İTÜ Çekirdek’in otomotiv teknolojileri geliştiren girişimlere özel olark geliştirdiği hızlandırma programının 2016 ayağı için başvurular başladı ve 15 Nisan’a kadar devam edecek.

Hızlandırma programına otomotiv alanında teknoloji geliştiren tüm girişimler katılabiliyor. Programa güvenlik sistemleri, çevre dostu üniteler, navigasyon, akıllı donanım, elektrik ve elektronik sitemler, iç-dış aydınlatma, akıllı araç yazılımları ve enerji tasarrufu gibi bir otomobili oluşturan tüm parçalara ve aksesuarlara yönelik fikri ya da projesi olan girişimciler başvurabiliyor. Programın kapısı ayrıca araç paylaşımı gibi iş modellerine sahip girişimcilere de açık.

Başvuruların ardından 27 Nisan’da İTÜ ARI Teknokent jüri toplantısına davet edilen ekiplerden, 5 dakikalık sunum yapmaları istenecek. İTÜ Çekirdek Ön Değerlendirme Jürisini başarıyla geçen girişimciler, 28 Nisan’da Gebze’de gerçekleştirilecek etkinlik sahnesinde sunum yapma hakkı elde edecekler ve İTÜ Çekirdek giriş anahtarı kazanarak Ön Kuluçka’ya dahil olacaklar.

İTÜ Çekirdek’in OİB (Otomobil İhracatçıları Birliği) ile kurguladığı program geçen sene 5 projeye toplam 500 bin TL’yi aşan nakit ödül ve 720 bin TL değerinde bulut bilişim desteği sağladı.

Programa buradan başvurabilirsiniz.

İTÜ Çekirdek BIG BANG 2015’te “Otomotiv Teknolojileri” kategorisinden ödül kazanan girişimler ise şöyle sıralanmıştı:

  • Enwair Batarya (100 bin TL): Elektrikli araçlar için yüksek elektrot kapasitesine sahip, silisyum aktif malzemeli, kompozit elektrot yapılı lityum iyon bataryaları üretimi projesidir. Geliştirilen seri üretime uygun, 4 kat daha yüksek anot kapasitesi sergileyen silisyum bazlı anota sahip bataryalar kullanarak EV’lerin 1000 km menzilin üzerine ulaşması hedeflenmektedir.
  • IUGO ( 100 bin TL+ 120 bin Dolar Bulut Ödülü): Araç ve yoldaki verileri işleyerek kullanıcılara daha akıllı, tasarruflu ve güvenli sürüş deneyimi sunan bir projedir. Altyapıdan ve araçtan gelen verilerin buluta aktarılması ile sürücü davranışlarının incelenmesi ve tüm bu verilerin kullanılmasıyla da sürücü alışkanlıklarının ve gidilecek rotanın öğrenilmesi sağlanmaktadır.
  • Halber Mekatronik (60 bin TL): Halber Mekatronik, regülasyon ile gelen ihtiyaç için üre kalite sensörü geliştirilmektedir. Üre kalitesini ve seviyesini ölçen ve ölçtüğü parametreleri aracın elektronik kontrol ünitesine gönderen bir sensör ile sıvı içerisinde ultrasonik sinyaller göndererek ve alarak,  su içerisinde yayılma karakteristiğine göre sıvı kalitesini ve seviyesini ölçmektedir.
  • Marvin ( 40 bin TL+ 120 bin Dolar Bulut Ödülü): Yazılım ve donanımdan oluşan bir akıllı sürüş değerlendirme sistemi geliştiren ve kaza analizi yapabilen bir projedir. MARVIN ekibi geliştirdiği bir donanım ve mobil uygulama aracılığıyla entegre bir akıllı sürüş değerlendirme çözümü sunmayı hedeflemektedir.
  • RePG (30 bin TL): Havanın bağıl nem oranının %100 değerinin altında olmasından faydalanılarak elektriğe dayalı güç sağlayan bir elektrik jeneratörü üretimi projesidir. Basınçlı ıslak buharın tasarımı olan buhar-hava yükseltici ile kütlesel debisinin 100 katı havayı hızlandırılması prensibine dayanarak; konut, sanayi ve elektrikli araçların enerji ihtiyacının karşılanması planlanmaktadır.

Yazar Hakkında

mm

Girişimcileri, şirketleri, yatırımcıları ve profesyonelleri bir araya getiren geniş bir ekosistem olan İTÜ Çekirdek, kimyadan elektroniğe, bilişimden biyogenetiğe tüm sektörlere açık bir girişimcilik merkezidir.

Paylaşım
Close