Geride bıraktığımız haftada İTÜ Çekirdek’te birçok gelişme yaşandı. İyi fikirlerin yetişme merkezinde 17-21 Ekim tarihleri arasında olan bitenleri derledik.

» Girişimlerimiz Webrazzi Arena sahnesindeydi

14706986_10153764454841106_4105980753801213353_o

19 Ekim’de Wyndham Grand Otel’de gerçekleştirilen Webrazzi Summit 2016, girişimcilik ekosisteminden binlerce insanı bir araya getirdi. Etkinliğin sonunda gerçekleştirilen Webrazzi Arena’da ise 1000 girişim arasından seçilen en iyi 10 girişim jürinin karşısına çıktı.

Arda Kutsal, Nevzat Aydın, Sina Afra ve Hasan Aslanoba’dan oluşan jüriye sunum yapan girişimler arasında İTÜ Çekirdek’ten Olbig, Givin, Getsy, WalkOVR, Bumerangla, Hiddenunit, ProBro Akademi, LeadTime, Snapbuy, Parkkolay, Geen, Okul.com.tr, firizbit yer aldı.

Webrazzi Summit 2016 hakkında detaylı bilgiye buradan ulaşabilirsiniz.

» WalkOVR Viyana’dan ödül ile döndü

walkovr-odul

Her yıl 20 ülkenin 61 şehrinde gerçekleştirilen Startup Live, hiç şüphesiz dünyanın en geniş coğrafyaya yayılan girişimcilik etkinliği. Etkinliğin bu yılki Viyana ayağında yer alan İTÜ Çekirdek girişimleri İstanbul’a elleri boş dönmediler.

Kendi talepleri üzerine değerlendirilmeye alınan ve 14-16 Ekim tarihlerinde sahne alması onaylanan girişimlerimiz walkOVR, Teleporter, Getsy ve ProBro Academy olmuştu.

Viyana’da sunumları izleyen ve internetten canlı takip eden izleyiciler tarafından yapılan oylama sonucu Topluluk Ödülü’ne layık görülen girişimimiz walkOVR, Avrupa’nın bir diğer önemli teknoloji etkinliği Pioneers 2017’ye direkt katılma hakkı kazandı.

» Insprea açık beta sürecine başladı

insprea

Akıllı algoritması ile hangi fotoğrafların Instagram’da daha fazla beğenileceğini öngören bir uygulama üzerinde çalışan girişimimiz Insprea, web sitesi üzerinden açık beta sürecine başladı.

Uygulamasının arayüz ve fonskiyonel özelliklerini geliştirmeye devam eden girişim, isteyen kullanıcılara insprea.com adresi üzerinden teknolojisini deneyimleme şansı sunuyor.

» Butik Deneyimler deneyim uzmanlarını tanıtıyor

Seda Tatar

Ekim ayı itibarıyla sosyal medyada aktif olarak faaliyet göstermeye başlayan Butik Deneyimler, sosyal medya ve müşteri İlişkilerini yönetmek üzere Yeditepe Radyo, Televizyon ve Sinema bölümünden Seda Tatar ile çalışmaya başladı.

Facebook, Twitter, Instagram, LinkedIn ve Google+ da her gün bir deneyim uzmanını tanıtan Butik Deneyimler sizlerin beğenisini bekliyor.

» Girişimciler ve teknolojistler Find Your Co-Founder’da tanışıyor

İTÜ Çekirdek’in desteği ile düzenli olarak İTÜ Teknokent Arı 3 Çekirdek Seminer Salonu’nda gerçekleştirilen Find Your Co-Founder etkinliği, 19 Ekim’de de girişimciler ile teknolojistleri bir araya getirdi.

Girişimciler ile teknolojistleri tanıştırarak, sağlıklı bir girişimin kurucu ekibini oluşturabilmelerini amaçlayan etkinlikte bir fikri olan veya bir fikre ortak olmak isteyen herkes tanışabiliyor, fikir alışverişinde bulunabiliyor ve güncel teknolojiler üzerine sohbet edebiliyor.

Sıradaki Find Your Co-Founder etkinliklerine buradan kayıt yaptırabilirsiniz.


<<EĞİTİMLER>>

» Nur Hekimoğlu ile sunum teknikleri

Geride kalan haftanın ilk semineri, 17 Ekim Pazartesi günü 18:20’de sunum teknikleri uzmanı Nur Hekimoğlu tarafından verildi.

Sahne korkusu, sunum planlama, hazırlama ve uygulama üzerine bilgilendiren Hekimoğlu’nu 180’e yakın girişimci ve girişimci adayı dinledi.

» Sinem Altuncu ile fiyatlandırma stratejileri

Bir fikrin ürüne dönüşmesi için uzun ve zorlu bir süreç gerekmektedir. Peki girişimcilerin yoğun emek harcayarak yaptıkları bu ar-ge süreçlerinden sonra her şey hazır mıdır? Ürünün piyasa çıkması için bir çok ön aşama gerekmektedir. Bunlardan en temel olanlarından biri de fiyatlandırmadır. Bir AR-GE projesinin fiyatlandırılması nasıl olmalıdır?

Cardtek Satıştan Sorumlu CFO Sinem Altuncu 18 Ekim Salı günü saat 18.20’de bu sorunun yanıtını ve fiyatlandırma stratejilerine dair diğer bilgilerin yanıtını girişimciler ve girişimci adayları ile paylaştı.

» Girişimciler için iş ortaklığı ile ekosistem kurmanın gücü

pitstop

Her hafta Ekrem Özcan moderatörlüğünde İTÜ Çekirdek otomotiv girişimcileri için özel olarak düzenlenen Pitstop etkinliğinin bu haftaki konusu girişimciler için iş ortaklığı ile ekosistem kurmanın gücüydü.

18 EkimSalı günü saat 16.00’da gerçekleştirilen seminerin konuşmacıları ise Ericsson Orta Doğu Pazarlama Müdürü Pelin Şeker ve Turkcell İş Ortaklığı ve İnovasyon Müdürü Seval Üçler Yıldız oldu.

Yazar Hakkında

mm

Girişimcileri, şirketleri, yatırımcıları ve profesyonelleri bir araya getiren geniş bir ekosistem olan İTÜ Çekirdek, kimyadan elektroniğe, bilişimden biyogenetiğe tüm sektörlere açık bir girişimcilik merkezidir.

Paylaşım
Close