Girişimcilerimiz faaliyet gösterdikleri alanlarda ürün ve hizmetlerini geliştirmeye devam ederken, koronavirüs gündeminde hayata geçirdikleri sosyal sorumluluk kampanyalarıyla hayatın her alanına dokunmaya devam ediyorlar. Ayrıntılar yazımızda.

Fabrikatör’den Yerli Üretici Ağı Projesi

Fabrikatör, COVID-19 krizinden ülkemizdeki üreticilerin en az şekilde etkilenerek üretimlerine devam edebilmelerini sağlamak adına Yerli Üretici Ağı projesini geliştirdi.

Yerli Üretici Ağı nedir?
Yerli Üretici Ağı, yerel üreticilerin için ihtiyaç duydukları ham madde, yarı mamul ve ürünleri diğer yerel üreticilerden tedarik etmelerini sağlayan ücretsiz bir iletişim platformudur. Üreticiler arz ve talep ettikleri ürünlerin bilgilerini paylaşarak bu iletişim ağına kolayca kaydolabilmekteler. Kayıt işleminin ardından, üreticiler talep ettikleri ürünleri tedarik eden yerel üreticileri ile tanışırlar. Bir yanda elinde ürünleri bulunan üretici yeni müşteriler edinip faaliyetlerine devam ederken, diğer yandan talep ettiği ürünlere ulaşmakta sıkıntı çeken üreticinin de sorunu çözülmüş olur.

Prosoft VR, Sanal Gerçeklik Ortamında Röportaj Yaptı

Girişimcilerimizden Prosoft VR, NTV ekranlarında Ahmet Can’ın hazırlayıp sunduğu Tekno Hayat programında, Türkiye’de ilk kez sanal gerçeklik ortamında röportaj gerçekleştirdi.

Acrome’dan Bulut Tabanlı Robotik Geliştirme ve Yarışma Platformu: Riders.Ai

Yenilikçi robotik kollar geliştiren İTÜ Magnet girişimi Acrome Robotics şimdi de robotik geliştirme ve yarışma konusuna odaklanıyor.

Acrome Robotics’in Riders.ai adındaki platformu bulut tabanlı robotik geliştirme ve yarışma platformu olarak hizmet veriyor. 2019 yılının başından bu yana geliştirilmeye devam edilen platformun ana amacı, kullanıcının verilen robotu yarışma kurallarına göre en iyi şekilde programlayarak en iyi skoru elde etmesi.

Kullanıcılar, Riders.ai platformu üzerinden farklı sanal robotik yarışmalara katılabiliyor ve bu yarışmalarda robotlarını yarışma kurallarına göre programlayarak en iyi skoru elde etmeye çalışabiliyor. Yarışmada ilk sıralara girerek büyük ödüller kazanabilen bir platform olan Riders.ai, temelde robot yarışmaları için bir e-spor ortamı sunuyor. Kullanıcılar, bilgisayarda herhangi bir kurulum gerektirmeden, internet tarayıcısı üzerinden platforma erişilebiliyor ve platformdaki robot yarışmalarına katılabiliyor.

Riders.ai platformunda 16 Mayıs tarihinde finali gerçekleşecek bir yarışması bulunuyor. Yarışma hakkında detaylı bilgi sahibi olmak için: https://www.arena.riders.ai/

Noticy, Çevreyi Koruma ve Tasarruf Değer Önerisine Bir Yenisini Ekledi

Noticy, ürününün display kısmına odaklanarak ilk taslak kullanıcı ara yüzünü oluşturdu. Kullanıcıların anlık olarak harcanan suyun miktarını, fiyatını ve sıcaklığını görebildiği  uygulamayla çevreyi koruma ve para tasarrufu değer önerisine bir yenisi eklenmesi hedefleniyor.

Uygulama ile entegre çalışan cihaz ise verdiği uyarı ve bildirimlerle suyun sıcaklığı hakkında bilgi vererek, hem cildiniz hem saçlarınız için sağlıklı bir duş almanızı sağlamayı amaçlıyor.

Hey!’den İlk Teaser

İlgili alanınızdaki herhangi bir konuyla ilgili size önerilerde bulunan kişisel arama motorunun askhey lansman öncesi ilk tanıtım filmini yayınladı.

Virasoft TT Ventures’dan Yatırım Aldı

Virasoft, Türk Telekom’un girişim sermaye şirketi TT Ventures’dan yatırım aldı.

Virasoft’un yüksek hassasiyet ve doğrulukla kanser tanısı koyabilen dijital patoloji ürünü ViraPath ve kanser tanısında hekimlere her yerden ve anında ikinci görüş imkânı sunan telepatoloji ürünü TelePath ile birçok patolojik hastalığa artık daha hızlı ve kesin tanı koymak mümkün hale geliyor.

Virasoft sahip olduğu altyapı sayesinde dijital alana taşınan veriler, internet üzerinden paylaşılarak görüntü sistemi ile dünyanın herhangi bir sağlık kuruluşundaki uzman patolog tarafından eş zamanlı görülebiliyor. Bu özellik hastalığa anında ve uzman tanı konulabilmesine olanak sağlıyor.

Wigorta, Haber Global Ekranlarındaydı

Wigorta, Haber Global ekranlarında yayınlanan “Bi Tık Dünya” programına konuk oldu. Covid-19 sürecinde dijitalleşen sigorta sektöründe P2P (Peer to Peer) ve paylaşım ekonomisine dayalı iş modellerinden bahsetti.

Dormio Seçilen 6 Girişimden Biri Oldu

Dormio, Hamdi Ulukaya Girişimi’nin 4. dönemine seçilen altı girişimden biri oldu.

Nanomik’in Ürünü Biomik Hepsiburada’da Satışta

Nanomik’in aktif içeriği, COVID-19 ile mücadele kapsamında, EPA tarafından onaylanmış ürünü Biomik, Hepsiburada’da satışta.

Mentornity Easter 2020 Hackathon’undaydı

Mentornity, COVID-19’a karşı yapılan Hacking Health Berlin Easter 2020 Hackathon’unda ekiplere yazılım hizmeti sundu.

Orthero’dan Sağlık Çalışanlarına Maske

Orthero, sağlık personelinin maske ihtiyacını karşılamak için 3D yazıcı üretim bandını seferber etti. Koruyucu maske üretimine destek olan ORTHERO, maskelerin aralarında İstanbul, Tekirdağ, Ankara, Bursa ve Gaziantep’in yer aldığı 12 ildeki hastanelere ulaştırılmasında önemli bir rol aldı.

ecording’ten #EvdeKalOrmanı

Ecording, korona virüs nedeniyle ‘evde kal’ hareketini desteklemek amacıyla ecodronlarla 22 futbol sahası büyüklüğünde alanı ağaçlandıracak. Türkiye’nin insansız oluşturulacak ilk ormanı olma özelliği ile 250 bin tohumun atılacağı alan “EvdeKalOrmanı” adıyla hayat bulacak.

MoovBuddy Ekonomist Dergisi’nde Yer Aldı

MoovBuddy, Ekonomist Dergisi e-Dönüşüm ekinde kapak konusu olarak yer aldı.

Benzin Litre, EntreCom’daydı

Benzin Litre, 55. bölümlerinde Enis Yurdatapan’ın moderatörlüğünde EntreCom’a konuk oldu. Benzin Litre’nin kurucusu Görkem Ünel girişimcilik hikâyelerini ve Koronavirüs günlerindeki çalışmalarını anlattı.

 

Yazar Hakkında

mm

Girişimcileri, şirketleri, yatırımcıları ve profesyonelleri bir araya getiren geniş bir ekosistem olan İTÜ Çekirdek, kimyadan elektroniğe, bilişimden biyogenetiğe tüm sektörlere açık bir girişimcilik merkezidir.

Paylaşım
Close