İTÜ ÇEKİRDEKLİ OLMANIN AVANTAJLARI NELER?

Tebrikler, artık bir İTÜ Çekirdek Girişimcisisiniz! İTÜ Çekirdekli girişimlerin sahip olduğu ayrıcalıklı olanaklardan siz de faydalanabileceksiniz.
İTÜ Çekirdek’e kabul edildikten sonra sizleri Süreç Oryantasyonuna davet ediyoruz. Burada hem programda sizleri neler beklediğini, ne gibi olanaklarınız olacağını hem de süreç boyunca kullanmanız gereken platformlar hakkında bilgilendirmeler yapıyoruz. Sizleri neler beklediğine değinecek olursak;
Girişimcilik Eğitimi: Berkeley ve Stanford’da verilen girişimcilik derslerinden ilham alınarak Türkiye ve İTÜ Çekirdek’e özel olarak tasarlanmış 7 bölümden oluşan İTÜ Çekirdek Girişimcilik Eğitim Programı’na her girişimden en az bir kişinin katılmasını bekliyoruz. Pandemi sürecinde online olarak ilerlettiğimiz eğitim dönemini, normal şartlarda İTÜ Çekirdek Ofisi’nde mesai saatleri dışında gerçekleştiriyoruz.
Mentorluklar: İTÜ Çekirdek’e girişimler gibi mentorlar da bir başvuru, eleme ve oryantasyon süreci ile ihtiyaca göre dahil olmakta. 400’ü aşkın alanlarında uzman mentorumuz yıl içinde müsaitliklerine göre platform üzerinden randevular açarak, talep eden girişimlerle birebir görüşmektedirler.
Ofis Alanı Kullanımı: Sürece dahil olan girişimler o yılın sonuna kadar ekipleri ile ofis alanını, toplantı salonlarını kullanırlar.
Prototipleme Laboratuvarı: İTÜ Çekirdek Prototipleme Atölyesi’nde bulunan ekipmanları, sarf malzemeleri girişimler prototiplerini geliştirmek veya ürünlerini hazırlamak için kullanabilirler. Ayrıca İTÜ Magnet’te bulunan atölye olanaklarından da gerektiği durumlarda yararlanırlar.
Perkler: İTÜ Çekirdeklilere Özel İmkanlar kapsamında girişimler; Amazon Web Services, DigitalOcean, Google Cloud, HubSpot, teamgram, Iyzico, Papara, Desk360, Netmera, Wiseback, Zendesk, Logo Yazılım, Startups Watch, DeepWall, Rockads, Sortext, ZEO, Webtures, İTÜ Magnet Fab | Tridi.co Co-Making Space, Euromessage Express, INBOX, Stripe Atlas, Mükellef.co, Zeplin gibi ürün ve hizmetlerden ücretsiz veya indirimli olarak faydalanırlar.
Bu ve benzeri imkanlardan faydalanarak girişimini ilerleten ve eğitim sürecini tamamlayan girişimler Big Bang sürecine devam etmek ve yeni imkanlardan faydalanmaya hak kazanmak için Eğitim Sonu Jürisi’ne girerler.
Eğitim Sonu Jürisi
Girişimcilerin içeride geçirdikleri süre boyunca ilerleyişlerini, büyümelerini gösterdikleri 4 dakikalık bir yatırımcı sunumunu İTÜ ARI Teknokent ekibine, koordinatörlerimize, paydaş kurumsal firmalarımızdan ilgili kişilere gerçekleştirmelerini beklemekteyiz. Bu jüride girişimlerin Big Bang sürecine devam edip etmeyecekleri kararının verilmesinin yanı sıra, Yatırımcı Demo Day’ine katılmaya hazır olup olmadıklarını da değerlendiriyoruz. Ayrıca kurumsal paydaşlarımız da girişimcilerle bu jüride tanışarak müşteri ilişkisi kurma, iş birliği yapma gibi adımları erken atma fırsatı bulabilmekte.
Eğitim Sonu Jürisi’ni başarı ile tamamlayan ekipler Big Bang sürecine devam etmeye hak kazanırlar ve bazı ek olanaklar elde ederler. Bunlardan kısaca bahsedecek olursak; 30’u aşkın yatırımcı paydaşımıza girişimini sunma imkânı, pazarlama-markalaşma-müşteri ilişkileri gibi ihtiyaçlarınıza yönelik eğitimler, kurumsal paydaşlarımızla yaptığımız Demo Day’lere katılım, PR desteği, birebir takip görüşmeleri gibi olanaklardan faydalanabilmektesiniz.
Çeyrek Final Jürisi
İTÜ Çekirdek süreçlerinde bir sonraki adım ise Çeyrek Final Jürisi. Bu jüriye o yılın tüm dönemlerinden Eğitim Sonu Jürisi’ni başarılı olarak geçmiş olan girişimler katılmaktadır. Çeyrek Final Jürisi’nde, o yılın Big Bang’ine katılacak ekipleri seçmekteyiz.
Seçilen ekipler o yılın Big Bang fuayesinde yer almaya hak kazanmış olup, tüm kurumsal/ yatırımcı paydaşlarımızın karşısına çıkmak ve Big Bang sahnesinde sunum yapacak TOP 20 girişim arasına seçilmek için Yarı Final Jürisi’ne hazırlanırlar.
Yarı Final Jürisi
Yarı Final Jürisi’nde ise tüm kurumsal paydaşlarımız ve yatırımcı paydaşlarımız jüri olarak yer alırlar. Burada jüriler hem Big Bang sahnesinde yer alacak TOP 20 girişimi değerlendirirler hem de yatırımcı paydaşlarımız, yatırım görüşmesi için, birebir tanışmak istedikleri girişimleri, kurumsal paydaşlarımız ise iş birliği kurabilecekleri, müşteri olabilecekleri veya ödüllerini verebilecekleri girişimleri belirlerler.
Sonrasında yoğun bir şekilde yatırımcı görüşmeleri, kurumsal firmalarla Demo Day etkinliklerimiz devam etmektedir. Bir yandan da TOP 20 girişimleri sahne sunumlarına hazırlanmakta, diğer fuaye girişimlerimiz ise potansiyel müşterileri, yatırımcıları ile bir araya gelecekleri fuaye alanımız için çalışmakta.
Dünyanın lider girişimcilik etkinliklerinden biri olan Big Bang’de, girişimlerimiz iş dünyası ile buluşturuyor. Her yıl en iyi girişimlerimizin sahnelendiği, rekabetin yüksek olduğu ve temponun hiç düşmediği Türkiye’nin Girişimcilik Sahnesi “Big Bang Start-up Challenge”; girişimcileri yatırımcıların ve fonların odağı haline getirmekte, girişimcilerin yatırımcılarla tanışmasına ve olası müşterilere erişebilmesine destek olmakta ve girişimlerin ödül, nakit ve yatırıma erişmesine olanak sağlıyor.
Big Bang 2020 nasıl geçti merak ediyorsan Youtube İTÜ Çekirdek kanalımızı ziyaret edebilirsin.