İyi girişimlerin yetişme merkezinde bu hafta yine birbirinden önemli gelişmeler yaşandı.

Tur Assist’ten BenzinLitre kullanıcılarına yol yardım desteği

Tur Assist, akaryakıt ölçümleme uygulaması BenzinLitre ile önemli bir işbirliğine imza attı. Yapay zeka uygulama şirketi Brain Minds Teknoloji A.Ş tarafından hayata geçirilen BenzinLitre mobil uygulaması ile anlaşmaya varan Tur Assist, işbirliği kapsamında BenzinLitre kullanıcılarına yol yardım hizmetleri sunacak.

BenzinLitre ile en yakın istasyonlarını ve akaryakıt fiyatlarını gerçek zamanlı takip edebilen kullanıcılar artık araçlarıyla ilgili karşılaşabilecekleri acil durumlarda, uygulamada yer alan “Tur Assist Yol Asistanı” butonu aracılığıyla Tur Assist’in sağladığı araç çekme, araç kurtarma gibi avantajlı yol yardım hizmetlerinden faydalanabilecek.

Aygaz da artık BenzinLitre’de!

Türkiye’deki yakıt sektörünün nabzını tutan yerli girişim BenzinLitre, müşterileri arasına Aygaz’ı da ekledi. Aygaz, BenzinLitre uygulamasıyla konum bazlı ve kişiye özel teklifler sunarak binlerce kişiyi istasyonlarında ağırladı.

LPG kullanıcıları kullanıcı bazlı veri paylaşımı ile en yakın istasyon bilgilerinin yer aldığı BenzinLitre mobil uygulaması üzerinden Aygaz istasyonlarına yönlendirildi. Bununla birlikte benzin ve dizel kullanıcılarına ise bu zamana kadar LPG kullanmaları durumunda ne kadar tasarruf sağlayabilecekleri gösterildi. Böylece, kullanıcılar araçlarını daha çevreci olan otogaza dönüştürmeleri konusunda motive edildi.

Yerel oyuncuların da dahil olduğu 109 dağıtıcı markanın fiyatlarının görülebildiği BenzinLitre, arzu edilen istasyon markasının doğru olarak bulunmasını sağlayan tek uygulama olarak öne çıkıyor.

AkıllıBES dünyanın en iyi 10 girişiminden biri oldu

Smart Advice (AkıllıBES), gelecek vadeden fintek ve siber güvenlik şirketlerinin yer aldığı StartupBootCamp Amsterdam FinTech hızlandırma programına dünyadan seçilen 10 girişimden biri oldu ve başlangıç sermayesi yatırımı aldı.

Stroma Vision uluslararası arenada

Stroma Vision bu yıl Teknofest İstanbul kapsamında gerçekleşen Seedstars Istanbul yarışmasında birinci oldu ve Nisan 2019’da İsviçre’deki 500.000 dolar büyük ödüllü Seedstars Global Summit’e katılmaya hak kazandı.

Micro-S bioteknoloji, Uluslarası Buluş Fuarı’nda

Micro-S bioteknoloji, bal arıları için geliştirdiği probiyotik karışımları sunmak üzere Uluslarası Buluş Fuarı’nda boy gösterdi. Girişimin dünya genelinde görülen bal arısı ölümlerini azaltan ve bal kalitesini arttıran ürünü fuarda epey ilgi gördü.

Nanomik, TeknoFest’ten ödülle döndü

Nanoteknoloji girişimi Nanomik, TeknoFest kapsamında düzenlenen “Take Off” International Startup Summit’te “Agriculture & Food Technology” kategorisinde ödül aldı.

Arkim’e Akademi Özel Ödülü

Arkim, ISIF2018 kapsamında düzenlenen ödül töreninde WIPO özel ödüllerinden Akademik Ödülü’nü aldı.

Sahne Vivoo’nun

Vivoo Kurucu Ortağı Miray Tayfun, Silicon Valley Life Science Innovation Competition’da sunum yaptı.

Big Bang 2018 heyecanı devam ediyor!

İTÜ Çekirdek girişimleri Big Bang Yarı Final Jürisine hazırlanmaya devam ediyor. İTÜ Çekirdek’in 40’ın üzerindeki paydaş ve yatırımcının karşısına çıkacak olan girişimciler, İTÜ ARI Teknokent GMY’si Deniz Tunçalp’ten jüri öncesi öneriler aldı.

Girişimin 7 Büyük Semineri’nde takım oyunu!

Girişimin 7 Büyük Semineri’nin ikincisi Dugun.com CEO’su Emek Kırbıyık ile Takım Uyumu konusunda gerçekleşti. Ekip kurma, büyüme süreçleri, çalışan yönetimi ve motivasyonu, işe alım süreçleri gibi konulara değinen Emek Kırbıyık İTÜ Çekirdek girişimcilerine mentorluk vererek desteklerine devam edecek.

Yazar Hakkında

mm

Girişimcileri, şirketleri, yatırımcıları ve profesyonelleri bir araya getiren geniş bir ekosistem olan İTÜ Çekirdek, kimyadan elektroniğe, bilişimden biyogenetiğe tüm sektörlere açık bir girişimcilik merkezidir.

Paylaşım
Close