İyi girişimlerin yetişme merkezinde bu hafta da birbirinden önemli gelişmeler yaşandı.

MIPS ilk kullanıcılarına ulaştı

MIPS Evde Sperm Test Cihazı, beta kullanıcıları tarafından testlere başladı. Ayrıca sperm kalitesini artırmaya yönelik tavsiyeler içeren uzman sistemleri de aktif hale getirildi. Erkeklerin yaşam standartlarını iyileştirmelerine ve sperm kalitelerini artırmalarına yardımcı olan MIPS, “90 gün meydan oku! #90dayschallenge” ile bu konuda farkındalık yaratmaya devam ediyor.

Edvido büyümeye devam ediyor

Şirketler ve girişimlerin reklam, pazarlama ve yazılım projeleri için kurumsal ajans ve yazılım firmalarından teklif alabildiği bir web platformu olan Edvido, hızla büyümeye devam ediyor. Ağustos ayında İTÜ Çekirdek’e katıldığında henüz sadece MVP’sini tamamlayan girişim, o günlerde yalnızca 12 ajansla çalışırken Ocak 2019 itibarıyla toplamda 104 ajans ve yazılım firması ile çalışıyor. Edvido canlıya geçtiği Ağustos 2018’den itibaren ajanslar ve markalar arasında 790 eşleşme gerçekleştirdi. Kullanıcı sayısı ise 23 haftadır ortalama 14% büyüyor.

Glocalzone, 400 bin euro değerlemeyle tohum yatırım aldı

Yurt dışından istediğiniz ürünleri gezginler aracılığıyla getirtebildiğiniz mobil uygulama Glocalzone, 400 bin euro değerlemeyle Nexxt Page şirketinden tohum yatırım aldı. Alışverişte sınırları ortadan kaldırma hedefiyle yola çıkan Glocalzone, pazar yeri modeliyle çalışıyor. Platforma bir sonraki seyahatlerini ekleyen gezginler, onlara gelen ürün taleplerini gezdikleri ülkelerden getirerek para kazanabiliyorlar. Yurt dışından ürün talep eden kullanıcılar da çok daha hızlı ve uygun fiyatlara aynı ürüne erişiyorlar.

Evde Mimar’dan Uyumlu Renk Seçme ve Yerleştirme Modülü

Evde Mimar, web sitesi üzerinden seçtiğiniz renklerin nasıl göründüğünü anında görebileceğiniz ve uyumlu renkleri görüntüleyebileceğiniz bir modül geliştirdi. Bu modül sayesinde kullanıcılar web sitesi üzerinden boya badana için renk seçerken evini de dizayn ederek özgün bir deneyim yaşayabiliyorlar.

Ortaksofra, Google Play Store’da

WBAF tarafından 18-19 Şubat Dünya Melek Yatırım Forumunda yatırım sahnesine çıkmak için tüm dünyadan seçilen 50 startup’tan biri olan Ortaksofra mobil uygulaması Play Store’da yayınlandı.

İTÜ Çekirdek girişimleri Dünya Melek Yatırım Forumu’nda

WBAF tarafından gerçekleştirilen Dünya Melek Yatırım Forumu’na İTÜ Çekirdek girişimlerinden B Preg, Ortaksofra, Contaxer, Hyggefood, FilameX, İltema katıldı ve sunum yapmaya hak kazanan 60 girişimin arasında yer aldılar.

Yazar Hakkında

mm

Girişimcileri, şirketleri, yatırımcıları ve profesyonelleri bir araya getiren geniş bir ekosistem olan İTÜ Çekirdek, kimyadan elektroniğe, bilişimden biyogenetiğe tüm sektörlere açık bir girişimcilik merkezidir.

Paylaşım
Close