Geride bıraktığımız haftada İTÜ Çekirdek’te birçok gelişme yaşandı. İyi fikirlerin yetişme merkezinde 5-9 Aralık tarihleri arasında olan bitenleri derledik.

» İTÜ Çekirdek Türkiye İnovasyon Haftası’na Katıldı

Türkiye İhracatçıları Meclisi’nin düzenlediği 5. Türkiye İnovasyon Haftası İstanbul Kongre Merkezi’nde gerçekleştirildi. İTÜ Çekirdek girişimlerinden BuyBuddy, TARSUS, Ahtapot, Mikro-p, Teleporter, Anatolian Technologies, 3Z, Smart Mimic ve Next Horizons etkinlikte stantarıyla yer aldılar.

Etkinlik kapsamında gerçekleştirilen Girişimcilikte İnovasyon oturumunda ise İTÜ ARI Teknokent Genel Müdür Yardımcısı Doç. Dr. Deniz Tunçalp görüş ve fikirlerini paylaşmak üzere sahnedeydi.

» Ceptetamir kurumsal müşterileri ile büyüyor

ceptetamir-ekibi

Kullanıcılarına akıllı telefonları için yerinde teknik servis hizmeti veren girişimiz Ceptetamir, yeni bir kurumsal müşteri daha kazandı.

Boyner, Acıbadem, Workinton, Markafoni ve Marmara Yapı Sistemleri gibi büyük gruplar ile çalışan girişim, son olarak aralarında İstinye Park alışveriş merkezini de bünyesinde bulunduran Orjin Grup ile yerinde servis hizmet anlaşması imzaladı.

Ceptetamir’in kurucusu İsa Uysal, sıradaki hedeflerinin İTÜ ve payladaşlarına yerinde servis hizmeti vermek olduğunu ve yakında bu konudaki gelişmeleri de paylaşacaklarını açıkladı.

» egirişim TV yayına başladı

egirisim-youtube

İTÜ Çekirdek tarafından desteklenen, yerli girişimcilik ekosistemine dair güncel haberleri yayınlayan egirisim.com, egirişim TV adını verdiği YouTube kanalı üzerinden video yayınına başladı.

Halihazırda birçok röportajın izlenebildiği kanalda yakın gelecekte daha fazla röportaj, girişim incelemeleri gibi videolar yayınlanacak.

egirişim TV’ye buradan abone olabilirsiniz.

» paó Amsterdam bölgesinden yatırımcılar ile görüştü

Amsterdam

Giyilebilir zindelik ürünü ile İTÜ Çekirdek’ten mezun olan paó, beraberindeki Hightech XL Alumni girişimleri ile 1613 kuruluş yılı ile dünyanın en eski borsası unvanına sahip olan Amsterdam Borsası’nın açılış seremonisine katıldı.

Amsterdam ziyareti sırasında bölgeden 50 kadar yatırımcı ile görüşen girişim, onlara sunum yapma ve paó hakkında sohbet etme şansı buldu.

» SeaSong yurt dışı satış operasyonuna başladı

anatolian

Anatolian Technologies tarafından geliştirilen SeaSong Yapay Zeka Platformu ilk yurt dışı satış operasyonuna başladı. Girişim, Suudi Arabistan merkezli yeni iş ortağıyla satış sürecini başlattı. İsmi açıklanmayan müşteri, SeaSong’u kullanarak varlıklarını akıllı bir şekilde otomatik olarak yönetecek ve büyük oranda gider tasarrufu sağlayabilecek.

» Girişimcilerimiz baskılı devre kartı eğitimi aldı

İTÜ Çekirdek’te birçok donanım girişimi yer alıyor ve inovasyonun fiziksel örneklerini ortaya koyuyorlar. İTÜ Çekirdek Ekrem Elginkan Atölyesi Eğitimleri kapsamında bu hafta özellikle onları bilgilendirmek amacıyla baskılı devre kartı eğitimi verildi.

» 3 MİSLİ ile G.A.F.A. Nereye Biz Oraya

gafa-nereye-biz-oraya

6 Aralık Salı akşamı İTÜ Çekirdek Açık Ofisi’nde çok ilginç bir seminer gerçekleştirildi. Basefy CEO’su Umut Ünlü’nün gösterimini gerçekleştirdiği 3 MİSLİ ile G.A.F.A. Nereye Biz Oraya filminde, e-ticaret, dijital pazarlama, sosyal medya, iş zekası ve iş geliştirme hakkında günümüzdeki uygulama yöntemleri doğruları ve yanlışlarıyla gözler önüne serildi.

Dev firmaların operasyonlarının yeni nesil ekosisteme göre nasıl basitleşip kabuk değiştirdiği ve departmanların yeniden nasıl yapılanması gerektiği ile ilgili metodun adına “3 MİSLİ” denmiş. ‘3M’ ‘3İ’ ve ‘3S’den oluşan ana maddelerin açılımı ise şöyle:

  • 3M: Mühendis, mimar, müteahhit
  • 3İ: İsteyene, istediğini, istediği kadar
  • 3S: Seyyar Satıcı Sendromu

Gösterim filminde M’ler, İ’ler, S’ler birleşince işin nasıl ‘MİS’ olduğuna ve başlarındaki 3 ile birlikte nasıl ‘3 MİSLİ’ sonuç verdiğine atıfta bulunuldu.

» Yatırım Süreçleri ve Değerleme

Girişimcilik serüveninde yatırım alma süreci, sunumları, ikna yöntemleri, ikna şekilleri girişimcinin kafasını karıştıran konulardır. Ürüne dönüşen fikrinin ticarileşme sürecine geçmesi için maddi ihtiyaçların karşılanması zorunludur ve bunun için de yatırımcı bulmak girişimcinin aklına gelen ilk konudur.

erken aşama girişim sermayesi yatırımları yapan 212’nin kurucu ortaklarından Ali Karabey, 8 Aralık akşamı İTÜ Çekirdek açık ofisinde yatırım süreçleri ve değerleme konusunda girişimcileri ve girişimci adaylarını aydınlattı. Seminer İTÜ Çekirdek’in Facebook sayfasından canlı yayınlandı:

Yazar Hakkında

mm

Girişimcileri, şirketleri, yatırımcıları ve profesyonelleri bir araya getiren geniş bir ekosistem olan İTÜ Çekirdek, kimyadan elektroniğe, bilişimden biyogenetiğe tüm sektörlere açık bir girişimcilik merkezidir.

Paylaşım
Close