İyi girişimlerin yetişme merkezinde bu hafta yine birçok önemli gelişme yaşandı!

Stroma Vision ABD’de şirketini kurdu!

Sürücülerin uykusuzluk ve dikkat dağınıklığını görüntü işleme teknolojisi ile takip eden yeni nesil bir araç içi arayüz olan Stroma Vision, Chicago merkezli Sente New Mobility Accelerator’dan aldığı 15.000 USD’lik tohum yatırımı ile ABD’de şirket kurdu.

Stroma Vision, dünyanın en büyük tüketici elektroniği fuarı CES 2018’de büyük bir ilgiyle karşılaşmıştı.

Şirket ayrıca Vision Detroit’teki AutoMobili-D North American International Auto Show’da kendi ürününü ve şirketini tanıttı. Bu sayede otomotiv sektörünün neredeyse tüm üyeleriyle görüşme ve iş ortaklığı kurma imkanı yakalayan Stroma Vision medyanın da dikkatini çekmişti.

Chicago’daki bu maratonun sonunda Sente New Mobility Accelerator’ın Demo Day’inde Chicago’nun önde gelen yatırımcılarına sunum yapan Stroma Vision Sente’nin Mobilite alanında yaptığı panelde sürücü güvenliği ve otonom araç teknolojisi hakkında konuşma yaptı.

Partymag ‘in Premium modeli yayında! 

Kullanıcıların şehirdeki partilerin nerede, ne zaman ve ne tarzda olduğunu bulabileceği mobil bir uygulama olan Partymag premium modelini yayınladı.

Bir İTÜ Çekirdek girişimi olan Parymag’in premium paketini alarak şehrin en popüler etkinliklerine ücretsiz katılabilir ve birçok ayrıcalıklara sahip olabilirsiniz.

Partymag’i buradan indirebilirsiniz.

Scoutium platformu büyümeye devam ediyor

Futbolseverlerin futbolcularla ilgili görüşlerinin kulüplere ulaşmasını sağlayan bir futbol gözlemciliği platformu olan Scoutium  büyümeye devam ediyor.

Futbol odaklı İTÜ Çekirdek girişimine Simurg Spor Kulübü de katıldı.


Porima Webrazzi’de!

Üç boyutlu (3B) yazıcıların sarf malzemeleri olan filamentleri (kartuş) fonksiyonel olarak üretmeyi hedefleyen Porima Webrazzi’de yer aldı.

Porima, nano/mikro teknoloji ve kompozit hazırlama yöntemlerini kullanarak üstün performanslı ve katma değerli “3B Yazıcı Filamentleri” üretmeyi hedefliyor.

Girişim:

  • Antibakteriyel filamentler (Sağlık, Gıda, Eğitim vb.)
  • İletken filamentler (Elektronik Aksamlar, Robot Endüstrisi)
  • Yanmaz Filamentler (Savunma, Havacılık, Otomotiv vb.)
  • Biyouyumlu Filamentler (Medikal, Sağlık vb.) gibi farklı sektörlere yönelik filamentler üretmeyi planlıyor.

Pariyer.com Basında!

Sadece part-time ve freelance çalışan ve işverenlerin bir araya geldiği bir platform olan pariyer.com geçtiğimiz 2 hafta içinde basında sıkça yer buldu.

Üye sayısı 8500’e yaklaşan platform Marmara Üniversitesi, Yıldız Teknik Üni., Hacettepe Üni. gibi bir çok köklü üniversite ile iş birliği yapmaktadır.

Pariyer.com’un yer aldığı bazı dergi ve gazeteleri aşağıdaki linkler üzerinden inceleyebilirsiniz.

http://www.milliyet.com.tr/pariyer–part-time-is-arayanlarin-adresi-pembenar-yazardetay-yasam-2606979/
https://www.kadikoylife.com/turkiyede-bir-ilk-pariyer-com/
https://www.yenisafak.com/ekonomi/isveren-ile-is-arayanin-ortak-platformu-3120942
https://www.aysha.com.tr/isveren-ve-arayan-bir-arada-pariyer/371140/
https://webrazzi.com/2018/01/08/yari-zamanli-ve-freelance-is-arayanlar-icin-pazar-yeri-girisimi-pariyer/

Evde Mimar İzmir’de hizmet vermeye başladı!

İTÜ Çekirdek girişimlerinden biri olan Evde Mimar İzmir’de de hizmet vermeye başladı !

2 yeni bayilik vererek hizmet verdikleri şehirlere İzmir’i de ekleyen Evde Mimar Türkiye’nin her yerine ulaşmak için emin adımlarla ilerliyor.

Site içi SEO Workshop’u düzenlendi

İTÜ Çekirdek girişimlerine faydalı eğitimler sunmaya devam ediyor.

14 şubat salı günü İTÜ Çekirdek Seminer salonunda girişimlerin oldukça işine yarayacak SEO hakkında bir workshop verildi.

Girişimin 7 Büyük Semineri’nin dördüncüsü gerçekleştirildi

Bir girişim serüveninde, takımın kurulmasından yatırım süreçlerine kadar girişimcinin ihtiyacı olan tüm konuların işleneceği Girişimin 7 Büyük Semineri’nin dördüncüsü “B2C Satış ve Pazarlama” semineri gerçekleştirildi.

sahibinden.com’un CMO’su Boğaç Göncü Türkiye’nin en çok trafik çeken sitelerinden biri olan sahibinden.com’un satış ve pazarlama konusundaki çalışmalarını girişimcilerle paylaştı.

Etkinliğe katılamayanlar için internet üzerinden canlı yayımlanan seminerin tekrar kaydını buradan izleyebilirsiniz.

İTÜ Çekirdek’in diğer etkinliklerinden haberdar olmak için takipte kalın.

Bikoshu’dan efsana Nutella Kampanyası!

Mahalleyi sanal ortama taşıyan pazar yeri Bikoshu yeni kampanyasını yayınladı.

“Mahallende Ne Varsa, Bikoshu Kapında” vizyonuyla çalışmalarını sürdüren  İTÜ Çekirdek girişimi Bikoshu, İdeal Hipermarketleri ile yaptığı anlaşma ile 23 Şubat’a kadar marketten verilecek her 60 TL’lik siparişte Nutella’yı 1 TL’ye satacak.

Nanomik’in yeni hedefi  Habertürk Gazetesi’nde yer aldı

 

“Tarladan sofraya en doğal koruma” sloganıyla faaliyet gösteren İTÜ Çekirdek girişimi Nanomik, gıda ve tarım ürünleri için doğal koruyucular geliştirmektedir.

Girişimin CEO’su Buse Berber Örçen Habertürk’e Nanomik olarak meyve ve sebzelerin yüzde 5’ine ulaşarak ülke ekonomisine yılda 5 milyar liralık katkı sağlayacaklarını açıkladı.

İTÜ Çekirdek girişimlerinin hikayelerinde bu hafta Compocket var!

Yazar Hakkında

mm

Girişimcileri, şirketleri, yatırımcıları ve profesyonelleri bir araya getiren geniş bir ekosistem olan İTÜ Çekirdek, kimyadan elektroniğe, bilişimden biyogenetiğe tüm sektörlere açık bir girişimcilik merkezidir.

Paylaşım
Close