İyi girişimlerin yetişme merkezinde bu hafta yine birçok önemli gelişme yaşandı!

Simularge Unilever’e ilk satışını gerçekleştirdi!

Mühendislik simülasyonu yazılımı ve e-ticaret platformunu ekonomik ve yalın bir çözüm olarak kullanıcılarına sunan Simularge, dünyanın en büyük yiyecek ve hızlı tüketim ürünleri üreten şirketlerinden biri olan Unilever ile çalışmaya başladı.

Unilever, Knorr marka çorbaların ambalajlarını sıcak pres yöntemi ile kapatıyor. Ancak bu presleme sırasında prese uygulanan sıcaklık direkt olarak paketleme kalitesini büyük oranda etkiliyor. Üretim hattında kaliteyi artırmak için bir proje başlatan Unilever, bu kapsamda Simularge ile iletişime geçerek anlaşma sağladı.

Unilever ile başka projeler için de ön görüşme yapan Simularge ekibi, B2B seviyesindeki ilk satışını böyle büyük bir firma ile yapmış olmanın haklı gururunu yaşıyor.

Simularge, Unilever için özel bir hesaplama aracı geliştirecek. Bu araç ile pres sıcaklıkları önceden hesaplanarak en kaliteli paketlemeyi sağlayan sıcaklık değeri ile üretim gerçekleştirilebilecek.

Nanomik, üzümlerin raf ömrünü uzatacak!

Gıda ve tarım ürünlerini bozulmadan ilk günkü tazeliğinde tutan doğal koruyucular geliştiren Nanomik, Manisalı üreticiler ile üzümlerin raf ömrüne yönelik 2. pilot çalışmasına başladı.

Türkiye genelinde dikkat çekmeye başlayan Nanomik’in doğal koruyucuları ayrıca bu hafta Yeni Şafak gazetesinin sayfalarınında da kendine yer buldu!

Nanomik, Big Bang 2017’de ilk 3’te yer alarak 890 bin TL’lik yatırım ve ödüle ulaşmayı başarmıştı.

Rimutt, müşterilerden banka havalesiyle ödeme almayı mümkün kılıyor

 

Freelance çalışanları kurumsal niteliklerle donatarak onları mikro şirketlere dönüştüren Rimuut, Big Bang sahnesinde ödül vererek kendilerini destekleyen İTÜ ARI Teknokent firması Payguru ile bir anlaşma imzaladı. Bu anlaşma sayesinde artık müşterilerden banka havalesiyle ödeme almak mümkün hale geliyor. Böylece Rimuut şimdiye kadar sunduğu escrow ve kredi kartı yöntemlerine bir yenisini daha eklemiş oluyor.

 

Hootsumo, 2000 kullanıcıya erişti!

Topluluklar için görüntü, ses ve mesajlaşma kanalları sunan bir uygulama olan Hootsumo büyük bir ivme yakaladı. Henüz bir buçuk aydır yayında olan uygulama şimdiden 2000 kullanıcıya erişmiş durumda. Üstelik bu kullanıcılar 10 farklı ülkeden geliyor.

Bu kullanıcıların yaklaşık %50′ si Hootsumo’yu aktif olarak kullanırken, %30’luk bir bölüm Hootsumo’ya yurt dışındaki ülkelerden erişim sağlıyor.

Scoutium Hürriyet’te!

Futbolseverler, futbolcular ve kulüpler için bir pazar yeri oluşturan kitle kaynaklı futbol gözlemciliği platformu olan Scoutium, Hürriyet Gazetesi’ne konu oldu. Hürriyet Gazetesi yazarı Ahmet CAN, Start Up bölümündeki yazısında Scoutium’u konu aldı.

Şimdiye kadar aralarında Süper Lig kulüplerinin de bulunduğu 20 kulüp ile çalışmaya başlayan Scoutium, futbol dünyasında dikkat çekmeye devam ediyor.

Bisigortacı,”Yuvarlak Masa” toplantılarına katıldı!

Gündem Medya Grubu, “Yuvarlak Masa” toplantılarının ilki “InsurTech: Sigortada Dinamikler Değişiyor mu?” temasıyla, 13 Aralık 2017’de The Ritz-Carlton İstanbul’da gerçekleşti.

Etkinliğe sigorta yaptırmak isteyen kişiler ile lisanslı sigortacıları buluşturan bir sigorta pazar yeri girişimi olan Bisigortacı da katıldı.

Evde Mimar, İstanbul Valililiği ile anlaştı!

 

Boya badana merkezli dekorasyon platformu Evde Mimar, referanslarına önemli bir kurumu daha ekledi. Girişimimiz hizmet sunmak üzere İstanbul Valiliği ile bir anlaşmaya vardı. Bu anlaşma çerçevesinde valiliğin boya badana işlenen ekip, binaların bazı bölümlerini elden geçirecek.

İstanbul Sağlık Endüstrisi Kümelenmesi İSEK, İTÜ Çekirdek girişimcileriyle buluştu!

İTÜ Çekirdek girişimlerini ziyaret eden İstanbul Sağlık Endüstrisi Kümelenmesi (İSEK), İstanbul için oldukça önemli bir potansiyele sahip olan sağlık sektöründe yüksek teknolojiye dayalı üretim yapan üniversite- sanayi işbirliği oluşturmayı hedefleyen bir işbirliği ağı.

Kümelenme içerisinde İstanbul ve yakın çevresinde sağlık teknolojileri ve yaşam bilimleri alanında faaliyet gösteren çeşitli seviyede firma, STK ve üniversitelerin ilgili araştırma merkezleri yer almakta.

Yazar Hakkında

mm

Girişimcileri, şirketleri, yatırımcıları ve profesyonelleri bir araya getiren geniş bir ekosistem olan İTÜ Çekirdek, kimyadan elektroniğe, bilişimden biyogenetiğe tüm sektörlere açık bir girişimcilik merkezidir.

Paylaşım
Close