Geride kalan haftada İTÜ Çekirdek’te birçok gelişme yaşandı. İyi fikirlerin yetişme merkezinde 3-7 Nisan tarihleri arasında olan bitenleri derledik.

» Mart ayını boş geçmeyen İTÜ Çekirdek girişimleri

İTÜ Çekirdek, mart ayında hayata geçirdiği Satış Performans Yönetimi Sistemi kapsamında girişimlerinin müşteri ziyaretlerini ve satış süreçlerini takip etmeye başladı.

Adgager, Artiwise, Mentornity ve Progin, geride kalan ayda en az bir satış yapmayı başaran girişimler arasında yer alırken; başarıları tüm İTÜ Çekirdek girişimcileri tarafından kesilen pastayla kutlandı.

» Adgager Araştırması, Kütahya Seramik’e Fark Yarattırdı

Araştırma detaylarına Adgager Blog üzerinden ulaşabilirsiniz.

» eBay SnapBuy teknolojilerini kullanmaya başladı

Dünyanın en büyük çevrimiçi mağazalarından eBay’in Türkiye platformu GittiGidiyor.com, İTÜ Çekirdek girişimlerinden SnapBuy teknolojilerini kullanmaya başladı.

Hatalı kategorilerde ilanı verilen ürünleri anlık olarak tespit etmek ve satıcıdan gelen bilgiler ile gerçekleştirilen doğrulama sürecini otomasyona bağlamak isteyen GittiGidiyor, tüm bunları SnapBuy teknolojileri ile gerçeğe dönüştürdü.

» Teleporter Sports Tank’te finale kaldı

İTÜ GATE Amerika programını kazanan ve dünyaca ünlü SXSW 2017 Hızlandırma Programı’nda finale kalan Teleporter VR, TPG Sports Grup tarafından düzenlenen Sports Tank organizayonunda finale kalan 10 girişimden biri oldu.

11 Nisan’da New York şehrinde gerçekleşecek olan etkinlik, spor endüstrisini ve teknolojiyi birleştiren en büyük organizasyonlardan biri olması açısından dünyada çok önemli bir yere sahip. Danışman heyeti içinde Indiana Pacer, NBA , ESPN, NBC Sports Group gibi şirketlerin yöneticileri bulunuyor. Sports Tank, girişimcilere uzmanlar karşısında fikirlerini anlatma şansı verirken bir yandan da yatırımcılar ve potansiyel iş ortakları ile aynı masaya oturma olanağı sağlıyor.

» Girişimlerimiz Automechanika Istanbul Fuarı’nda

İTÜ Çekirdek’in otomotiv girişimlerinden Enwair, RePG, Progin ve IUGO, Avrupa’nın bir numaralı otomotiv OEM ve satış sonrası fuarı Automechanika Istanbul’da konuşmacı olarak sahne aldı.

Automechanika Istanbul bölgedeki tüm otomotiv üretim ve onarım profesyonellerini bir araya getirirken aynı zamanda da KOBİ’lere pazara giriş imkanı sağlıyor.

» Respo Gadgets klinik çalışma sonuçlarını Fransa’da doktorlara sundu.

ITÜ Çekirdek girişimlerinden Respo Gadgets, 6-8 Nisan tarihleri arasında Fransa’nın Marsilya şehrinde gerçekleştirilen Sleep & Breathing 2017 konferansına katıldı.

İki yılda bir gerçekleştirilen ve dünyanın dört bir yanından uyku ve solunum uzmanlarını bir araya getiren konferansta alandaki son gelişmeler paylaşıldı. Uyku apnesi sendromunun tedavisinde kullanılması için 3Z adlı apareyi geliştirmek için çalışmalarını sürdüren Respo Gadgets, ürünlerinin tedavideki etkinliğini kanıtladıkları klinik çalışma sonuçlarını uzmanlara anlatma şansı buldu ve konferansta büyük ilgi toplamayı başardı.

Yakın zaman önce tamamlanan klinik çalışma, Boğaziçi Üniversitesi – Biyomedikal Mühendisliği Enstitüsü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Özgür Kocatürk ve Acıbadem Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ceyda Erel Kırışoğlu tarafından yürütülmüştü.

» Mentornity kurum ağını genişletiyor

Çevrimiçi mentorluk platformu Mentornity’yi kullanan kuruluşların sayısı hızla artıyor. Son olarak Girişimcilik Ekosistemi Vakfı da Mentornity’yi kullanmaya başladı.

İstanbul Teknik Üniversitesi’nin girişimciliğe yeni adım atan öğrencilerine destek olmak için kurulan İTÜ Ginova Programı da Mentornity’yi tercih eden öenmli programlardan bir tanesi.

PayU Mentorluk Programı ile girişimciler bir çok alanda mentora ulaşım imkanı buluyor. EÇEV Koçluk Programı ile koçlar ve burs alan öğrenciler bir araya geliyor. Üsküdar Fikir Sanat Merkezi Mentor programı İstanbul dışındaki girişimcilerin de mentorlara erişmesine imkan sunuyor.

 

» Müşteri Odaklılık ve Hızlı Büyüme Stratejileri

Otomotiv girişimleri için özel olarak gerçekleştirilen Pitstop Otomotiv Network ve Satış Geliştirme Programı, Müşteri Odaklılık ve Hızlı Büyüme Stratejileri semineri ile sürdü. Seminer, AVL Research & Engineering Turkey Genel Müdürü Dr. Umut Genç’in katılımıyla 6 Nisan perşembe günü saat 16:00’da İTÜ ARI Teknokent ARI 3 Binası -2.Kat İTÜ Çekirdek Seminer Salonu’nda gerçekleşti.

Yazar Hakkında

mm

Girişimcileri, şirketleri, yatırımcıları ve profesyonelleri bir araya getiren geniş bir ekosistem olan İTÜ Çekirdek, kimyadan elektroniğe, bilişimden biyogenetiğe tüm sektörlere açık bir girişimcilik merkezidir.

Paylaşım
Close