Geride kalan haftada İTÜ Çekirdek’te birçok gelişme yaşandı. İyi fikirlerin yetişme merkezinin mutfağında ve girişimlerinde 8-12 Ağustos tarihleri arasında olan bitenleri derledik.

» Getsy yayında!

İTÜ Çekirdek girişimlerinden Getsy, insanların moda ürünlerini kolayca ve kişiselleştirilmiş bir şekilde keşfedebildikleri ve satın alabildikleri mobil uygulamasını yayına soktu.

Günümüzde trendlerinden “Tinder-like” (Tinder benzeri) yaklaşımını kullanarak kullanıcıya kolay keşif imkanı sağlayan mobil uygulama, elde ettiği veriler ile kullanıcılarına kişiselleştirilmiş deneyimler sunuyor. Beğenilen ürünler profil kısmında saklanıyor ve beğenilen ürünlerde indirime giren ürünler için bildirim yolluyoruz. Ayrıca kaliteli bir içerik sunarak blogger seçimleri ve ilham verici koleksiyonlar ile interaksiyonu arttırmayı hedefliyoruz.

» AR Pandora CSCEC ile anlaşma imzaladı

Pandora---1

İTÜ Çekirdek girişimlerinden AR Pandora, dünyanın en büyük inşaat firmaları arasında yer alan China State Construction Engineering Corporation (CSCEC) ile anlaşma imzaladı. Firmanın ABD ayağı olan China Construction America ile yapılan anlaşma ile Pandora’nın artırılmış gerçeklik teknolojileri içeren mobil sunum teknolojilerinin firma müşterilerine yapılan mimari sunumlarda kullanılması planlanıyor.

» İnşaat Dükkanı ve Anlatsin.com ’30 Yaş Altı 20 Girişim’ listesinde

Anlatsın.com
Anlatsin.com ekibi

Ekonomist Dergisi’nin bu haftaki kapak konusunda yer alan ‘30 Yaş Altı 20 Startup’ makalesinde, daha 30 yaşına gelmemiş girişimciler tarafından kurulan en gelecek vaat eden girişimler listelendi. Dergi tarafından gelecek vaat eden işler arasında gösterilen 20 girişimden iki tanesi İTÜ Çekirdek ekiplerinden çıktı.

En dikkat çekici girişimlerden gösterilen İnşaat Dükkanı inşaat firmalarına e-ihale ve sözleşme yönetimi yazılımı sunarken, Anlatsin.com ise üniversite öğrencilerinin ve yeni mezunların sektör, şirket ve iş hakkında bilgi sahibi olmasını sağlıyor.

» ICMs İnteraktif Cloud Medya Sistemleri büyümeye devam ediyor

IPTV

Günde 50 bin saatin üzerinde yayının yüklendiği, dünyanın en popüler canlı yayın platformlarından biri olan YouNow ile partnerlik anlaşması imzalayan ICMs‘in – KOSGEB’e yaptığı Girişimcilik Destek Başvurusu da desteklendi. Ürün ve teknolojilerine 6 patenti bulunan İTÜ Çekirdek girişimi,  Koç Üniversitesi kuluçka merkezi KWorks tarafından düzenlenen Demo Day 2016 etkinliğine canlı yayın ve prodüksiyon hizmeti verdi.

» Deneyim ilk hackathon etkinliğini İTÜ Çekirdek’te gerçekleştirdi

Deneyim

Deneyim ekibi ilk hackathon etkinliğini İTÜ Çekirdek ofisinde gerçekleştirdi. İstanbul ve İzmir ekiplerinin bir araya geldiği ve Butik Deneyimler projesi için hedeflenen ilk sürümün gerçeklemesi hedefiyle 48 saat süren kod maratonu oldukça eğlenceli ve verimli geçti.

Turizm sektörünün hedeflendiği ve iyi turizm pratiklerinin yaygınlaşarak ülkemizin yerel turizm tanıtımının doğru yapılmasına katkı sağlamak amacı ile gerçekleşen proje için ilk tema “kolay kullanılabilirlik ve kullanıcı deneyiminin iyileştirilmesi” oldu.

» “Fikirlerimizi otomotiv sektöründe dünyaya nasıl ihraç edebiliriz?

Pitstop Otomotiv Network ve Satış Geliştirme Programı kapsamında bu hafta “Fikirlerimizi Otomotiv Sektöründe Dünyaya Nasıl İhraç Edebiliriz?” konulu etkinlik gerçekleştirildi. DizaynVip kurucusu ödüllü tasarımcı Erbakan Malkoç’un konuk olduğu buluşmada otomotiv sektöründeki uluslararası satış konularına değinildi.

Gelecek haftaki Pitstop etkinliğine buradan kayıt yaptırabilirsiniz.

» Teknoloji inovasyonu yolunda unutulan alan: Testler ve sertifikasyon

Girişimciler yeni bir teknoloji geliştirdiklerinde önlerinde onları nasıl bir süreç beklediği hakkında belirsizlikler ile karşılaşabilirler. Projeler prototipleştirildikten sonra hangi adımların atılması gerektiği, ne gibi konularda daha dikkatli davranılması gerektiği konusunda bilgi alışverişi gerçekleştirilen seminer, 9 Ağustos Salı günü İTÜ Çekirdek Açık Ofisi’nde Arkan&Ergin kurucu ortağı Doğan Taşkent tarafından verildi. Seminer ayrıca İTÜ Çekirdek’in Facebook sayfasından canlı olarak yayınlandı.

İTÜ Çekirdek’te gerçekleştirilen seminerleri buradan takip edebilir ve katılmak istediklerinize kaydınızı yaptırabilirsiniz.

Yazar Hakkında

mm

Girişimcileri, şirketleri, yatırımcıları ve profesyonelleri bir araya getiren geniş bir ekosistem olan İTÜ Çekirdek, kimyadan elektroniğe, bilişimden biyogenetiğe tüm sektörlere açık bir girişimcilik merkezidir.

Paylaşım
Close