Geride kalan haftada İTÜ Çekirdek’te birçok gelişme yaşandı. İyi fikirlerin yetişme merkezinin mutfağında ve girişimlerinde 1-5 Ağustos tarihleri arasında olan bitenleri derledik.

» Tufan Aygüneş İTÜ Çekirdek ekibine katıldı

tufan-aygunes

Tufan Aygüneş, Kuluçka Merkezi Operasyon ve Süreç Yönetimi Uzmanı görevine gelerek İTÜ Çekirdek ekibine katıldı.

» CEOtudent 1000. içeriğini kutluyor

Ceotudent

Sınır tanımayan üniversitelilere ve genç profesyonellere yönelik fayda ve ilham sağlayan içerikler oluşturan CEOtudent, geçtiğimiz hafta yayınladığı 1000. içeriğini ve 1.000.000. görüntülenmesini kutladı.

Çalışmalarını İTÜ Çekirdek bünyesinde sürdüren CEOtudent, özellikle Çekirdek’in getirdiği motivasyon ve network ile birlikte günlük içerik sayısını ortalama %550, görüntülenme sayısını ise ortalama %110 artırmayı başardı.

Girişim okuyucularının CEOtudent’e içerik sağlayabilmesi için yazılımsal çalışmalar gerçekleştiriyor ve yeni özelliğin yakında devreye sokulacağını belirtiyor.

İstanbul’da rutin toplantılar gerçekleştiren girişim, takipçilerini toplantılarına, buluşmalarına ve etkinliklerine davet ediyor. CEOtudent ile [email protected] adresi üzerinden iletişime geçilebilir.

» Kiralama pazaryeri Bumerangla yayına girdi!

bumerangla

 

“Kirala Deneyimi Yaşa” mottosuyla geçtiğimiz hafta yayına giren  Bumerangla bu hafta ilk kiralamalarını yaparak, ürün kiralama yoluyla yeni kullanım deneyimi yaratmaya başladı. P2P ve B2B pazaryeri platformu olan Bumerangla’da dönemsel ihtiyaç duyulan paten, çadır, fotoğraf makinesi, Go Pro, oyun konsolu gibi ürünler satın almaya gerek kalmadan uygun fiyatlara kiralayarak kullanılabiliyor. Pazaryerinin diğer tarafı da çok sık kullanmadıkları evde bir kenarda bekleyen ürünlerini platformda listeleyerek gelir elde edebiliyor. Bir paylaşım ekonomisi modeli olan Bumerangla lokasyon bazlı ürün arama, kira sözleşmesi ve depozito servisleri veriyor.

» AR Pandora dünya basınında

pandora

Decorilla kurucu CEO’su Agnieszka Wilk, TechCrunch için kaleme aldığı ‘Evinizi Etkileyecek Teknoloji Trendleri’ makalesinde, İTÜ Çekirdek girişimlerinden AR Pandora teknolojisine ve girişimin eş kurucularından Alper Güler’in demeçlerine yer verdi. Mimari modelleri yeni bir gerçekliğe taşıyan Pandora’yı da geleceği şekillendiren girişimler arasına ekleyen makaleyi buradan okuyabilirsiniz.

» Changersla’nın ilk patentinin pazar değeri 1,8 milyon dolar

changersla

Tişörtlere yenilik getirmek amacıyla yola çıkan ve İTÜ Çekirdek’e kabul edilen Changersla, onaylanan ilk patentinin Türkiye pazarı değerinin 1,8 milyon dolar olduğunu açıkladı. Patentini çeşitli ülkelerde tescillemek isteyen girişimin kurucusu Ertürk Tezcan, girecekleri yeni ülkelerdeki pazarların dinamiklerine göre patentinin değerinin de artacağının altını çiziyor.

» Istanbul ARVR Buluşmaları’nın ilki gerçekleşti

ARVR Meetup 1 (1)

İTÜ Çekirdek ve girişimi AR Pandora’nın ortaklığıyla her ay düzenlenmesi planlanan Istanbul ARVR Buluşmaları’nın ilki geçtiğimiz hafta gerçekleştirildi.

Arttırılmış ve sanal gerçeklik teknolojilerinin pazarlama, mimari, oyun, mobilya, otel, otomotiv ve üretim sektörlerinde kullanımı üzerine her ay düzenli olarak İTÜ Çekirdek ofisinde gerçekleştirilecek etkinliklerde, güncel haberler, sektörden firma sunumları, networking ve demo uygulamaları paylaşılacak. ARVR Buluşmaları hakkında daha detaylı bilgiye buradan ulaşabilirsiniz.

» PITSTOP’ta bu hafta: Fiyatlandırma stratejileri

Pitstop Otomotiv Network ve Satış Geliştirme Programı kapsamında bu hafta “Fiyatlandırma Stratejileri” konulu etkinlik gerçekleştirildi. Aras Kargo Fiyatlandırma ve Kontrat Yönetimi Müdürü Ahmet Gizlice’nin ve MTU Motor/Rolls Royce Power Systems AG Ürün Planlama ve Pazarlama Yöneticisi Tuncay Aykaç’ın konuk olduğu buluşmada İTÜ Çekirdek Otomotiv Kategorisi girişimcileri projelerini piyasaya sürerken gütmeleri gereken fiyatlandırma stratejilerine dair önemli bilgiler edindiler.

» Yatırımcılar girişimci sunumundan ne bekler?

İTÜ Çekirdek Girişimcilik Etkinlikleri’nin bu haftaki konuğu melek yatırımcı, Mentors Network Turkey kurucusu Mehmet Onarcan oldu. 2 Ağustos Salı akşamı 18.20’de başlayan “The Startup Pitch – Yatırımcılar Girişimci Sunumundan Ne Bekler?” konulu seminer katılımcılardan yoğun ilgi gördü ve gece 01.00’e kadar devam etti.

İTÜ Çekirdek’te gerçekleştirilen seminerleri buradan takip edebilir ve katılmak istediklerinize kayıt yaptırabilirsiniz.

» “Sıkı pres sonuç getirir”

Futbol

İTÜ Çekirdek ekibi ve girişimciler her hafta gerçekleştirmeyi planladıkları spor müsabakalarının ikincisinde yine bir futbol maçıyla bir araya geldiler.

Yazar Hakkında

mm

Girişimcileri, şirketleri, yatırımcıları ve profesyonelleri bir araya getiren geniş bir ekosistem olan İTÜ Çekirdek, kimyadan elektroniğe, bilişimden biyogenetiğe tüm sektörlere açık bir girişimcilik merkezidir.

Paylaşım
Close