Yaz aylarına doğru hızla ilerlediğimiz yılın ikinci çeyreğinde hız kesmeden yolumuza devam ediyoruz…

Respo Gadgets Uykuda Diş Sıkma Problemine Çözüm Geliştirdi

Respo Gadgets, Obstrüktif Uyku Apnesi Sendromu’na ve horlama problemine karşı konforlu bir alternatif tedavi fırsatı sunmakta olan Dormio ürününden sonra uykuda diş sıkma ve gıcırdatma sorunu yaşayanlar için geliştirdiği yeni ürünü Bruxo’yu satışa sundu! Siz de Bruxo’ya sahip olmak istiyorsanız; http://getbruxo.com/

BenzinLitre, Almanya Pazarına Açılıyor

2018 Big Bang finalistimiz BenzinLitre, Almanya pazarına açılıyor! Kullanıcılarına 15 binden fazla akaryakıt istasyonu ve fiyatlarının verisini sağlayan girişim, otomotiv sektörünün önemli bölgelerinden biri olan Almanya’yı ilk yurt dışı pazarı olarak hedef alıyor. Aygaz, Shell, Aytemiz, Total gibi firmalarla çalışan BenzinLitre, tüm akaryakıt istasyonlarını güncel fiyatları, doğru lokasyonları ve tesis içi imkanları ile listeleyerek kullanıcıların tasarruf etmesini ve karar verme sürecini akıllı hale getirmesini sağlayan aynı zamanda dinlenme tesisleri, yol yardım, sigorta teklifi gibi araç sahiplerinin farklı ihtiyaçlarına da çözüm getiren bir uygulamadır.

Scoutium, FOX TV’de

Scoutium, FOX TV’de yayınlanan Merve Yıldırım ile Benden Söylemesi Programın’da!

Kobaküs ve Kredya StartUp Academy 2019’a Kabul Edildi

Fintech ve bankacılık topluluklarından biri olan Money20/20’nin, Amsterdam’da düzenlenecek StartUp Academy 2019 programına girişimlerimizden Kobaküs sunumuyla yer alırken Kredya stand açacak.

Vivoo, Dubai Techstars Demo Day’de

Vivoo, Dubai Techstars Demo Day’de sahneye çıkan 10 girişimden biri oldu.

Sports&Merits Büyümeye Devam Ediyor

Kurum çalışanlarına, istedikleri zaman, istedikleri yerde, istedikleri sporu, çok ucuza yapmalarını sağlayan, tümüyle akıllı telefon üzerinden kullanılabilen, Türkiye’nin en esnek spor merkezi üyeliği sistemi olan Sports & Merits’in spor merkezi sayısı; Bağcılar, Fulya, Yenibosna ve Ataşehir’de ağlarına eklenen 10 yeni merkez ile daha da arttı.

2019’da İTÜ Çekirdek Girişimlerinden Enlil ve Evana’ya Ödül

Avrupa’nın enerji girişimleri arasındaki büyük yarışmalarından biri olan PowerUp! Innoenergy 2019’da İTÜ Çekirdek girişimlerinden Enlil birincilik, Evana ikincilik ödülünün sahibi oldu!

Rofoods, Haber Global’de

Rofoods, Haber Global’de yayınlanan Bora Balar’ın hazırlayıp sunduğu Bi Tık Dünya programına konuk oldu!

PetSurfer’da “Yeşil Tik” dönemi başladı!

PetSurfer‘ın sevgi dolu ve güvenilir bakıcıları artık sabıka ve ikametgâh kaydı doğrulaması yaparak profillerine yeşil tik alıyor, etrafına karşı daha da güvenilir olduğunun altını çiziyor.

Kullanıcılar önce SMS, ardından da kimlik doğrulamasını yaptıktan sonra petsurfer.com/hesap/guvenlik adımlarını izleyerek “”yeşil tik”” başvurusunda bulunabiliyorlar. Onay sürecini geçen kullanıcılar ise profillerine “yeşil tik”i almaya hak kazanıyor.

Swenna, Arıkovanı’ndaki Kitlesel Fonlamada Hedefinin %50’sine Ulaştı

Geçtiğimiz günlerde Arıkovanı’nda kitlesel fonlamaya çıkan Swenna, hedefinin %50sini tamamladı. Hayatları kolaylaştırmaya hedefleyen akıllı çanta girişiminin hedefi 100 bin TL fon sağlamak. Siz de akıllı çanta ile tanışmak için; https://arikovani.com/projeler/swenna-gelecegin-cantalari/detay

Toyi’nin İnternet Sitesi Yenilendi!

Çocukların hayal güçlerini ve yaratıcılıklarını destekleyen oyun deneyimleri sunan bir sosyal girişim olan TOYI internet sitesini yeniledi! Toyi.io internet sitesinden oyun kitlerini çocuklarınız için satın alabilirsiniz.

AkıllıBes, Bloomberg HT’de

AkıllıBes, Bloomberg HT’de yayınlanan Varlık Yönetimi programının konuğu oldu.

Komporize, 8. AR-GE Proje Pazarı’nda 1. Seçildi

Atık çay lifi katkılı plastik hammadde üretimi yapan girişimimiz Komporize, düzenlenen 8. AR-GE Proje Pazarı’nda birinci seçilerek 50.000TL ödülün sahibi oldu!

Gugagon, 11. Yıldızlı Projeler Yarışmasında StartUp Kategorisi Dalında 1. Oldu

Gugagon, Yıldız Teknik Üniversitesi IEEE Öğrenci Kulübü, Yıldız Teknopark ve Yıldız Teknoloji Transfer Ofisi iş birliğiyle düzenlenen 11. Yıldızlı Projeler Yarışmasında Start-Up kategorisi dalında 1. Oldu!

Dijital Ürün Stratejisti Elif Özdemir ile Scrum#101 Semineri, İTÜ Çekirdek’teydi

Dijital Ürün Stratejisti Elif Özdemir ile Scrum#101 semineri gerçekleştirdik. Dijital ürün geliştirme süreçleri, adaptif yöntemler, agile frameworkleri hakkında bilgi edinmek isterseniz seminer yayınımızı izleyebilirsiniz; https://www.facebook.com/itucekirdek/videos/2416202688424302/

“Girişimciler için LOGO İşbaşı Kullanımı” Atölyesi Düzenledik

İTÜ Çekirdeklilere Özel İmkanlar kapsamında, girişimlerimize 1 yıl ücretsiz ön muhasebe platformu sağlayan LOGO Yazılım ile, “Girişimciler için LOGO İşbaşı Kullanımı” workshopı düzenledik.

İTÜ Çekirdekli girişimler; Google Cloud, Amazon Web Services, Radore, IBM, Wirecard, Iyzico, Logo, Stripe Atlas, Zeplin, Netmera, Zendesk, Hubspot, Serdoo, Fit Solutions gibi iş birliklerinden ücretsiz veya avantajlı fiyatlarla faydalanabilmektedirler.

Sen de bu imkanlardan faydalanmak için İTÜ Çekirdek’e başvur! https://www.itucekirdek.com/basvuru-2019/

Swenna, FOX TV’de

Swenna, FOX TV’de “Benden Söylemesi” programının konuğu oldu.

İmece ve İTÜ Çekirdek Stratejik Partnerliğini Duyurdu

‘Nitelikli Eğitim’ ve ‘Toplumsal Cinsiyet Eşitliği’ hedeflerine odaklanan ilk iki programda, 25 insiyatif ve sosyal girişimin projelerinin hayata geçmesi için destek veren İmece, 3. Destek sürecinde, ‘İTÜ Çekirdek’ ile gerçekleştirdiği stratejik ortaklık ile desteklerinin kapsamını genişletiyor. Bu iş birliği kapsamında, programa başvuru sonucunda seçilecek sosyal girişimler, İmece ve İTÜ Çekirdek ortaklığındaki kuluçka programında girişimlerini geliştirme fırsatı elde edecek. Ayrıca; mentorluk, çalışma alanı, eğitim, ekosisteme erişim, kurumsal iş birliği ve hibe kaynaklarından yararlanabilecek. İmece iş birliğiyle İTÜ Çekirdek girişimcisi olmak için hemen başvur 👉https://www.itucekirdek.com/basvuru-2019/

Otomotivin Geleceği Tasarım Yarışması’na Katılacak Girişimler Belirlendi

İTÜ Çekirdek, paydaşı OİB’in 9-10 Mayıs’ta düzenleyeceği Otomotivin Geleceği Tasarım Yarışması’nda sahneye çıkacak girişimleri 2 Mayıs Perşembe günü belirledi. Seçilen ilk 10 girişim İTÜ Çekirdek süreçlerine dahil olacak. Ekosistemimize katılacak yeni girişimcilerimizi görmek için sabırsızlanıyoruz!

Yazar Hakkında

mm

Girişimcileri, şirketleri, yatırımcıları ve profesyonelleri bir araya getiren geniş bir ekosistem olan İTÜ Çekirdek, kimyadan elektroniğe, bilişimden biyogenetiğe tüm sektörlere açık bir girişimcilik merkezidir.

Paylaşım
Close