İTÜ Çekirdek girişimcilerimiz global firmalarla yaptıkları iş birliklerine yenilerini eklerken, hizmet ve ürünlerinde de ar-ge çalışmalarına hızla devam ediyor.

Sensemore, Mitsubishi Electric ile İş Birliği Yapıyor

Dr. Oetker üretim bandındaki hasarların giderilmesi adına Mitsubishi Electric Türkiye’den destek almaya karar verdi ve uygulama sürecine geçildi. Mitsubishi Electric, İTÜ Çekirdek girişimi Sensemore tarafından geliştirilen kablosuz ivme ölçeri tercih etti. Hat üzerinden çeşitli noktalardan yapılan ölçümlerde başarılı raporlanma sağlandı.

Laska Energy, CNN Türk ve Haber Global Ekranlarına Konuk Oldu

İTÜ Çekirdek girişimi Laska Energy, CNN Türk “10’dan Sonrası” haberlerindeydi. Girişim, Haber Global ekranlarında ise, Bora Balar’ın sunduğu “Bi Tık Dünya” programına konuk oldu.

Moruque, Espor Takımı Bahçeşehir Supermassive ile İş Birliği Yapıyor

Moruque, Hakan Baş’ın kurucusu olduğu LoL e-spor takımlarından Bahçeşehir Supermassive ile iş birliğine imza attı. Bu ortaklıkla beraber Türkiye’de ve globalde ilk defa e-spor ve sokak stili tutkunları için özel kapsül koleksiyon hazırlanacak.

Tekstilde Dijitalleşme ve Sanal Gerçeklik Teknolojileri

Prosoft VR, dünyanın önde gelen moda ve giyim markalarından Esprit’ten davet aldı. Girişim, 7 Temmuz’da Almanya’da gerçekleştirilecek toplantıda, Blok Moda Tekstil’in hazırladığı koleksiyonu, sanal gerçeklik showroom alanında sunacak.

Hextech Green’in Projesi TÜBİTAK Tarafından Onaylandı

2018 BIG BANG TOP 20 girişimlerinden Hextech Green, çiftçi tipi sebze makinesi yetiştiren makinesi ile HTG – FARMER için TÜBİTAK 1507 KOBİ AR-GE Başlangıç Destek Programı’na yaptığı “SEBZE FİDESİ YETİŞTİRİCİLİĞİNDE KARAR DESTEK SİSTEMLERİNE SAHİP MAKİNE GELİŞTİRİLMESİ” adlı proje başvurusu TÜBİTAK tarafından onaylandı. Aldığı bu destek ile ürünleştirme sürecine ivme kazandıracak girişimimizi kutluyoruz! Hextech Green hakkında gelişmeleri Twitter kanalında takip edebilirsiniz.

Earnado Amerika ve Kıbrıs’ta Satış Yaptı

Dijital pazarlama süreçlerini sanal ortamda  yeniden oluşturan girişim Earnado, Amerika’nın Miami bölgesinde bir seramik firmasının dijital pazarlamasını yapmaya başladı. Kıbrıs’ın en büyük emlak firmalarından biri ile de anlaşmaya varan girişim yurt dışında ilk satışlarını gerçekleştirdi.

Kodeco, L Sınıfı Elektirikli Otomobil Geliştirdi

İTÜ ARI Teknokent’in bünyesinde bulunan İTÜ Çekirdek girişimlerinden KODECO, L sınıfı elektrikli otomobil geliştirdi. KODECO‘nun pilot bölge uygulaması gerçekleştirdiği İTÜ ARI Teknokent’te, elektrikli araçlarından 10 tanesi paylaşımlı iş modeli ve cep telefonu uygulaması üzerinden kiralama sağlanarak, İTÜ ARI Teknokent binaları arasında kullanılabilecek. Girişimin Linkedin sayfasına buradan ulaşabilirsiniz.

Drivee, Arıkovanı’nda Kitlesel Fonlamaya Çıktı

Kaza anında zaman kazandırarak hayata tutunmanızı sağlayan Drivee SafeCall, Turkcell Arıkovanına fonlanmaya başlandı. 47 günde 130.000 TL’ye ulaşmayı hedefleyen girişime Arıkovanı‘nda destek olabilirsiniz.

Moritoys, Satışa Başladı

“Doğru oyuncak her şeyi değiştirir” iddiasıyla ailelerle buluşan Moritoys, satışa başladı!  Girişim, her alanda gelişimi esas alarak hazırladığı oyun programıyla; 3-6 yaş grubu çocuğu olan ailelerin en büyük problemlerinden, “en iyi” oyuncağa ulaşma sorununu çözmeye odaklanıyor: Üye ol, uzmanların çocuğun için seçtiği iki oyuncak kapına gelsin; bir ay oynadıktan sonra yenileriyle değiştir. Her ay bir kitap da hediye… Siz de çocuklarınız için Moritoys ürünlerini kullanmak istiyorsanız internet sitesi üzerinden kiralama yapabilirsiniz.

Girişimcilerimiz Demoday Etkinliğinde Yatırımcıların Karşısına Çıktı

Türkiye’nin önde gelen yatırımcı, melek yatırım ağları ve VC’lerin yer aldığı Demoday’de  11 İTÜ Çekirdek girişimi yatırımcıların karşısına çıktı.

Bigg Final Jürisi Gerçekleşti

TÜBİTAK BİGG programı kapsamında 1. aşama desteği alan girişimciler, yapılan iş planı değerlendirmeleri sonrasında Final Jüri sunumlarını gerçekleştirdi. Final Jüri değerlendirmesi sonucunda başarılı bulunan girişimler 2. aşama değerlendirmesi için TÜBİTAK’a yönlendirilmeye hak kazanmış olacak. 2. aşamaya yönlendirilen girişimciler, Ekim-Kasım aylarında TÜBİTAK’ta gerçekleşecek panel sunumları öncesinde hazırlıklarına eğitim ve birebir mentorluk çalışmalarıyla devam edecek.

TÜBİTAK BİGG programı hakkında detaylı bilgi için https://bigg.itucekirdek.com/‘u ziyaret edebilirsiniz.

 

Yazar Hakkında

mm

Girişimcileri, şirketleri, yatırımcıları ve profesyonelleri bir araya getiren geniş bir ekosistem olan İTÜ Çekirdek, kimyadan elektroniğe, bilişimden biyogenetiğe tüm sektörlere açık bir girişimcilik merkezidir.

Paylaşım
Close