İyi girişimlerin yetişme merkezinde bu hafta yine birçok önemli gelişme yaşandı!

Webrazzi Ödülleri 2017 için oylama başladı

Her yıl dağıtılan Webrazzi Ödülleri’nde geçtiğimiz yıl ödüle layık görülen İTÜ Çekirdek bu yıl da aynı kategoride oylarınızı bekliyor.  2017 yılının en iyilerinin seçileceği etkinlikte bu yıl 15 farklı kategoride ödül verilecek.

İTÜ Çekirdek, bu yıl Webrazzi Ödülleri’nde  “Yılın Girişim Hızlandırıcı” kategorisinde  yarışıyor. İTÜ Çekirdek’e oy vermek için odul.webrazzi.com ‘a giriş yapmanız yeterli.

Hangiokuldaokumaliyim.com okul arayan öğrenci ve velilerin problemini çözmeye devam ediyor

Özel eğitim kurumları ile öğrenci/veliyi buluşturan, hedef kitle ile doğrudan iletişim sağlayan, indirimli kayıt fırsatı sunan bir eğitim portalı olan Hangiokuldaokumaliyim.com yenilikçi çözüm üretmeye devam ediyor.

Hangiokuldaokumaliyim.com 2017 – 2018 kayıt döneminde 300 binden fazla öğrenciye okul bulma konusunda yardımcı oldu. Veli ve öğrencilerle birebir iletişime geçerek okul bulma, puan hesaplama, okulların eğitim sistemi, eğitim kadrosu vb. konularda yardımcı olan ve sorularını yanıtlayan girişim, 3 binden fazla öğrenciyi okullara randevu ile yönlendirerek kayıt olmalarını sağladı.

Girişim, 15 Aralık’ta özel okula gitmek veya burs kazanmak isteyen öğrenciler için  özel okul bursluluk sınavları ile ilgili bir yayın gerçekleştirdi. Ayrıca burs arayan binlerce öğrenci tarafından ziyaret edilen platform, 250’den fazla öğrencinin bursluluk sınavı kaydını aldı. Platform, bursluluk sınavları bitene kadar binlerce öğrencinin sınav kaydına yardımcı olmayı planlıyor.

Şu an sadece özel eğitim kurumları için hizmet veren Hangiokuldaokumaliyim.com en kısa zamanda devlet okulları için de çalışmalar yapacak.

Healerbit, Dünya Sağlık Girişimleri listesinde!

Rahatı ayağınıza getiren akıllı ve kişiye özel teknolojiler sunan Healerbit, Dr. Hempel Digital Health Network’ün düzenlediği Health IT Forum’da yer alan “Dünya Sağlık Girişimleri” listesine seçildi. Girişim etkinliğe katılması için davet edildi.

Health IT Forum’a 70 ülkeden yaklaşık 127 bin ziyaretçi katılıyor.

Bi’Sigortacı, Hürriyet Gazetesi’nde yer aldı!

Sigorta yaptırmak isteyen kişileri lisanslı sigortacılar ve sigorta acenteleri ile bir araya getiren Bi’Sigortacı, Hürriyet Gazetesi’ne bir röportaj verdi.

Rimuut artık banka havalesi ve Papara ile ödeme kabul edecek

Freelance çalışanların faturalandırma, tahsilat, sözleşme vb. ticari ve idari problemlerine çözüm üreten bir girişim olan Rimuut’tan üyelerine güzel bir haber var.

Geçtiğimiz günlerde kredi kartı ile ödeme alabilme seçeneğini hayata geçiren Rimuut, şimdi de banka havalesi ve Papara aracılığı ile ödeme kabul etmeye başladı. Bu yenilikle birlikte Rimuut ile çalışanlar ödemelerini kredi kattı, banka havalesi veya Papara aracılığı ile alabilecek.

Studyonit, Royal Academy of Engineering – Leaders in Innovation Fellowship eğitimine katılmaya hak kazandı

Araştırmacılar için, dijital kalem donanımı ile güçlendirilmiş, üretkenlik ve verimliliği artıran modern ve interaktif çalışma ortamı sunan bir yazılım projesi olan Studyonit, Londra yolcusu.

Studyonit, ilerleyen günlerde Londra’da gerçekleşecek olan Royal Academy of Engineering – Leaders in Innovation Fellowship eğitimine katılmaya hak kazandı.

Givin, App Store’un 2017’de en sevdiği uygulamalardan biri oldu

Kullanılmayan eşyaları bağışa dönüştürmeyi hedefleyen İTÜ Çekirdek girişimi Givin, Türkiye’nin en büyük sosyal girişimi olma yolunda emin adımlarla ilerliyor. Şu an TEGV, TOG, Koruncuk ve Tohum Otizm Vakfı’na destek olan Givin yurt dışına açılmayı hedefliyor.

Bağışı özgürleştirerek en verimli hale getirmeye çalışan Givin, 2017 yılında App Store’un “en” sevdiği 20 uygulamadan biri oldu.

Yazar Hakkında

mm

Girişimcileri, şirketleri, yatırımcıları ve profesyonelleri bir araya getiren geniş bir ekosistem olan İTÜ Çekirdek, kimyadan elektroniğe, bilişimden biyogenetiğe tüm sektörlere açık bir girişimcilik merkezidir.

Paylaşım
Close