Geride bıraktığımız haftada İTÜ Çekirdek’te birçok gelişme yaşandı. İyi fikirlerin yetişme merkezinde ve girişimlerinde 19-23 Eylül tarihleri arasında olan bitenleri derledik.

» Gezginlerin sosyal ağı Urbansurf indirilmeye sunuldu

Gezginlere daha iyi bir keşif deneyimi sunmak için kurulan girişimimiz Urbansurf, aynı isimli mobil uygulamasını Apple App Store’dan indirilmeye sundu.

“Birlikte Daha İyi Keşfet” sloganıyla kullanıma sunulan mobil uygulama, gittiğiniz veya gitmeyi planladığınız şehirlerde küçük gruplar ile tanışmanızı, sosyalleşmenizi ve anılarınızı paylaşmanızı sağlıyor.

urbansurf

Gezginlere daha yerel bir keşif deneyimi sağlayan uygulamada ister kendi gezi hikayelerizi paylaşabiliyor, isterseniz de diğer gezginlerin başından geçenlere şahit olabiliyorsunuz.

Uygulama halihazırda gezginlere San Fransisko, Londra, New York, İstanbul ve Sidney’de etkinliklere katılma şansı sunuyor.

Seyahat etmenin güzel tarafının gittiğiniz yer değil, orada tanıştığınız insanlar olduğunu kanıtlama niyetindeki Urbansurf’ü iPhone ve iPad’lerinize buradan (App Store) indirebilirsiniz.

» Changer’s La tekstilde inovasyon yapıyor

changers

Tek bir tişört ile sınırsız farklı baskı kombinasyonu yapılabilmesini mümkün kılmak isteyen Changer’s La ekibi, Fransa’daki tekstil laboratuvarında gerçekleştirdiği AR-GE çalışmaları sonucunda 0,01 mikron inceliğinde kendinden birleşme özellikli kumaşlar üretmeyi başardı.

Kumaşların seri üretim süreci için hazırlık çalışmalarına başlayan girişim, ayrıca 100 bin TL ödüllü tişört tasarım yarışması başlattı ve tasarımcılardan çalışmalar toplamaya başladı.

» CEOtudent etkinlikleri devam ediyor

ceotudent

CEOtudent, etkinlikler düzenlemeye kaldığı yerden devam ediyor. Kuruluşunun ilk yılında Türkiye’deki 42 öğrenci kulübünün bir araya geldiği Society Night, genç girişimcilerle girişimci adaylarını buluşturan We Are Young ve üniversiteliler, genç profesyoneller, tanınmış girişimcilerin bir araya geldiği CEOtonight gibi etkinliklere imza atan girişim, bu yıl etkinliklerini geliştirerek sürdüreceğini duyurdu.

» Butik Deneyimler Almanya’ya gidiyor

itu-cekirdekte-bu-hafta-5-12-agustos

Girişimlerimizden Butik Deneyimler, 6-10 Ekim tarihleri arasında Vallendar Almanya’da gerçekleştirilecek IdeaLab etkinliğine gidiyor. Öğrenciler tarafından kurulan girişimlerin yatırımcıların karşısına çıktığı etkinlikte, girişimimiz de PitchBattle! kapsamında yatırımcılara sunum yapacak.

» Textwise beta sürümüyle yayında!

Artiwise’ın Türkiye’nin bulut tabanlı ilk metin analitiği platformu olarak lanse ettiği Textwise beta sürümüyle yayına girdi. Textwise ile e-posta, anket, sosyal medya, ürün ve hizmet yorumları gibi müşterinin sesini oluşturan tüm veriler tek bir platformda analiz edilebiliyor.

Artiwise firmasının ilk ürünü olan Textwise, bulut üzerinde makine öğrenmesiyle çalışan, İngilizce ve Türkçe dil desteği olan bir metin analitiği platformu. Textwise tüm yazılı kaynaklarınızı, kullanışlı arayüzleri ile analiz ederek, büyük veri işleme altyapısıyla istediğiniz analiz sonuçlarını kısa zamanda sunuyor. Textwise ile veri analistleri ve uygulama geliştiricileri makine öğrenmesi detaylarını bilmelerine gerek olmaksızın veri modellemesi yapabiliyorlar.

artiwise

Ürünün API‘lerini kullanarak analiz sonuçlarını kendi platformlarına taşımaları da mümkün. Bunun yanında pazarlama uzmanları, müşteri yöneticileri ve medya ajansları gibi müşteriye yakın iş birimlerinde çalışan ekipler akıllı dashboardları kullanarak istedikleri marka, rakip, ürün, hizmet vb. ile ilgili analizleri kolayca elde edebilirler.

Artiwise, metin analitiği, makine öğrenmesi, akıllı arama motorları ve portal platformları üzerinden yapay zeka kullanarak teknolojik çözümler üretmeyi, aynı zamanda üretmiş olduğu bu teknolojik çözümlerle kullanıcılara zaman ve maliyet tasarrufu sağlamayı hedefliyor. Girişim, Türkçe diline özgü yaptığı doğal dil işleme çalışmalarını dünya üzerinde çok kullanılan diğer diller için de geliştirmek istiyor.

Textwise platformunu kullanabilmek için buradan kayıt yapmanız yeterli. Herhangi bir ücret ödemeden kişisel kullanıma başlanabiliyor.

» Pubinno TechCrunch Disrupt’16’ya katıldı

pubinno

Girişimlerimizden Pubinno, TechCrunch tarafından San Fransisko’da gerçekleştirilen dev girişimcilik etkinliği Disrupt’16’ya katıldı. Girişim, yeni ürünü akıllı bira dispanseri Taptronics’i sergiledi.

» İstanbul AR-VR Buluşmaları’nın ikincisi düzenlendi

ar-pandora

Arttırılmış ve sanal gerçeklik teknolojilerinin pazarlama, mimari, oyun, mobilya, otel, otomotiv ve üretim sektörlerinde kullanımı üzerine her ay düzenli olarak İTÜ Çekirdek ofisinde gerçekleştirilen AR-VR Buluşmaları’nın ikincisi 21 Eylül’de düzenlendi.

AR-VR Buluşmaları, girişimlerimizden AR Pandora tarafından, İTÜ Çekirdek desteğiyle gerçleştiriliyor.

Buluşmalara buradan kaydınızı yaptırabilir ve daha fazla bilgi edinebilirsiniz.

» Otomotiv girişimlerimiz IAA Commercial Vehicles 2016 Fuarı’ndaydı

İTÜ Çekirdek’in iddialı otomotiv girişimlerinden IUGO, Enwair ve Mubitek, Otomotiv Projeleri koordinatörümüz Ekrem Özcan ile birlikte IAA Commercial Vehicles 2016 Fuarı’nı ziyaret etti.

22 Eylül’de TEMSA Genel Müdürü Dinçer Çelik ve TEMSA İnovasyon ve Ürün Müdürü Mert Umut Özkaynak ile görüşen girişimlerimiz, bir gün sonrasında ise Farplas CEO’su ve Otomotiv İhracatçıları Birliği Başkan Yardımcısı Ömer Burhanoğlu ile görüştüler.

» Honey Badger son aşamaya geldi

honey-badger

ROBOT grubu için hareketli bir hafta geride kaldı. Honey Badger isimli robotik çalışmasında son aşamalara gelen girişim, ayrıca ürün gamı için markalaşmaya gitti.

» Türkiye’nin ilk genetik mühendisliği yatırımı Geen Biotech’e yapıldı

geen-biyoteknoloji

Girişimlerimizden Geen Biotech, Türkiye’nin genetik mühendisliği alanındaki ilk yatırımını aldı. String Ventures tarafından miktarı açıklanmayan yatırımda, girişimimiz 1,1 milyon dolar olarak değerlendirildi.

Girişimin kurucusu Arda Örçen’in Türkiye’de ve dünyada biyoteknolojiye dair fikirlerini Girişimci Türkiye radyo programının ilgili bölümünden dinleyebilirsiniz.

» WalkOVR VRFirst Ağı’na katılmaya hak kazandı

Sanal gerçeklik teknolojilerinde hareket deneyiminin iyileştirilmesi üzerine çalışan WalkOVR projesi; dünya genelinde 26 üniversitede kurulu VRFirst ağına katılmaya hak kazandı.

FarCry, Crysis, Ryse ve VR için geliştirilen Robinson gibi başyapıtların mimarı; dünyaca ünlü oyun firması CRYTEK’in, sanal gerçeklik teknolojilerinin geliştirilmesi, yaygınlaşması ve daha büyük kitlelerce kullanılması amacıyla, dünyanın bir çok ülkesinde kurduğu VRFirst insiyatifinin ilk laboratuvarı 2016 yılının başında İstanbul’da açılmıştı. Laboratuvarın açılmasının ardından küresel olarak hızla yaygınlaşan VRFirst ağına dahil olmasıyla WalkOVR; en son nesil sanal gerçeklik donanımlarına anında erişim hakkına sahip olurken, kullanabileceği yazılım altyapısı ve potansiyel partnerlikler ile de “VR deneyim üreticisi” olma yolunda bir adım daha atmış oldu.

Yazar Hakkında

mm

Girişimcileri, şirketleri, yatırımcıları ve profesyonelleri bir araya getiren geniş bir ekosistem olan İTÜ Çekirdek, kimyadan elektroniğe, bilişimden biyogenetiğe tüm sektörlere açık bir girişimcilik merkezidir.

Paylaşım
Close