Girişimcilerimiz kitlesel fonlama platformlarında ürün ve hizmetleriyle yer almaya devam ederken, bir yandan global birer oyuncu olma yolunda da hızla ilerliyorlar. İTÜ Çekirdek bünyesinde gerçekleştirdiğimiz etkinliklerimiz ise tüm hızıyla devam ediyor. Ayrıntılar yazımızda.

PetSurfer’dan Türkiye’de Bir İlk

Türkiye’nin yeni nesil pet platformu PetSurfer, Axa Sigorta ile yenilikçi bir sigorta işlevini bünyesine kattı. Artık minik dostlarımıza bakıcılık hizmeti için PetSurfer.com’dan yapılan rezervasyonlar Axa Sigorta güvencesinde.

PetSurfer, evcil hayvan bakıcıları ile evcil hayvan sahiplerini buluşturan Türkiye’nin yeni nesil pet platformudur. Sistemde 5 temel hizmet mevcut olup, bu hizmetler; host (evcil hayvan bakıcısı) evinde bakım, surfer (evcil hayvan sahibi) evinde bakım, köpek anaokulu, köpek gezdirme ve ev ziyareti şeklinde yer almaktadır.

Evcil hayvan sahipleri ve bakıcılar sistem üzerinden buluşup rezervasyon gerçekleştiriyor. Sigorta kapsamı da tam da bu noktada hayata geçiyor. Rezervasyon tarihleri ve takip eden 1 haftayı kapsayan, evcil hayvanlarımızı koruma altına alan yeni nesil bir sorumluluk sigortası hayata geçmiş bulunmakta.

PetSurfer kurucu ortağı Gizem Akdaş bu durumu şu şekilde değerlendirdi: “Türkiye’de bugüne kadar evcil hayvanları belirli tarihler içerisinde koruma altına alan bir sigorta işlevi maalesef yer almıyordu. Axa Sigorta ile gerçekleştirdiğimiz görüşmeler sonucunda PetSurfer’a özel bir sorumluluk sigortası düzenlendi. Axa Sigorta’nın yenilikçi bakış açısı ile birlikte efektif bir çalışmaya imza atarak kullanıcılarımıza özel bir değer oluşturma çabası içerisindeyiz.”

PetSurfer kurucu ortağı Umut Kaymaz ise, “Axa Sigorta ile yaptığımız çalışmalarda Avrupa ve Amerika’da yaygın olarak görülen sigorta modelini Türkiye’ye uyarlama noktasında bir ilki gerçekleştirdiğimizi söyleyebiliriz. Umarız ki yapılan bu inovatif çalışma, Türkiye’deki evcil hayvan sektöründeki yeni gelişmelere vesile, evcil hayvanlar için gerçekleştirilen farkındalık çalışmalarına destek niteliğinde olur.” dedi.

Hergele Electric Scooters

Hergele; kişisel kullanım amaçlı, günlük kullanımda şehrin engebeli yollarında ve dik yokuşlarında asla pes etmeyen, özelleştirilebilir gaz-fren tepkileri ile her kullanıcıya uygun ve özgün tasarımıyla yerli üretim bir elektrikli scooter’dır!

​En kalabalık metropollerden birinde doğan Hergele, şehrin tüm zorluklarından sıyrılmanızı sağlarken, size hız ve zaman kazandıracak. Türk mühendisler ve tasarımcılar tarafından geliştirilip lokal olarak üretilen Hergele, birçok farklı şehir yapısı düşünülerek multidisipliner yöntemlerle, ulaşımın zor olduğu şehirlerin üstesinden gelecek şekilde tasarlandı.

Hergele ekibi, sadece bir ulaşım aracı üretmeyi değil, tasarımda münhasırlık tadı olan bir topluluk yaratmayı hedefleyerek yola çıktığını belirtiyor.

Hergele, İstanbul Teknik Üniversitesi mezunu, farklı disiplinlerden gelen, kendi alanında uzman bir ekip tarafından, iki yılı aşkın sürede geliştirilmiştir.
Siz de yerli mühendis ve tasarımcıların hayallerini gerçekleştirmesinde bir rol oynamak, yerli üretim yolculuğumuzda Hergele’ye destek olmak isterseniz, Turkcell Arıkovanı Platformu’nda ön siparişler başladı!

Scoutium Almanya’ya Açılıyor

Yarattığı platform ile yeni yetenekleri futbola kazandırmayı amaçlayan İTÜ Çekirdek girişimci Scoutium, Almanya’da da çalışmalara başladığını duyurdu.

MoovBuddy (Vexrob) App Store’un Top Listesinde

MoovBuddy App bu hafta; Türkiye, Birleşik Arap Emirlikleri, Mısır, Katar, İsrail, Suudi Arabistan, Lübnan, Nijerya ve daha pek çok ülkede App Store’da # 1TopListe listesinde yer aldı.

İTÜ Çekirdek ile Geliştir Dünyayı Değiştir!

İTÜ Çekirdek, tüm imkânlarıyla girişimcilerimizin dünyayı değiştirecek yeni teknolojiler geliştirmesine destek oluyor. Bize katılmak için hemen başvur!

Evana Arıkovanı’nda Ön Sipariş Almaya Başladı

Kaloriferle ısınan evlerde doğalgaz tasarrufunu ve konforu artırmak için akıllı radyatör vanası geliştiren Evana, Turkcell Arıkovanı Platformu’nda ön siparişleri almaya başladı!

Simbiyoz Aktivite, ASTV’nin Konuğu Oldu

Bursa’nın ilk sosyal girişim ve sosyal gelişim merkezi Simbiyoz Aktivite, ASTV de yayınlanan Sosyal Medya Kafası programının konuğu oldu.

İTÜ Çekirdek Seminerleri Devam Ediyor

Seminere katılmak için hemen kayıt olun!

Seminere katılmak için hemen kayıt olun!

Yazar Hakkında

mm

Girişimcileri, şirketleri, yatırımcıları ve profesyonelleri bir araya getiren geniş bir ekosistem olan İTÜ Çekirdek, kimyadan elektroniğe, bilişimden biyogenetiğe tüm sektörlere açık bir girişimcilik merkezidir.

Paylaşım
Close