Geride bıraktığımız haftada İTÜ Çekirdek’te birçok gelişme yaşandı. İyi fikirlerin yetişme merkezinin mutfağında 20-24 Haziran tarihlerinde olan biten ve kaçırmamanız gerekenleri özetledik.

» Yeni dönem grupları eğitime başladı

Üçüncü çağrı sonucunda ön kuluçkaya kabul edilen girişimler bu hafta ilk eğitimlerine katıldılar. 72 girişim, Doç. Dr. Mehmet Erçek‘ten bir fikri başarılı bir girişime dönüştürmenin mihenk taşı olan iş modeli hakkında önemli bilgiler aldılar.

» Anlatsın.com yurt dışına açılıyor

Anlatsın.com

İTÜ Çekirdek’te geçirdiği 10 ay boyunca hızla büyüyen Anlatsın.com yurt dışına açılmak için gün sayıyor. Girişim küresel atılımı için yeni isminin, sisteminin ve tasarımının hazır olduğunu belirtiyor. İlk yurt dışı satışını ve işbirliklerini de bu hafta gerçekleştirdiler.

» Siyah İnci prototip işleminin ilk basamağını hazırladı

Doğal atık ürünlerden aktif karbon üretimi gerçekleştiren Siyah İnci grubu prototip işleminin ilk basamağını hazırladı ve denemeler sonucunda %25 enerji tasarrufu sağlamayı başardı. Şimdi ikinci basamak olan NOx gazlarının geri dönüşümünü sağlayıp %20 daha verim yakalamayı hedefliyor.

» Ustamdan’ın kurucusu Gökçe Gülcüler Küresel Girişimcilik Zirvesi’ne davet edildi

ustamdan-gokce

22-24 Haziran’da düzenlenen Küresel Girişimcilik Zirvesi’ne (GES 2016) tüm dünyadan 150, ülkemizden de üç başarılı kadın girişimci çağırıldı. İTÜ Çekirdekli sosyal girişim Ustamdan‘ın kurucusu Gökçe Gülcüler de davetlilerdendi.  Ustamdan, Anadolu zanaatkârlarının ürünlerini çevrimiçi platformu aracılığıyla tüm dünyaya ulaştırıyor.

» Nef de İnşaat Dükkanı’nı kullanmaya başladı

insaat-dukkani

İnşaat firmalarına e-ihale ve sözleşme yönetimi yazılımı sunan İnşaat Dükkanı, ünlü inşaat şirketi Nef tarafından kullanılmaya başlandı. Firmaların tek arayüz üzerinden tüm taleplerini, sözleşmelerini, ödemelerini, tekliflerini, mukayese tablolarını ve belgelerini yönetebildiği İnşaat Dükkanı halihazırda 10’un üzerinde firma tarafından kullanılıyor.

» Anatolian Technologies Nexus Ventures ile görüştü

anatolian

Otomobiller için yapay zeka analizleri yapabilen ve öğrenebilen SeaSong ürününün geliştiricisi Anatolian Technologies, hafta başında Nexus Ventures ile yatırım görüşmesi gerçekleştirdi. Bahçeşehir Üniversitesi Beşiktaş kampüsünde gerçekleştirilen görüşme sonrası girişim yatırım şirketinin değerlendirme sonuçlarını beklemeye başladı.

» BeeSportive Asics’in ilgisini çekti

beesportive

Önde gelen spor giyim firmalarından Asics’in sosyal medya ve reklam ajansı olası bir sponsorluk için BeeSportive ekibi ile görüştü. İlk görüşme tanışma ve tarafların birbirini anlaması üzerine geçti fakat ileriye yönelik muhtemel bir işbirliği için olumlu adımlar atıldı. İkinci görüşme için bayramdan sonrasına sözleşildi.

» Akıllanan Makinelerin Öteki Yüzü

makinelerin akillanan yuzu

Her geçen dün daha çok duyduğumuz bize hep iyi yönleri ile anlatılan büyük veri, makine öğrenimi, yapay zeka gibi kavramlar hayatımızda neleri değiştirecek? Gelecekte yaşamamız muhtemel bu değişimlerin hayatımızı kolaylaştırmak dışında ne gibi tehditler barındırıyor? Robotlarla dolu günler ne kadar yakında? Akıllı telefonumuzdaki asistanımız bir gün en yakın arkadaşımız olacak mı? 21 Haziran Salı günü saat 18:20’de İTÜ ARI Teknokent ARI 3 Binası İTÜ Çekirdek Açık Ofisi’nde T&G Workshop Yönetici Ortağı Kıvanç Toker, “Akıllanan Makinelerin Öteki Yüzü” konulu seminerde ‘gücün karanlık tarafı’nı anlattı.

İTÜ Çekirdek’te gerçekleştirilen seminerleri buradan takip edebilir ve katılmak istediklerinize kaydınızı yaptırabilirsiniz.

 

Yazar Hakkında

mm

Girişimcileri, şirketleri, yatırımcıları ve profesyonelleri bir araya getiren geniş bir ekosistem olan İTÜ Çekirdek, kimyadan elektroniğe, bilişimden biyogenetiğe tüm sektörlere açık bir girişimcilik merkezidir.

Paylaşım
Close