İTÜ Çekirdek Mutfak’ta bu hafta, girişimcilerimizden ve İTÜ Çekirdek’ten son gelişmeleri derledik.

Databin’den “Yeni Normal” Çözümleri

COVID-19 ve “Yeni Normal” ile hepimiz farklı çalışma ve eğitim modellerine geçtik. Böylece eskiden sadece kampüs ve iş yerinden erişebildiğimiz birçok dosya ve uygulamalara evimizden ulaşabilir olduk. Ancak bizim erişimimiz kolaylaştıkça, hacker’ların da erişimi kolaylaştı; saldırılar, sızıntılar arttı.

Ayrıca, iş yerleri ve okullara ateş ölçme, kamera kaydı alma, sağlık kontrolü yapma gibi zorunluluklar gelmesi gizli tutulması zorunlu sağlık verilerini ve güvenlik sorunlarını artırdı.

Databin‘den Ansın Öztürkmen ile CVG Hukuk’tan Can Çayırpare, uzaktan çalışma ile gelen veri gizliliği, siber güvenlik ve hukuk problemlerini ve Databin’in bu konularda geliştirdiği yeni çözümleri incelediler.

BenzinLitre Online Ödemeye Başlıyor

Önümüzdeki günlerde Paycell entegrasyonu ile sürücüler yakıt ödemelerini (elektrik dahil) BenzinLitre üzerinden, araçtan inmeden gerçekleştirebilecek!

BenzinLitre’nin 140.000 sürücüsü, ödeme sistemini uzun zamandır bekliyor. BenzinLitre akaryakıt, enerji, sigorta, otomotiv, araç bakım ve gıda gibi farklı sektörlerden ortaklarını en kısa sürede sisteme entegre edeceklerini duyurdu.

Girişim, hem Türkiye enerji sektörünün dijitalleşmesi hem de tüketicilerin daha hijyenik koşullarda yakıt ve diğer hizmetleri almasını sağlamak için tüm paydaşlarını iş birliğine davet ediyor.

Bugbounter, BT Haberde

Bugbounter Kurucu Ortağı Murat Lostar, “Güvenlikte Ezber Bozuluyor” haberi ile BT Haberde yer aldı.

Ecording #EvdeKalOrmanı’na Hazır

Doğanın, #EvdeKalOrmanı kapsamında Ankara Polatlı’da ecoDrone ile atılacak 325.000 tohum topuna kavuşması için hazırlıklar tamamlandı. Daha yaşanılabilir bir dünya #berabermümkün.

Nutzentech, Çevre Günü’nde

Nutzentech kurucu ortakları Mirkan Sancak ve Ayben Özkan, Gebze Belediyesi’nin Çevre Günü etkinliğinde bir araya geldi. Dünya Çevre Günü programında çevre bilincinin toplumda yaygınlaştırılma ve Sıfır Atık başta olmak üzere belediyenin çevreci projeleri değerlendirdi.

Reengen, “Akıllı Bina Sistemleri Kursu”na Konuk Öğretim Üyesi Olarak Katıldı

İTÜ Enerji Enstitüsü Enerji Bilimi ve Teknolojisi Doktora Programı kapsamında Reengen kurucu ortağı ve CEO’su Şahin Çağlayan “Akıllı Bina Sistemleri Kursu”na konuk öğretim üyesi olarak katıldı.

Image4io, MadeInTurkey’ de

image4io, MadeInTurkey podcast yayınına  konuk oldu. Kurucu ortaklardan İren Saltalı yayında uçtan uca görsel optimizasyonu hizmeti veren yazılımları hakkında konuştu.

Lukwise’tan Yeni İş Birliği!

Lukwise ve icerikbulutu.com sektörü dijitalleşmede destekleyecek yeni bir iş birliğini gerçekleştirdi. Kullanıcılar dijital içerik platformu ile içerik pazarlamasını güçlendirip, işlerini avantajlı dijitalleştiriyor.

İyileştir A Haber’de

İyileştir, temassız QR menüsü ile A Haber’de canlı yayına konuk oldu. Siz de işletmeniz ve müşterileriniz için bir iyilik yapabilirsiniz.

Pollective, 20.000 Kayıtlı Kullanıcıya Ulaştı

Yeni nesil araştırma ve pazarlama platformu Pollective,  geçtiğimiz günlerde 20.0000 kayıtlı kullanıcıya ulaştığını açıkladı.

Sınavia, App Store’da

Sınavia, Play Store’dan sonra şimdide App Store’da da yayında. ALES’e hazırlananlar için başarıya giden yolda Sınavia ile hazırlanabilirsiniz.

Meinox 1 Yaşında

29 Mayıs 2019 da kurulan Meinox A.Ş., 1 yaşında! Meinox faaliyet gösterdiği bir yıl içerisinde TÜBİTAK BİGG, EU SME Phase I, RAE LIF projesi, 2 Avrupa COVID projesine katılım ve Big Bang başarısı yaşamanın yanı sıra DoktorsClubs, İlk İşim Girişim, EU başarı ödülleri almanın da gururunu yaşıyor.

Best Pitch Kazananı Fabrikatör

Fabrikatör, Apx Berlin’in düzenlediği Pitch Tuesday etkinliğinde sunum yapan 3 start up arasında yer aldı. Girişim “Best Pitch” kategorisinin kazananı olmayı başardı.

BrandFace 500 Bin Dolar Yatırım Aldı

Girişimcilerimizden BrandFace, Bahreyn merkezli bilişim teknolojileri şirketi Corteq’den yatırım aldı!

İTÜ Çekirdek’ten Haberler

İTÜ Çekirdek 2020 3. Dönem Girişimleri Eğitimlere Başladı!

2020 yılının 3.Eğitim Dönemi girişimcileri geçtiğimiz hafta eğitimlerine başlayarak Eğitim Sonu Jürisi’ne doğru giden yolda ilk adımlarını attılar. Sen de İTÜ Çekirdek’te yer almak istiyorsan hemen başvur!

Open Insurance: Girişimciler için Sigorta Sektöründeki İş birliği Fırsatları Etkinliğimiz Sizlerle!

İTÜ Çekirdek Kuluçka Merkezi, sigorta sektörünün öncü şirketleriyle başlatılan InsurTech Programı’nın bir uzantısı olarak, sektörü daha yakından tanıyıp, fırsatları yakalamak isteyen girişimciler ile ‘Open Insurance: Girişimciler için Sigorta Sektöründeki İş birliği Fırsatları’ etkinliğinde bir araya geldi.

Allianz Operasyonlar Genel Müdür Yardımcısı F. Kaan Toker ve Allianz İnovasyon Ofisi Müdürü Hümeyra Boztunç’un sunumuyla gerçekleşen etkinlikte konuşmacılar, open insurance uygulamalarının sektörün geleceğini nasıl şekillendireceğini ve Allianz’ın startuplarla iş birliği için ne gibi fırsatlar sunduğunu anlattı.

İTÜ ARI Teknokent Pazarlama ve İş Geliştirme Direktörü Arzu Eryılmaz Show Radyo’daydı

Petrol Ofisi CMO’su Beril Alakoç ve İTÜ ARI Teknokent Pazarlama ve İş Geliştirme Direktörümüz Arzu Eryılmaz, Show Radyo’da yayınlanan Okan Bayülgen’in Kabaraden Naklen programına konuk oldu.

Yazar Hakkında

mm

Girişimcileri, şirketleri, yatırımcıları ve profesyonelleri bir araya getiren geniş bir ekosistem olan İTÜ Çekirdek, kimyadan elektroniğe, bilişimden biyogenetiğe tüm sektörlere açık bir girişimcilik merkezidir.

Paylaşım
Close