜ Çekirdek girişimi AR Pandora, thenewsfunnel.com tarafından emlak dikeyinde en iyi 10 küresel artırılmış gerçeklik firması arasında gösterildi.

Listede, artırılmış ve sanal gerçeklik çözümleriyle mimari deneyimleri en iyi şekilde mobil platformlara taşıyan Pandora’nın yanı sıra, Oculus ve Augmented Pixels gibi ünlü firmalar da yer aldı.

» Yeni nesil kaptanlar IUGO teknolojisiyle yetişecek

IUGO

İTÜ Çekirdek’te yetişen IUGO ile Afyon Kocatepe Üniversitesi Sultandağı Meslek Yüksekokulu Otobüs Kaptanlığı Bölümü arasında, daha yetkin otobüs kaptanları yetiştirmek adına işbirliği sağlandı.

Sürücü araç kullanım takip sistemiyle, yakıt tasarrufuna ve daha güvenli sürüşe olanak tanıyan IUGO işbirliği kapsamında, Otobüs Kaptanlığı Bölümü’nde bulunan eğitim aracına IUGO sistemi yerleştirilecek. IUGO, kaptan adaylarının sürüş alışkanlıklarını ve kabiliyetlerini objektif bir şekilde ölçerek onların daha iyi birer sürücü olmalarına yardımcı olacak.

» Dijital medyanın oyuncuları bir araya geliyor

Networking Party Series

Kullanıcılarının ruh hallerine uygun parti ve etkinlikleri bulmalarını sağlayan Partymag, düzenlediği Networking Party Series ile dijital medya profesyonellerini, sosyal medya fenomenlerini, pazarlama uzmanlarını ve girişimcileri buluşturmaya devam ediyor.

İTÜ Çekirdek girişiminin sıradaki networking etkinliği Networking Party Series #2, 20 Ağustos tarihinde 20.00’de Conrad Istanbul Bosphorus’ta düzenlenecek. Saat 23.00’ten sonra tanışma ve iş konularının yerini dansın alacağını belirtmekte fayda var…

» eGirişim 4 yaşında

egirişim

Girişimcilere ve girişimci adaylarına yönelik, çoğunlukla sektörün nabzını tutan içerikler üreten İTÜ Çekirdek girişimi eGirişim, 4. yaş gününü kutluyor.

İçeriklerinin eGirişim’de yayınlanmasını isteyen girişimciler, [email protected] adresine e-posta gönderebilirler.

» Otomotiv sektörünün dinamikleri masaya yatırıldı

Pitstop Otomotiv Network ve Satış Geliştirme Programı kapsamında 17 Ağustos Çarşamba günü gerçekleştirilen seminerde, AKSİGORTA Genel Müdür Yardımcısı Ayhan Dayıoğlu’nun katılımı ve Ekrem Özcan moderatörlüğünde otomotiv sektörünün dinamikleri masaya yatırıldı.

Program kapsamında 24 Ağustos günü NTED Danışmanlık kurucusu Nurettin Çolak’ın katılımıyla gerçekleştirilecek ‘Otomotivde Yasal Mevzuata Uygunluk: Homologasyon’ seminerine buradan kayıt yaptırabilirsiniz.

» Zor Zamanlarda Girişimcilik ve Sürdürülebilirlik

Girişimci ve aynı zamanda melek yatırımcı olan Fırat İşbecer, 18 Ağustos Perşembe günü İTÜ Çekirdek Açık Ofisi’nde zor zamanlarda girişimciliğe ve sürdürebilirliğe dair tercübelerini katılımcılarla paylaştı.

2014 yılında Londra merkezli Monitise firmasının kurucusu olduğu mobil teknoloji firması Pozitron’u satın almasının ardından İşbecer, Monitise MEA bölge COO’su olarak şirketin Ortadoğu ve Afrika’daki operasyonlarını ve satış faaliyetlerini yürütmeye başlamıştır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk melek yatırım ağlarından Galata İş Melekleri (GBA)’nin bir üyesi olarak aktif melek yatırımcılık yapmaktadır.

»  SEO ve Girişimcilik

16 Ağustos Salı günü İTÜ Çekirdek Açık Ofisi’nde gerçekleştirilen ‘SEO ve Girişimcilik Semineri’, dijital pazarlamanın en verimli kanallarından biri olan SEO çalışmalarıyla girişimlerin nasıl daha fazla insana ulaşabileceğini mercek altına aldı. Semineri 150 katılımcı yerinden, yüzlercesi de Facebook üzerinden yayınlanan canlı yayınından takip etti.

Webtures kurucusu Kaan Gülten tarafından verilen seminerde ayrıca sıfırdan zirveye bir girişimin hikayesi paylaşılarak, girişimcilerin kendilerine yol haritası belirlerken faydalanabilecekleri bilgiler verildi.

İTÜ Çekirdek’te gerçekleştirilen seminerleri buradan takip edebilir ve katılmak istediklerinize kaydınızı yaptırabilirsiniz.

Yazar Hakkında

mm

Girişimcileri, şirketleri, yatırımcıları ve profesyonelleri bir araya getiren geniş bir ekosistem olan İTÜ Çekirdek, kimyadan elektroniğe, bilişimden biyogenetiğe tüm sektörlere açık bir girişimcilik merkezidir.

Paylaşım
Close