Geride bıraktığımız haftada İTÜ Çekirdek’te birçok gelişme yaşandı. İyi fikirlerin yetişme merkezinde 28 Kasım-2 Aralık tarihleri arasında olan bitenleri derledik.

» Smart Mimic kitlesel fonlamada

smart-mimic

Smart Mimic, nereye giderseniz gidin yanınızda taşıyabileceğiniz ve kendi oluşturduğunuz profiller doğrultusunda kullanılabilen güvenlik platformu için Arıkovanı’nda kitlesel fonlama kampanyası başlattı.

100 bin TL hedefle başlatılan kampanya halihazırda 28 bin TL  destek topladı. Smart Mimic’i buradan destekleyebilirsiniz.

» Slush 2016 sona erdi

slush2016

Dünyanın dört bir yanından 17.500 ziyaretçiyi Helsinki’de bir araya getiren Avrupa’nın en büyük girişimcilik etkinliği Slush sona erdi.

İTÜ Çekirdek girişimlerinden Teleporter’ın da kabul edildiği dev etkinliğe Türkiye İhracatçılar Meclisi’nin eşlik ettiği 10 yerli girişim katılırken, İTÜ ARI Teknokent yönetiminden Deniz Tunçalp ile Arzu Eryılmaz ve İTÜ Çekirdek mentorlarından Mehmet Erçek de Slush’ı yerinde takip etti.

» SeaSong’un analitiği de altın!

Anatolian Technologies tarafından geliştirilen otomotivler için yapay zeka sistemi SeaSong’un kendisinin yanı sıra analitiklerinin de talibi çıkıyor.

Girişimimiz, SeaSong’u kendi nesnelerin interneti platformuna entegre etmeye çalışan bir müşterisinin, SeaSong’un öğrendiği verileri satın almakla da ilgilendiğini ve anlaşmanın yakın olduğunu açıkladı.

» Nasıl daha iyi tasarlarız?

workshop-1

Bu hafta İTÜ Çekirdek’te tasarım odaklı bir workshop gerçekleştirildi. Girişimlerimiz, donanım projelerinin tasarımlarını geliştirmek için birbirleriyle fikir alışverişinde bulundular.

» Mini mini birler, çalışkan ikiler…

eyupoglukoleji-2

Eyüpoğlu Koleji’nin girişimciliğe meraklı gençleri kuluçka merkezimizi ziyaret etti. Kuluçka Merkezi Operasyon ve Süreç Yönetimi Uzmanı Tufan Aygüneş’ten İTÜ Çekirdek’e dair bilgi alan ziyaretçilerimiz, girişimlerimizin projelerini de dinledi.

» Ahtapot AR-GE ve İnovasyon Zirvesi’ndeydi

ahtapot-2

29-30 Kasım tarihleri arasında İstanbul Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen AR-GE ve İnovasyon Zirvesi’ne katılan girişimimiz Ahtapot, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü’ye projesini anlattı.

» Mubitek Bursa Metal İşleme ve Teknolojileri Fuarı’ndaydı

mubitek

Otomotiv alanında parametrik tasarım uygulamaları ve 3B ürün kütüphanesi alanında inovatif çözümler geliştirmeye odaklanan girişimimiz MUBİTEK, Bursa Metal İşleme ve Teknolojileri Fuarı’na katıldı.

» Otomotiv girişimlerimiz Ulaşım Kongresi ve Fuarı’ndaydı

transit

İTÜ Çekirdek’in iddialı otomotiv girişimlerinden Progin, Metrobi, IUGO ve Parkkolay, Transist İstanbul Ulaşım Kongresi ve Fuarı’na katılarak stantlar açtılar.

Hatırlayacağınız gibi bu ekip geçtiğimiz hafta İETT Genel Müdürü Arif Emecen ile görüşmüşlerdi.

» Derin öğrenme ve yapay zeka uygulamalarını konuştuk

15085713_1180877418626282_828385028743693237_n

28 Aralık akşamı NVIDIA’nın desteklediği Open Zeka ve Türkiye Derin Öğrenme Grubu Kurucusu Ferhat Kurt tarafından verilen seminerde robotik, drone, otonom sistem, görüntü analizi, derin öğrenme, makine öğrenmesi, yapay zekaya dair bilgilerimizi pekiştirdik.

Yazar Hakkında

mm

Girişimcileri, şirketleri, yatırımcıları ve profesyonelleri bir araya getiren geniş bir ekosistem olan İTÜ Çekirdek, kimyadan elektroniğe, bilişimden biyogenetiğe tüm sektörlere açık bir girişimcilik merkezidir.

Paylaşım
Close