İyi girişimlerin yetişme merkezinde bu hafta yine birçok önemli gelişme yaşandı!

Mullingo “Benim Fikrim Benim İşim” yarışmasına katıldı

İTÜ Çekirdek girişimlerinden Mullingo, Altınbaş Üniversitesi’nin düzenlediğiBenim Fikrim Benim İşim yarışmasına katıldı.

Bu sene ikincisi düzenlenen “Benim Fikrim Benim İşim” yarışmasının yarı finaline 10 proje seçildi finale ise 7 proje kaldı.

İTÜ Çekirdek’in 3. dönemine kabul almış olan Mullingo ise yarışmayı 3. olarak bitirdi.

Mullingo, uluslararası etkinliklerde kullanılan simültane çeviri hizmetini çok daha farklı bir şekilde sunmayı amaçlayan bir girişim. Mullingo sayesinde artık bir konferansa katıldığınızda kimliğinizi vererek kulaklık almanıza gerek yok. Simültane çeviri anına cep telefonlarınızda!

Konferanslarda artık pahalı ekipmanlara gerek kalmadan çeviriyi bulut üzerinden sunan girişim aynı zamanda dünyanın her yerinden çevirmenlere iş fırsatları sunuyor. Çevirmenler artık kendi ofislerinden de çeviri yapabiliyorlar.

Contaxer ilk yatırımını aldı!

Android akıllı telefonlar için geliştirilmiş ve web uygulaması ile senkronize çalışan, çağrı tabanlı satış aktiviteleri yönetim uygulaması olan Contaxer, Türkiye İhracatçılar Meclisi, TEB ve ODTÜ işbirlikteliğinde #Ankara’da gerçekleşen #growthcircuit etkinliğine katılarak ilk turu geçti. Böylelikle de 100 bin dolar değerleme ile ilk yatırımını almaya hak kazanmış oldu!

Moruque, Türkiye’nin ilk sokak festivali HYPECON’daydı.

 

Global’de trend olan streetwear tarzını, özgün tasarımları ile stilize eden ve Türkiye piyasasına sunan giyim markası Moruque, Türkiye’nin ilk sokak festivali HYPECON’daydı.

11-12-13 Mayıs boyunca Abud Efendi Konağı’nda düzenlenen Türkiye’nin ilk kapsamlı sokak festivalinde sokak stili sever ile buluşan Moruque  potansiyel müşterileri ve influencerlar ile tanıştı.

İTÜ Çekirdek girişimlerinden Nanomik basında!

Gıda ve tarım ürünlerini bozulmadan ilk günkü tazeliğinde tutan doğal koruyucular geliştiren Nanomik, basında yer aldı! 

İTÜ Çekirdek girişimlerinden Scoutium Medium.com’da Patrick Bosteels’ın konuğu oldu

Futbolseverler, futbolcular ve kulüpler için bir pazar yeri oluşturan kitle kaynaklı futbol gözlemciliği platformu olan Scoutium, Medium.com’da Patrick Bosteels’ın konuğu oldu

https://medium.com/@patrickbosteels/an-undiscovered-vertical-sports-46bcd942e88c

https://twitter.com/scoutiumTR/status/996680028904620032

Givin  ilk yılında uygulamasına 500 Bin TL bağış ürünü ekledi

Elektronikten giyime, tiyatro biletlerinden pilates dersine kadar her türlü ürün ve hizmetin satılarak Sivil Toplum Kuruluşları (STK) için alışveriş yoluyla bağışa dönüştüğü mobil uygulama Givin’e ilk yılında 500 bin TL değerinde bağış ürünü eklendi.

Givin, bireylerin ve şirketlerin, ürün/eşya ve hizmet gibi kaynaklarını, maddi bağış karşılığında verebilecekleri bir platform yaratarak STK’ların eğitim projelerine fon sağlayan “online” bir sosyal girişimdir.

İTÜ Çekirdek girişimleri Demo Day’de yatırımcılarla bir araya geldi!

İTÜ Çekirdek girişimleri,  İTÜ Çekirdek Demo Day’de yatırımcılarla bir araya geldi! Sen de bu ekosistem içinde yer almak ve yatırımcılarla birebir görüşmeler yapabilmek için itucekirdek.comu ziyaret et!

 

Yazar Hakkında

mm

Girişimcileri, şirketleri, yatırımcıları ve profesyonelleri bir araya getiren geniş bir ekosistem olan İTÜ Çekirdek, kimyadan elektroniğe, bilişimden biyogenetiğe tüm sektörlere açık bir girişimcilik merkezidir.

Paylaşım
Close