İyi girişimlerin yetişme merkezinde bu hafta yine dolu dolu geçti!

İTÜ Çekirdek girişimleri Edinburg finalinde

İTÜ Çekirdek girişimleri Enlil, Quant-co ve B-preg dünyanın en büyük iklim yarışmalarından olan ClimateLauncpad Türkiye finalini kazanarak, Edinburg finalinde yer almaya hak kazandı. 50 ülkeden onlarca girişimcinin yarışacağı final kasım ayında gerçekleşecek.

Smart Advice ve Vakıf Emeklilik’ten işbirliği

Dijital ekosistemini güçlendirmek için startup işbirliklerine önem veren Vakıf Emeklilik, İTÜ Arı Teknokent‘te Ar-Ge faaliyetlerini yürüten yerli Fintech girişimi Smart Advice ile işbirliğine gitti. Vakıf Emeklilik, işbirliği kapsamında bir oyunlaştırma projesi başlattı.

Pubinno ve KAREL Elektronik’ten stratejik işbirliği anlaşması

Yapay zeka ve nesnelerin interneti tabanlı akıllı musluklarıyla ideal bira servisi sağlamayı hedefleyen Pubinno, KAREL Elektronik ile önemli bir üretim anlaşması imzaladı.

Ortadoğu’dan, yani biranın doğduğu bu topraklardan, dünya çapında bira inovasyonu çıkartabilmenin motivasyonuyla birçok zorluğu aştıklarını ve nihayet seri üretime başladıklarını belirten Pubinno kurucu ortağı ve CEO’su Can Algül, Türkiye’nin ve bölgenin en önemli elektronik üreticilerinden Karel’le yaptıkları stratejik ortaklığın Pubinno’yu global hedeflerine daha da yaklaştırdığını belirtti.

ABD, İsrail, Hollanda, Hindistan, Almanya, İtalya ve Türkiye’de ürünleri kullanılan Pubinno, geçtiğimiz ay Kanada, Sırbistan ve Meksika’ya da distribütörlük verdi. Fıçı biralarda yaşanan zayiatı yaklaşık yüzde 20’ye kadar azaltan ve bira servisini tüm satış noktalarında standardize eden nesnelerin interneti firması, yeni üretim anlaşması ile birlikte global pazarlardan yeni talepler almaya devam ediyor.

Smart Mimic, Unico Sigorta ile işbirliği yaptı

https://www.youtube.com/watch?v=aggWsAuSJBI

Her zaman yanınızda taşıyabildiğiniz ve kendi oluşturduğunuz profiller doğrultusunda kullanabildiğiniz güvenlik platformu Smart Mimic, akıllı seyahat sigortası Unico Sigorta ile işbirliğine gitti.

Söz konusu işbirliğine ait ilk reklam filmi de yayınlandı.

Sports & Merits hızla büyümeye devam ediyor

Kurum çalışanlarının istedikleri zaman, istedikleri yerde, tek bir üyelikle daha uygun fiyata spor yapmalarını sağlayan Sports & Merits bünyesine 3 yeni spor kulübüyle birlikte hizmet verdiği şehirler listesine Sakarya’yı da ekledi. Sports & Merits kullanıcıları artık Radisson Blu Pera, Pullman Hotel Spa & Fitness ve Best Western Premier Sakarya’dan faydalanabilecek.

Üyelerine tek üyelikle birden fazla aktiviteye erişim imkanı sunan Sports & Merits ayrıca 31 Ağustos’a kadar üyelik paketi satın alan ilk 100 üyeye Türkiye’nin her sinemasında, 3D ve IMAX seanslarında da geçerli olan çift kişilik sinema bileti hediye ediyor. Kampanyayla ilgili detaylı bilgiye buradan ulaşabilirsiniz.

Mini Art, çocuklara sanatı sevdirmeye devam ediyor!

Sanatı ve sanatçıları öykülerle anlatarak çocuklara sanatı sevdiren boyama kitabı uygulaması Mini Art, tüm sanal mağazalarda ücretsiz olarak yerini aldı. Mini Art yayınlandığından sadece iki gün sonra Android’de “Eğitici Trend Uygulamalar” listesinde 3. olmayı başardı!

Projenin yaratıcısı Duygu Sezgin ve geliştiricisi Ersin Özüağ ilk sonuçlardan oldukça memnun olduklarını ve yeni içeriklerle kategorilerin yolda olduğunu belirtti.

Mini Art uygulamasını iOS cihazlarınıza bu bağlantıdan, Android cihazlarınıza ise bu bağlantıdan ücretsiz olarak indirebilirsiniz.

ATLAS-1, Haliç Deniz Hizmetleri Müdürlüğünde hizmete başladı

Beka Teknoloji’nin geliştirdiği ATLAS-1 isimli gel-git ölçer teknolojisi, Haliç Deniz Hizmetleri Müdürlüğünde kullanılmaya başladı.

Givin kanserli çocuklara umut oluyor!

Kullanılmayan eşyaları, sivil toplum kuruluşlarına bağışlayan Givin, son olarak kanserli çocukların yüzünü güldürdü. 427 kanserli çocuğun ve ailelerinin günlük ihtiyaçlarını karşılayan sosyal girişim, dünyaya umur aşılamaya devam etti.

İTÜ Çekirdek girişimcileri yatırımcılarla buluştu

İTÜ Çekirdek girişimcileri Demo Day’de yatırımcıların önüne çıktı. Girişimciler bu etkinlikte, yatırımcılara projelerini anlatma fırsatı elde etti.

“İyi fikirler tek başlarına yeterli değil. Fikirlerin ürüne ve istihdama dönüşmesi gerekiyor.”

Her hikaye, yeni bir penceredir. Biz de sizlere yeni pencereler açabilmek için bu hafta Big Bang sahnemize çıkan ve ödül…

Gepostet von İTÜ Çekirdek am Mittwoch, 15. August 2018

CatchU girişiminin kurucularından yazılım mühendisi Erkut Baş İTÜÇekirdek hakkındaki görüşlerini paylaştı

HangiOkuldaOkumalıyım Hürriyet gazetesinde yer aldı

Eğitim hayatında okul tercihini kolaylaştırmayı sağlayan HangiOkuldaOkumalıyım platformu Hürriyet gazetesine haber oldu.

Yazar Hakkında

mm

Girişimcileri, şirketleri, yatırımcıları ve profesyonelleri bir araya getiren geniş bir ekosistem olan İTÜ Çekirdek, kimyadan elektroniğe, bilişimden biyogenetiğe tüm sektörlere açık bir girişimcilik merkezidir.

Paylaşım
Close