Geride bıraktığımız haftada İTÜ Çekirdek’te birçok gelişme yaşandı. İyi fikirlerin yetişme merkezinin mutfağında 25 Haziran-1 Temmuz tarihleri arasında olan biten ve kaçırmamanız gerekenleri derledik.

» Phexum’a KOSGEB desteği!

İTÜ Çekirdek girişimcisine KOSGEB desteği- logo

Hastaneler için yapay zeka tabanlı servis çözümleri geliştiren Phexum, hastaları girdikleri semptomlara göre ilgili birimlere yönlendiren projesiyle T.C Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı’ndan (KOSGEB) AR-GE ve inovasyon desteği almaya hak kazandı.

» Pandora Çinli yatırımcılara sunum yaptı

Pandora

29 – 30 Haziran tarihlerinde Keiretsu Forum ile İTÜ ARI Teknokent’in ortaklaşa gerçekleştirdiği etkinlikte Pandora da yer aldı. Çin’den gelen ve aralarında yatırımcı grupların temsilcileri ile teknokent yöneticilerinin bulunduğu heyete 20 dakika boyunca sunum yapan girişimimiz, ardından yöneltilen sorulara doyurucu yanıtlar vermeyi de bildi.

» Bunsar geleceğin alışverişini tasarlıyor

bunsar

Bunsar ekibinin tasarladığı Akıllı Ayna, kullanıcıyı artırılmış gerçeklik teknolojisiyle giydiren yenilikçi bir yaklaşım ortaya koyuyor. Boyner Grup Yönetim Kurulu Başkanı Cem Boyner’in “Silikon Vadisi’nde aradık, İTÜ Çekirdek’te bulduk” diyerek Boyner mağazalarında kullanmaya başladıkları teknoloji, 3B giysileri sınırsız açıdan gösterebiliyor, canlandırdığı kumaş temkileriyle gerçeklik hissi yaratıyor ve böylece sanal alışverişin avantajlarını fiziksel dünyaya taşıyor.

» Garajyeri’ne gelen kiralama talepleri yüzde 150 arttı

garajyeri_ekip

Kişiden kişiye araç kiralama platformu Garajyeri’ne bayram tatili arifesinde gelen talepler yüzde 150 arttı.

Girişimin kurucularından Arda Aşkın, “İstanbul, 18 milyonluk nüfusuyla pek çok farklı memleketten insanın bir arada yaşadığı bir şehir. Bu doğrultuda, bayramda memleket ziyareti gerçekleştirecek aileler ve tatile gidecek olanlar büyük bir araç kiralama talebi yarattı. Bayram dönemi için aldığımız araç kiralama taleplerinde yüzde 150’lik net bir artış oldu. Bu artışı destekleyen önemli nedenler arasında, kişiden kişiye araç kiralamanın elden form doldurma, senet imzalama gibi işlemlere zorunlu bırakmayan güvenli çözümü,  imza gerektirmeyen kolaylığı ve uygun maliyeti geliyor” dedi.

Garajyeri’nin verilerine göre Ramazan Bayramında aile ve akrabalarını ziyaret edecek olanların gideceği şehirler arasında ilk sıralarda İzmir, Bursa, Ankara ve Balıkesir yer alıyor. Bayramı tatil olarak değerlendireceklerin tercihi ise Muğla, Aydın ve Antalya şehirlerinden yana… Ramazan Bayramında araç kiralamak isteyenler bu dönem için en çok Volkswagen, Fiat ve Renault marka araçlar için talepte bulundu.

 13528228_1053407184706640_6979010370715521050_o

» İnovasyonun Matematiği

27 Haziran Pazartesi günü İTÜ Çekirdek ofisinde Yekta Özözer tarafından verilen seminer, yaratıcı düşünme ve inovasyon konusunda bilgi ve uygulama becerini arttırmak isteyen girişimciler, çalışanlar, yöneticiler ve öğrencilerden büyük ilgi gördü. Yenilikçiliğin bir kavram olarak ele alınmasıyla başlayan etkinlik, yenilikçi düşünce, yenilikçilik süreci, pratik ipuçları, ‘Parçala Behçet’ tekniği, uygulama ve egzersiz, ürün ve pazarlama trendleri konularıyla devam etti.

İTÜ Çekirdek’te gerçekleştirilen seminerleri buradan takip edebilir ve katılmak istediklerinize kaydınızı yaptırabilirsiniz.

Yazar Hakkında

mm

Girişimcileri, şirketleri, yatırımcıları ve profesyonelleri bir araya getiren geniş bir ekosistem olan İTÜ Çekirdek, kimyadan elektroniğe, bilişimden biyogenetiğe tüm sektörlere açık bir girişimcilik merkezidir.

Paylaşım
Close