Günlük yaşantımızda birçok alışkanlığımızın değişmek zorunda kaldığı bu dönemde İTÜ Çekirdek girişimcileri de ürün ve hizmetlerinde günün gereksinimlerini karşılayabilecek güncellemeler ve değişiklikler yapıyor. Bu yazımızda girişimcilerimizden ve İTÜ Çekirdek gündeminden son gelişmeleri ve ayrıntıları bulabilirsiniz.

Yarını Düşünen Destekçilere Çağrı

İTÜ Çekirdek olarak, 2011’den bu yana Türkiye’ye teknoloji girişimciliğini yayma, girişimcilere destek olma ve hayata dokunacak teknolojilerin üretilmesine katkı sunma hedefleriyle çalışmalarımızı Türkiye’den ve dünyadan binlerce girişim, yüzlerce kurum, mentor ve yatırımcıyla birlikte sürdürüyoruz.

Tüm dünyanın içinde bulunduğu bu süreç bizlere “sınırların” hiçbir şeyi engellemediğini, “birlikte” olmanın önemini ve “beraber” hareket etmenin kıymetini gösterdi. Bu günlerden tek kurtuluşun teknolojik kalkınma ile olabileceğini bir kez daha kanıtladı. Eğer siz de “bugünleri GÜÇLERİMİZİ BİRLEŞTİREREK daha kolay aşarız” diyorsanız, sizi İTÜ Çekirdek’e davet ediyoruz.

Gelin, girişimcilerimize vereceğiniz destekler ile bugünden yarını düşünelim, ülkemizin teknolojik kalkınmasına katkı sağlayalım. Sizlerle beraber olursak, çok daha fazlasını başarabiliriz. GELECEK ELİNİZDE!

Detaylı bilgi için: https://itucekirdek.com/destekcilerecagri/

Missafir 12,4 Milyon TL Yatırım Aldı

Kısa ve orta vadeli ev kiralamada uçtan uca yönetim hizmeti sunan Missafir 12,4 milyon TL değerleme ile yatırım aldı!

ForHotel App’ten #enaztemas Politikası

Forhotel, “en az temas” politikası ve “3 ay ücretsiz kullanım” ile COVID-19 sürecinde otellere destek oluyor!

Otel misafirlerinin mobil cihazları üzerinden departmanlardan sipariş, talep ve rezervasyon yapmasını sağlayan ForHotel departman yönetim uygulaması, tüm dünyayı etkisi altına alan Covid-19’dan en çok zarar gören sektörlerden biri olan turizme ve otellere destek olmak adına “En Az Temas” politikası ile hem otel çalışanlarını hem de otel misafirlerini korumak için yeni özellikler geliştirdi.

Otelin kendi mobil uygulaması üzerinden online check-in ve check-out, sipariş ve taleplerin otele iletilmesi, temassız oda kapısı açma gibi özellikler sayesinde ForHotel, COVID-19’dan korunmanın en etkili yöntemi olan sosyal mesafeyi korumayı ve en az insan temasını sağlıyor.

Otel personeli, kendilerine özel mobil uygulama sayesinde otel konukları ile iletişim kurarken onlarla #enaztemas ederek, konforlu ve güvenli bir konaklama süreci sunuluyor.

Ayrıca, 31 Temmuz 2020’ye kadar ForHotel’e kayıt olan tüm otellere Premium Hotel aboneliği ücretsiz sunuluyor.

Oteller, uygulamayı Premium olarak kullandıkları zaman otelin ismine özel bir iPhone ve Android uygulamasına sahip oluyor, AppStore ve GooglePlay’de otelin kendi ismi ile uygulamaları yayınlanıyor.

Cyber Struggle 38 Milyon TL Değerleme ile Yatırım Aldı

Siber güvenlik alanında dünyanın en güvenilir sertifikasyon otoritesi olma amacıyla yola çıkan girişimcimiz Cyber Struggle 38 milyon TL değerleme ile yatırım aldı.

Pinterrail’den Seyahat Tercihleri Araştırması

Pinterrail, yeni dönemde seyahat tercihleri konulu bir araştırma başlattı. Avrupa’yı özellikle Interrail yöntemiyle seyahat etmeyi tercih eden gezginlerin, birbirleriyle etkileşim halinde kalmalarını sağlarken, bütçelerini de verimli kullanmalarını hedefleyen bir girişim olan Pinterrail; COVID-19 sürecinde de kullanıcıları arasındaki etkileşimi artırmak için çalışmalarına devam ediyor.

Seyahat etme tutkusuna sahip olan herkesin dahil olabileceği bu araştırmayla, oluşabilecek yeni tercih ve beklentileri değerlendirmek istiyor.

https://pinterrail.com/covid19-research üzerinden araştırmayı tamamlayacak olanlara, bu dönem için Pinterrail Premium özelliklerine ücretsiz erişim imkânı sunuyor.

 Corydoras İstanbul Boğazı’nda

İnsansız deniz aracı Corydoras İstanbul Boğazı’nda görücüye çıktı!

Birikimlerinizi Robotlara Emanet Eder misiniz?

Akıllı Param, görüşlerini ve çözümlerini Hürriyet gazetesine anlattı. Müşterilere sorulduğunda yarısına yakını birikimlerini Robo Danışmanlara emanet edebileceğini söylüyor. Hatta içinde bulunduğumuz dalgalı piyasalarda bile bu ilginin arttığını gözlemleniyor.

Dünya’da hızla büyüyen sektörün toplam işlem hacmi çoktan 1 trilyon doları geride bıraktı. Akıllı Param’ın Robo Danışman hizmeti sundukları müşteri sayısı 100.000’e yaklaştı.

Ülkemizde de birçok finansal kurumun gündeminde yer almaya başlayan Robo Danışmanlık önemli bir yatırım yönetimi alternatifi olmaya aday. Yeni nesil teknolojiler yapay zekâ tabanlı olduğundan klasik ve hibrit versiyonlara göre çok daha iyi sonuçlar ortaya koyuyor. Bu kapsamda Akıllı BES ülkemizde yapay zekâya sahip ilk Robo Danışman olan Akıllı Param’ı geliştirdi.

Detaylı bilgi akilliparam.com‘da.

Öğrenci Kariyeri Online Zirveleri Devam Ediyor

Öğrenci Kariyeri online zirvelerine devam ediyor! Albaraka Türk Analitik Yönetişim Uzmanı Sayın Bahadır Kaya Online Zirveler-Mühendislik serisinde ve Pfizer İnsan Kaynakları Kıdemli Müdürü Sayın Aysu Nizamoğlu Ünlü Online Zirveler – İnsan Kaynakları serisinde  öğrencilerle bir araya geldi!

Ordinap’tan Öğrencilere Destek

Uzaktan eğitim sürecinde, Ordinap’tan öğrencilere destek. Günlük TYT Denemeleri şimdi yayında!

Psikoloji Ağı’ndan Psikoloji 101 Etkinliği

Psikoloji Ağı‘nın 10 Mayıs Dünya Psikologlar Günü’nde düzenlediği psikoloji ağı çevrim içi eğitim sistemi ile Psikoloji 101 etkinliği şimdi Youtube’da!

StemistLab’tan #EvdeÜret Kampanyası

Sosyal izolasyon dönemini fırsata çevirme zamanı! StemistLab çocukların evde olduğu bu süreci, en verimli şekilde geçirmelerine ve bunu yaparken ebeveynleriyle birlikte eğlenerek öğrenmelerine destek olabilmek adına #EvdeÜret kampanyasını hayata geçirdi.

Lukewise #wisetalks Serisine Başladı

Lukwise  #wisetalks başladı. İlkinde Nuri Murat AVCI ve Dr. Umut Ahmet Tarakcı ile birlikte kurumsal eğitim, koçluk, danışmanlık, dijitalleşme ve girişimcilik başlıkları konuşuldu.

Ecording #EvdeKalOrmanı için Çalışmalara Başladı

#EvdeKalOrmanı etiketi ile her bir etiketin bir ağaca dönüştüğü Ecording kampanyası sona erdi. Ekip şimdi de #EvdeKalOrmanı ekimi için hazırlıklara başladı. Daha yaşanılabilir yarınlar ancak #berabermümkün!

PetSurfer’dan Evcil Hayvanlar için Sahiplendirme Hizmeti

Özellikle COVID-19 ile yalnızlığın ve bireyselliğin arttığı, alışkanlıkların değişme eğiliminde olduğu bugünlerde bir evcil hayvanın dostluğu oldukça kıymetli.

Türkiye’nin yeni nesil evcil hayvan platformu PetSurfer, evcil hayvanlar için sahiplendirme hizmetini yayına aldı!

BenzinLitre 3 Dilde Yayında

Wir können jetzt Deutsch sprechen!  Benzinlitre, Almanya’da artık 3 dilde birden yayında.

Mentornity SurvivalPath’e Konuk Oldu

Mentornity kurucu ortağı Serkan Kağan Çelik SurvivalPath YouTube canlı yayın konuğu oldu!

Ludens, Bloomberg HT Ekranlarındaydı

Ludens Yönetici Ortağı Prof. Dr. Serra Eren Sarıoğlu, Bloomberg HT ‘de yayımlanan “Varlık Yönetimi” programına  konuk oldu! Sarıoğlu, programda Rahim Ak ile ‘COVID-19’un Yatırımlara Etkisi’ni konuştu.

askHEY! Tanıtım Videosu Yayında

Seyahat, sinema, dizi, kitap, oyun ve etkinlik kategorilerinde kişiselleştirilmiş tavsiyeler sunan arama platformu askHEY! uygulamasının tanıtım filmi yayınlandı.

Yazar Hakkında

mm

Girişimcileri, şirketleri, yatırımcıları ve profesyonelleri bir araya getiren geniş bir ekosistem olan İTÜ Çekirdek, kimyadan elektroniğe, bilişimden biyogenetiğe tüm sektörlere açık bir girişimcilik merkezidir.

Paylaşım
Close