İTÜ Çekirdek girişimlerinin değerli iş birliklerine imza attığı ve ürün ve hizmet geliştirmelerini yenilerini eklediği geçtiğimiz iki haftada konusunda uzman birçok uzman konuğu ağırladığımız Girişimin 7 Büyük Semineri serisinin bu seneki birinci etkinliğini de gerçekleştirdik. Ayrıntılar yazımızda.

Scoutium, Beşiktaş JK ile Anlaştı!

2017 girişimimiz, dijital futbol gözlemciliği platformu Scoutium, Beşiktaş Futbol Akademi bünyesindeki oyuncu ve takım analizlerini gerçekleştirmek için Beşiktaş JK ile iş birliği anlaşması yaptı.

Hakkı Alkan İTÜ Çekirdek’te

Shift Delete’in kurucusu Hakkı Alkan İTÜ Çekirdek’i ziyaret etti. Alkan, İTÜ Çekirdek gelişmeleri hakkında bilgi sahibi oldu ve girişimlerimizi dinleyerek geliştirilen teknolojiler hakkında bilgi aldı.

TORK Yalın ERP Ar-Ge Faaliyetlerine Hız Kesmeden Devam Ediyor

Yalova Üniversitesi Endüstri Mühendisliği öğrencileri, yeni nesil şirket yönetim uygulaması TORK Yalın ERP’nin işletmelere sağladığı faydaları bahar döneminde açılacak olan ERP dersinde bizzat uygulayarak şahit olacak.

Günümüzde birçok işletme çalışma düzensizlikleri, verimsizlik, projeksiyon yapamama, geleneksel yöntemlerle çalışma ve şirketi minimum bütçe ile yönetmek için birden fazla programa bölünme gibi sorunlar yaşıyor. İşbirliği kapsamında akademisyenler, öğrenciler ve TORK Yalın ERP üçgeninde KOBİ’lerin günlük çalışma rutinlerinde en sık karşılaştığı sorunlar ele alınıp çözüm önerileri sunmaya çalışacak.

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığından Mercuso’ya Ziyaret

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kalkınma Ajansları Genel Müdürü Barış Yeniçeri Mercuso ekibini ziyaret etti. Mercuso’nun ürünü üzerinde incelemeler yapan Yeniçeri, yerli otomobille ilgili çalışmaları dinledi.

Quant Co, Techstars’a Seçildi!

Quant Co artık bir Techstars şirketi! 2019 itibariyle Techstars, 18.2 milyar dolarlık kombine piyasa değeri ile 1.600’den fazla şirketi programına kabul etti. DigitalOcean ve SendGrid gibi şirketlerin listede olduğu programda artık Quant Co da yer alıyor.

Bulutklinik, 2019 Yılında 2 Bin Kliniğe Erişti

2018 yılında 1095 kliniğe ulaşan ve 1550 kullanıcısı bulunan Bulutklinik, 2019 yılında 2 bin kliniğe erişirken, kullanıcı sayısına 3 bine çıkarmayı başardı. Bulutklinik’in 2019 yılına ait verilerine göre girişim; 345 bin hastaya 130 bin reçete ile hizmet verdi. Kırgızistan ve Azerbaycan’da satış yaparak yurt dışı pazarına da giriş yapan Bulutklinik, modüler bazda bölünmüş hizmetlerin aksine kapsamlı bir altyapı sunmayı amaçlıyor.

Benzin Litre 2019 Verilerini Paylaştı

Kullanıcı bazlı veri paylaşımı ile en uygun benzin, dizel, otogaz fiyatları ve en yakın istasyonları gibi bilgileri bulabileceğiniz bir uygulama sunan İTÜ Çekirdek girişimimiz BenzinLitre, 2019 yılına ait verilerini paylaştı.

2019’da akaryakıt istasyonlarına uygulama üzerinden 3 milyon yol tarifi alındı. BenzinLitre uygulamada bulunan tesis-içi özellik sayısını 40’a çıkardı (yeme-içme seçenekleri, mescit, oto-yıkama, servis, yağ değişimi vb.). Akıllı tercihler yapan sürücülerin yıl içinde en çok kullandığı özellik market ve kahve oldu.  Yıkama türlerinde en çok aranan self-yıkama hizmetleri olurken, kahve tutkunları Starbucks olan akaryakıt istasyonlarını Benzinlitre üzerinden kolayca buldu. Sürücüler birincil olarak Google Maps’i tercih ederken ikincil tercihleri Yandex Maps (Navi) oldu. Raporun devamı için tıklayınız.

FilameX’e KOSGEB Desteği

2018 Big Bang Sahnesinde ilk 3’e giren FilameX, 24 Ocak itibari ile KOSGEB Girişimciliği Geliştirme Destek Programı kapsamında İleri Girişimcilik-Yüksek Teknoloji Girişimi Desteği almaya hak kazandı. Girişimin 2 yıl süreyle desteklenmeye hak kazandığı toplam tutar ise 360.000 TL.

Gentegrasyon’dan 2 Bayilik Anlaşması Birden

2020 yılı 1. Dönem girişimi Gentegrasyon aynı hafta içerisinde 2 bayilik anlaşması birden imzalayarak İstoç ve Bursa bayilikleri verdi.

Gentegrasyon nedir?

Gentegrasyon, N11 – Gittigidiyor – Hepsiburada – Trendyol, Google Ads, Facebook ve Instagram üzerinden yapılan satışlarınızın yeni nesil entegrasyon programıdır. Türkiye’nin ilk ve tek e-ticaret analiz entegrasyonu programı olan Gentegrasyon sayesinde bilinçli e-ticaret yapmak mümkün. Girişim tüm satış analizlerini, hangi ürünün daha çok sattığını, hangi ürünün kategorisinde daha çok satış olduğunu, ürün görüntülenme sayılarını ve ürünü görüntüleyen kişilerin cinsiyetleriyle beraber müşterilerine sunuyor.

Girişimin 7 Büyük Seminer Serisi Başladı

Her yıl İTÜ Çekirdek’te gerçekleşen ve girişimcilik ekosisteminin ihtiyaçlarını karşılayan Girişimin 7 Büyük Seminer serisi İTÜ ARI Teknokent Genel Müdürümüz Doç. Dr. Deniz Tunçalp’in Türkiye’de Teknoloji ve Girişimcilik semineri ile başladı.

Seminerin canlı yayın kaydını İTÜ Çekirdek Facebook sayfamızdan izleyebilirsiniz.

Girişimin 7 Büyük Seminer Serisi’nde program detayı şöyle:

#2 Ürün-Pazar Uyumu – Koray Bahar/ EMEA Strateji Başkan Yardımcısı, Sovos Foriba- 4 Şubat https://itucekirdek.com/etkinlikler/urun-pazar-uyumu/

#3 B2C için Pazarlama- Erdem Yurdanur/ Kurucu, Maçkolik- 13 Şubat
https://itucekirdek.com/etkinlikler/b2c-icin-pazarlama/

#4 B2B için Satış – Tuğrul Tekbulut/ Yönetim Kurulu Başkanı, Logo Yazılım- 18 Şubat
https://itucekirdek.com/etkinlikler/b2b-icin-satis/

#5 Büyüme ve Ölçeklenebilirlik- Burak Ertaş/ sahibinden.com- 25 Şubat
https://itucekirdek.com/etkinlikler/buyume-ve-olceklenebilirlik/

#6 Yatırım Süreçleri ve Değerleme – Cem Sertoğlu/ Kurucu Ortak, Earlybird Venture Capital- 3 Mart
https://itucekirdek.com/etkinlikler/yatirim-surecleri-ve-degerleme-3/

#7 Şirket Kurulumu ve Ortaklık Yapıları – Okan Arıcan/ Avukat, BTS&Partners- 17 Mart
https://itucekirdek.com/etkinlikler/sirket-kurulusu-ve-yatirim-surecine-hazirlik/

Yazar Hakkında

mm

Girişimcileri, şirketleri, yatırımcıları ve profesyonelleri bir araya getiren geniş bir ekosistem olan İTÜ Çekirdek, kimyadan elektroniğe, bilişimden biyogenetiğe tüm sektörlere açık bir girişimcilik merkezidir.

Paylaşım
Close