Geride kalan haftada İTÜ Çekirdek’te birçok gelişme yaşandı. İyi fikirlerin yetişme merkezinde 24-28 Nisan tarihleri arasında olan bitenleri derledik.

» Butik Deneyimler yayında

Bundan 1 yıl önce yalnızca bir fikir olan Butik Deneyimler, en nihayetinde beta sürümüyle Apple App Store ve Google Play üzerinden indirilmeye sunuldu.

Butik Deneyimler, romantik müşterilerine alternatif deneyimler sunan bir sosyodijital platform. Girişim kullanıcılarına bir dağın zirvesindeki amugurumi veya denizin ortasındaki bir teknede yoga dersleri gibi otantik ve eşsiz deneyimler yaşatıyor.

» givin kitlesel fonlandı

Eğitim için çalışan şeffaf sivil toplum kuruluşlarına fon yaratmak için mobilyadan elektroniğe çeşitli kategorilerde alışverişler gerçekleştirilmesini sağlayan givin, kitlesel fonlama kampanyasını başarıyla tamamladı.

Sosyal girişimleri kabul eden bulusum.biz platformunda kampanya başlatan girişim, 60 günde 25.000 TL destek topladı. Bireysel desteklerin yanı sıra, Altınyıldız Classics kurumsal destekçi olarak kampanyanın başarılı olmasında büyük rol oynadı.

Buradan mobil cihazlarınıza indirebileceğiniz givin ile siz de modern kahramanlardan birisi olabilirsiniz.

» Sanat tarihinde yolculuğa davetlisiniz

Sanal gerçeklik sanatın en yeni alanlarından birisi ve İTÜ Çekirdek girişimlerinden Muse VR sizi 16. yüzyıldan başlayıp geleceğe kadar uzanan heyecanlı bir yolculuğa davet ediyor.

Michelangelo’nun heykel atölyesinde yürürken, onun çalışma ortamını görmek ve Musa Heykeli’ne dokunmak artık imkansız değil. Gözlerinizi gökten gelen şelalelerin altında açmak ve gökyüzünde asılı devasa bir piramide tırmanmak size başka bir dünyada gibi hissettirecek. Bunun yanında, Atölyle çalışması kapsamında sanat ve VR konusunda küçük bir sunum ve güzel bir sürpriz yer alıyor.

29 Nisan Cumartesi günü 15:00-18:00 saatleri arasında Mixer’de gerçekleştirilecek etkinlik hakkında detaylı bilgiye buradan ulaşabilirsiniz.

» Türkiye’nin grafen katkılı ilk müzik aleti üretildi

İTÜ Çekirdek girişimlerinden NANOGRAFEN, Türkiye’nin grafen katkılı ilk müzik aletini üretti. Grafenin müzik sektöründe kullanılmasının birçok yeniliği de beraberinde getirmesi bekleniyor.

Ahşap klarnet üretiminde önde gelen isimlerden olan Aydan Akıneri’nin kurduğu Akıneri Müzik Aletleri Şirketi (www.akineri.com) ile Nanografen birlikte yürüttüğü çalışmada grafen, klarnetin kaplama işleminde kullanılan epoksi içerisine çok düşük bir oranda dağıtılarak klarneti hafifleterek daha sağlam bir ürün haline getirdi. Grafen kullanımı klarnete ayrıca, parlaklık ve çizilmezlik gibi özellikler de kazandırdı. Grafenin yüksek yüzey alanı sayesinde seslerin iletiminin kolaylaşması sonucunda, epoksi sistemlerle üretilen müzik aletlerine göre daha iyi sesler çıkarması sağlandı. Bununla beraber grafen sayesinde müzik aletlerin kullanım ömürleri de uzatıldı.

» Esnaf Yaşam Kart projesi Bisigortacı üzerinden başlıyor

İstanbul Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (İSTESOB) ile NOVGrup işbirliğiyle oluşturulan Esnaf Yaşam Kart, Bisigortacı.com bünyesindeki sigorta acenteleri ile esnaflara sigorta hizmeti vermeye hazırlanıyor.

Bir İSTESOB projesi olan Esnaf Yaşam Kart, esnaflara özel olarak hazırlanan bir asistan kart hizmeti. Proje 2 Mayıs’ta İSTESOB’un 300 bine yakın üye esnafı için başlatılacak.

Bu kart sayesinde esnaflar belli başlı hizmetlere sahip olacaklar. Bunlar arasında kişisel bilgilerin korunması, Assist özel hizmeti, otomobil muayenesi, araç servis hizmeti, kişiye özel asistanlık hizmetleri, bankacılık hizmetleri, özel sigorta poliçelerinde indirim olanağı gibi avantajlar yer alacak.

» Çekirdekli 7 Girişimin Semineri Başlıyor

İTÜ Çekirdek Seminer Serisi, İTÜ Çekirdek mezunu girişimler ile devam ediyor. 2012 yılından beri farklı dönemlerde İTÜ Çekirdek’te yer alan girişimlerin bilgi birikimleri 7 başlık altında toplanıyor. Türkiye’de girişimciliğe ilgi duyan herkese, girişimci gözünden zorlu süreçlerin, başarıların anlatılacağı seride, birbirinden iyi girişimler 7 hafta boyunca programa konuk olacaktır.

Bu seminer dizimizde ürün geliştirmeden yatırıma kadar faklı konulara değinilecektir. Türkiye’de girişimcileri her alanda destekleyen ve girişimciliğin nabzını tutmaya devam eden İTÜ Çekirdek, aşağıdaki konu başlıklarında başarılı girişimlerini bir araya getirerek deneyimlerini ekosistemle paylaşmayı amaçlıyor.

  1. Ürün Geliştirme: Şeffaf Aparey’den Seyid Bucak, 3 Mayıs
  2. Satış Geliştirme: Bunsar’dan Soner Demiray, 10 Mayıs
  3. Müşteri Deneyimi: Anlatsin.com’dan Sargın Erdoğan, 17 Mayıs
  4. Pazarlama Süreçleri: Garajyeri’nden Erman Çağıral, 23 Mayıs
  5. Küresele Açılma Tüyoları: Pubinno’dan Emre İlke Coşar, 31 Mayıs
  6. Büyüme Süreçleri: AR Pandora’dan Hilmi Özdemir, 7 Haziran
  7. Girişimci Gözünden Yatırım: ACL Teslim’den Ali Serdar Alemdar, 14 Haziran

Tüm seminerler İTÜ ARI Teknokent ARI 3 Binası İTÜ Çekirdek Açık Ofisi’nde 18.20’de gerçekleşecektir. Ayrıca İstanbul dışındaki katılımcılar için İTÜ Çekirdek sosyal medya hesaplarından canlı yayın yapılacak.

Etkinliklere buradan kayıt yaptırabilirsiniz.

» Anlatsin.com ve Teleporter ABD’de

İşlerini ABD üzerinden dünyaya taşımak için İTÜ GATE programına katılan ve başarıyla son aşamaya kadar ulaşan 9 firma, uzun bir hazırlık sürecinin ardından San Francisco’ya adım attılar. Anlatsin.com ve Teleporter da programla ABD’ye gitmeye hak kazanan girişimler arasında. İTÜ GATE firmalarının ABD serüvenine dair detaylı bilgiye buradan ulaşabilirsiniz.

Yazar Hakkında

mm

Girişimcileri, şirketleri, yatırımcıları ve profesyonelleri bir araya getiren geniş bir ekosistem olan İTÜ Çekirdek, kimyadan elektroniğe, bilişimden biyogenetiğe tüm sektörlere açık bir girişimcilik merkezidir.

Paylaşım
Close