İyi girişimlerin yetişme merkezinde bu hafta yine birçok önemli gelişme yaşandı!

Givin 284 gencin TOG eğitimlerine katılmasını sağladı

Givin, bireylerin ve şirketlerin, ürün, eşya ve hizmet gibi kaynaklarını, maddi bağış karşılığında verebilecekleri bir platform yaratarak STK’ların eğitim projelerine fon sağlayan “online” bir sosyal girişimdir.

Aynı zamanda bir İTÜ Çekirdek girişimi Givin #modernkahramanlar‘la birlikte, 284 gencin @togvakfi ile topluma fayda sunmasını amaçlayan sosyal sorumluluk eğitimlerine katılmasını sağladı.

İTÜ Çekirdek’in kadın girişimcileri dur durak bilmiyor!

İTÜ Çekirdek’ girişimlerinden Teleporter’ın kurucu ortağı Dilara Keçeci ve Compocket’ın kurucu ortağı İlayda Büyükdoğan, KAGİDER önderliği ve  Microsoft ile Aydın Doğan Vakfı iş birliğiyle gerçekleştirilen #TeknolojininKadınLiderleri yarışmasında ödül aldı.

Smart Mimic Kaliforniya’da yapılan SVOD Konferansı’nda yer aldı

Nereye giderseniz gidin yanınızda taşıyabileceğiniz ve kendi oluşturduğunuz profiller doğrultusunda kullanabileceğiniz bir güvenlik platformu sağlayan Smart Mimic Kaliforniya da yapılan SVOD Konferansı’nda yer aldı!

AkıllıBES Koç Topluluğunun BT etkinliği Dijital Dünya’ya konuşmacı olarak katıldı

 

AkıllıBes, Bireysel Emeklilik Sisteminde fon dağılım değişiklik haklarını kullandırarak daha iyi getiri sağlamak için kişiye özel yatırım tavsiyesi ve otomatik danışmanlık hizmeti veren finansal teknoloji bir platformudur.

İTÜ Çekirdek girişimlerinden biri olan ve şu an çalışmalarını İTÜ Magnet’te sürdüren AkıllıBES, Koç Topluluğunun BT etkinliği olan Dijital Dünya’ya konuşmacı olarak katıldı.

Oracle’nın Global Hızlandırma Programına ülkemizden kabul edilen ilk startup olan AkıllıBES’le ilgili bir çok haber paylaşıldı!

https://blogs.oracle.com/startup/turkish-fintech-empowering-investors-with-knowledge-action-in-only-minutes

https://epnext.com/oraclesaas/oraclein-girisimci-destekleri-ve-akillibes-ornegi/

http://digitalage.com.tr/oraclein-girisimci-destekleri-ve-akillibes-ornegi/

https://www.akillibes.com.tr/Uploads/Editor/DunyaGazetesi.JPG

Ravinspect kapalı mekan navigasyon sistemini yedekli ve her çevreye uyarlanabilir şekilde geliştirdi!

Uçakların ortalama 15 saat süren yüzey muayenelerini 20 dakikanın altında yaparak şirketlerin karını artıracak akıllı ve otonom muayene donanımı geliştiren Ravinspect Teknoloji, dünyada İHA’larla ilgili pek çok firmanın da üzerinde çalıştığı kapalı mekan navigasyon sistemini yedekli ve her çevreye uyarlanabilir şekilde geliştirdi.

Minimum hata için sistemin güvenilirlik testlerini sürdüren girişim bu sistem sayede endüstriyel olarak depoların geleneksel stok kontrol süreçlerinden, uçakların muayenesine kadar bir çok sektörde insan faktörü en aza indirgemeyi hedefliyor.

ÖğrenciyeGelir sitesine online ödeme seçeneği getirdi!

İTÜ Çekirdek girişimlerinden işveren ile öğrenciyi buluşturarak onlara staj ve freelance çalışma imkanı veren ÖğrenciyeGelir.com, sitesine online ödeme seçeneğini getirdi!

BİGG 2. aşama panel sunumları başladı!

30 Mayıs itibariyle TÜBİTAK BİGG 2. aşama panel sunumları başladı. Türkiye genelinde BiGG Programı kapsamında 3.323 iş fikri arasından seçilen 448 iş planı yaklaşık 40 panelde değerlendirilecek. Paneller Temmuz ayına kadar sürecek.

Siz de İTÜ Çekirdek ayrıcalıklarından faydalanarak TÜBİTAK BİGG desteği almak istiyorsanız hemen başvurun!

İTÜ Çekirdek’te sunum atölyeleri devam ediyor!

TÜBİTAK BİGG 2. aşama panel sunumuna katılacak İTÜ Çekirdek girişimcileri için sunum mentorluğu ve sunum atölyeleri devam ediyor. Geçtiğimiz hafta organize edilen üç farklı sunum atölyesinde girişimciler sunum hazırlıklarını sürdürdüler.

İş Planı ve Proje Yazımı Eğitimi Gerçekleşti!

Yeni dönem BİGG| İTÜ Çekirdek başvuruları devam ediyor. Kabul edilen ilk grup  gerçekleştirilen “İş planı ve Proje Yazımı” eğitimine katılarak iş planlarını hazırlamaya başladı.

İTÜ Çekirdek’te İş Modeli Eğitimi zamanı!

BİGG| İTÜ Çekirdek sürecine kabul edilen ilk grup için düzenlenen girişimcilik (İş Modeli) Eğitimi’nin ilk modülü gerçekleşti.

İTÜ Çekirdek girişimlerinden Meditibal “Neden İTÜ Çekirdek?”sorusunu yanıtladı.

Yazar Hakkında

mm

Girişimcileri, şirketleri, yatırımcıları ve profesyonelleri bir araya getiren geniş bir ekosistem olan İTÜ Çekirdek, kimyadan elektroniğe, bilişimden biyogenetiğe tüm sektörlere açık bir girişimcilik merkezidir.

Paylaşım
Close