İyi girişimlerin yetişme merkezinde bu hafta yine birbirinden önemli gelişmeler yaşandı.

Hextech Türkiye Birincisi!

Hextech Green‘in Bitki Yetiştiren Akıllı Tarım Makineleri, TİM tarafından düzenlenen SMART FUTURE etkinliğinde 7. TET AR-GE PROJE PAZARI yarışmasında Diğer Akıllı Uygulamalar kategorisinde 13 finalist proje arasından Türkiye birincisi seçildi.

Etkinlikte Hextech Green ile yakından ilgilenen Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, %98 su tasarrufu ile hiç zirai ilaç ve kimyasal gübre kullanmadan 10 günde sebze fidesi yetiştiren akıllı tarım makinesi için “devlet tarafından desteklenecek projelerden” ifadelerini kullandı.

Notedu, Etkinlikler hizmetini yayına aldı

Yeni nesil ders ve sınav notu pazaryeri olan Notedu, web sitesinde Etkinlikler bölümünü yayına aldı. Etkinlikler bölümünde tüm üniversitelerden etkinlikleri listelemeye başlayan Notedu, çok yakında bilet satışı ve sponsorluk anlaşmaları gibi hizmetler de sağlayacak.

ItsMee Türkiye ikincisi oldu

BigBang 2017 Yarı finalistlerinden ItsMee, Tübitak 2238 Girişimcilik ve Yenilikçilik yarışmasında önce Marmara Bölge Birincisi ardından Türkiye ikincisi oldu.

Etkinlik yönetimi alanında dijital ve pratik çözümler sağlamak için kurulmuş bir mobil platform olan ItsMee, her alanda networking yapmak isteyen kişilerin sürdürülebilir bir şekilde bağlantı kurmasını, yönetmesini ve geliştirmesini sağlıyor.

Akıllı Magnet anlattı, Gökhan Sığın dinledi

Tüketicilerin uygulama indirmeden, telefonlarının NFC özelliğiyle markaların ürün ve hizmetlerine, akıllı telefonlarını markaların görsellerine yakınlaştırarak ulaşma imkanı sunan Akıllı Magnet, BSH Türkiye CEO’su Gökhan Sığın ve ekibine iş çözümlerini anlattı.

BREN’e büyük ödül

BREN, TET AR-GE Proje Pazarı’nda Akıllı Enerji kategorisinde birinci oldu.

Nanomik ve Hagelson’a çevre ödülü

2017 İTÜ Çekirdek girişimleri Nanomik ve Hagelson, İSO Çevre Ödülleri töreninden ödüllerle döndüler.

Buse Berber’e iki ödül birden

IDC Women Technology etkinliğinde, Nanomik Kurucu Ortağı Buse Berber, Best Innovation Woman ve Best Entrepreneur kategorilerinde 1. Seçildi.

Big Bang 2018 girişimlerinden Reminis APP ve WatchX BloombergHT’de

İTÜ Çekirdek girişimleri Haber Global’in “Bi Tık Dünya” programındaydı

Girişimcilerimiz FOX TV ekranlarında

İTÜ Çekirdek girişimleri, FOX TV ekranlarında yayınlanan Benden Söylemesi programına konuk oldu ve girişimlerini tanıttı.

Yazar Hakkında

mm

Girişimcileri, şirketleri, yatırımcıları ve profesyonelleri bir araya getiren geniş bir ekosistem olan İTÜ Çekirdek, kimyadan elektroniğe, bilişimden biyogenetiğe tüm sektörlere açık bir girişimcilik merkezidir.

Paylaşım
Close