Geride bıraktığımız haftada İTÜ Çekirdek’te birçok gelişme yaşandı. İyi fikirlerin yetişme merkezinde 12-16 Aralık tarihleri arasında olan bitenleri derledik.

» İTÜ Çekirdek 2017 yılı girişimlerini seçmeye başladı

İTÜ Çekirdek, efsanevi bir Big Bang etkinliği ile 2016 yılını geride bıraktı ve onlarca girişiminin birbirinden cezbedici ödüllere kavuşmasını sağladı. 2017’de ön kuluçkaya girecek girişimler için ilk çağrı ise gerçekleştirildi.

13285364_1848911575336401_481121376_n

İTÜ Çekirdek jürisi bugünlerde 1. çağrıya yanıt veren girişimleri değerlendirmek ve uygun gördüklerini ön kuluçka sürecine başlatmakla meşgul. Fikrini iyi bir girişime dönüştürmek isteyen herkese son başvuru tarihinin 5 Ocak olduğunu hatırlatırız.

Başvurular için itucekirdek.com adresini ziyaret edebilirsiniz.

» Yeni dönem BİGG girişimleri İTÜ Çekirdek ile tanıştılar

İTÜ Çekirdek ile TÜBİTAK’ın Bireysel Genç Girişim Programı’na katılmaya hak kazanan girişimler, geride kalan haftada İTÜ Çekirdek’e ve BİGG programına dair detaylı bilgiler aldılar.

İTÜ Çekirdek BİGG programına özel bir çok avantajı girişimcileri için ulaşılabilir kılıyor:

  • BİGG iş planını hazırlayıp, projesini İTÜ Çekirdek’te geliştiren girişimciler, İTÜ Çekirdek Big Bang etkinliğinin sahnesinde projesini sunma ve toplam 1 Milyon TL çekirdek sermaye için de aday olma hakkı elde eder.
  • Girişimciler İTÜ, İTÜ ARI Teknokent ve İTÜNOVA TTO’nun sahip olduğu geniş iş ve yatırımcı ağına ulaşır ve kendi alanlarında kanaat önderi olan deneyimli kişilerden birebir mentorluk alarak yollarına emin adımlarla devam eder.
  • BİGG serüvenleri süresince İTÜ Çekirdek ofis ve laboratuvar imkanlarından yararlanan girişimciler, şirketleşme süreçlerinde de İTÜ ARI Teknokent ve Teknopark İstanbul ofislerinden ve laboratuvarlarından yararlanma hakkı elde eder.
  • BİGG programına dahil olan girişimciler, İTÜ Çekirdek kapsamında düzenlene seminerlere katılarak BİGG programına özel hazırlanan İş Planı & İş Modeli eğitimleri ile çıktıkları yolda tam donanımlı hale gelirler.

BİGG İTÜ Çekirdek’e dair detaylı bilgiye buradan ulaşabilirsiniz.

» İSO Horizon 2020 için Uygulamalı Proje Hazırlama Eğitimi verdi

iso-egitim-2

İstanbul Sanayi Odası (İSO) bünyesinde faaliyet gösteren Avrupa İşletmeler Ağı İstanbul Merkezi tarafından profesyonellere yönelik olarak Horizon 2020 Programı’na yönelik Uygulamalı Proje Hazırlama Eğitimi düzenlendi. Aralarında İTÜ Çekirdek girişimlerinin de yer aldığı 18 katılımcılı eğitime sanayi firmalarının AR-GE yöneticileri, proje sorumluları ve araştırmacılar da katıldı.

İki günlük etkinlikte AR-GE faaliyetlerine sağlanan fonlardan H2020 programının temel kurallar ile çerçevelerine, proje ön planı hazırlamaktan konsorsiyum kurmaya kadar çok detaylı bir eğitim gerçekleştirildi.

» Ulaştırma Platformu Ödül Töreni İTÜ ARI Teknokent’te gerçekleştirildi

Otokar ve Kaptanlar Kulübü Ulaştırma Platformu ortaklığıyla düzenlenen Ulaştırma Platformu Ödül Töreni’nin üçüncüsü İTÜ ARI Teknokent’te gerçekleştirildi. Hayata geçirdiği “Servis Rehberi” uygulaması ile sektörde ilke imza atan TURSAN, “Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Ödülü”ne layık görüldü.

ulastirma-platformu-2

İTÜ Çekirdek otomotiv girişimlerinin ve toplu taşıma sektörünün önde gelen isimlerinin yer aldığı organizasyonda, Otokar Genel Müdür Yardımcısı Basri Akgül, TURSAN Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Orduhan’a ödülünü takdim etti. Aldıkları ödülün kendileri için çok anlamlı olduğunu belirten Hakan Orduhan, toplumsal cinsiyet eşitliğinin öneminin altını çizerek “İnsanlığın gelişimi kadınların gelişimi ile olur. Kadınlar için istihdam yaratmak, ileriye doğru atılmış bir adımdır” dedi.

» Bir Milyonuncu Kullanıcıyı Taşıyan SaaS

seminer-3

Potansiyel müşterilerinize ve yatırımcılarınıza sık sık şunları söyler misiniz? “Bu bir prototip”, “Sadece bir sunucu üzerinde çalışıyor”, “Başka sunuculara kurmak için zamana ihtiyacımız var”, “Hmm. Onbin kullanıcıyı desteklemesi için kodu yeniden tasarlamamız lazım.” Girişiminizi Silikon Vadisine taşımak istiyorsanız bu sorulara doyurucu yanıtlarınızın olması gerekir.

Ericsson Orta Doğu ve Afrika İş Geliştirme Direktörü Hasan Basri Akırmak, İTÜ Çekirdek açık ofisinde verdiği seminerde teknik detaylara girmeden, CEO ve CMO kurucu ortakları için, kurumsal kalitede B2B, B2C veya B2G SaaS platformlarının bulutta nasıl tasarlanabileceğini masaya yatırdı.

İTÜ Çekirdek’in Facebook sayfasından canlı yayınlanan semineri aşağıdaki oynatıcıdan seyredebilirsiniz:

Yazar Hakkında

mm

Girişimcileri, şirketleri, yatırımcıları ve profesyonelleri bir araya getiren geniş bir ekosistem olan İTÜ Çekirdek, kimyadan elektroniğe, bilişimden biyogenetiğe tüm sektörlere açık bir girişimcilik merkezidir.

Paylaşım
Close