Geçmiş yıllarda İTÜ Çekirdek’te herkes birbirini tanırdı. İTÜ Çekirdek çalışanları, yeni girişimciler, önceki yılların tecrübeleri girişimcileri birbirleriyle sıkı ilişkiler kurma fırsatı buluyordu. Aslında ne bu konuda yaklaşımımız ne de kuluçka merkezimiz değişti ama artık İTÜ Çekirdek’te herkesin birbirini tanıması biraz zor. Çünkü artık (ne mutlu ki) burada çok kalabalığız. Bu sebeple bu yıl ilk kez büyük bir tanışma toplantısı organize etmeye karar verdik.

İTÜ Çekirdek’te bu yıl ilk ve ikinci etapta seçilen girişimlerin yanına otomotiv kategorisi ve BİGG’e İTÜ Çekirdek üzerinden başvuran girişimciler de eklenince toplamda 150 proje ve bundan çok daha yüksek sayıdaki girişimciyle birlikte çalışıyoruz. Farklı sektörlerden, farklı üniversitelerden, farklı şehirlerden bir araya gelen bu girişimciler aslında Türkiye girişimcilik ekosisteminde önemli bir pay demek. Düşünün; 150 yenilikçi, dinamik, heyecanlı girişim ve farklı fikirlere sahip onlarca girişimci. Dolayısıyla biz de bunları bir araya getirmenin ortaya ne kadar önemli bir beyin fırtınası çıkaracağını düşündükçe heyecanlandık ve fırtınanın kuluçka merkezimizi esir almasına izin verdik.

tanisma_10

İTÜ Çekirdek’e bu yıl dahil olan ve önceki yıllardan beri İTÜ Çekirdek’te faaliyet gösteren girişimciler 7 Ağustos Cuma günü bir araya geldi. Tanışma toplantısı oldukça kalabalıktı. Toplantıda karşılıklı fikir alışverişi yapanlar, birbirlerine kendi projelerini uygulamalı olarak gösterenler, işbirliği kararı alanların yanında hazır bir araya gelmişken biraz oyun oynayalım diyenler bile vardı. Öyle ki saat 18’de başlayan tanışmaya erken gelen girişimciler, bitiş saati olan 19:30’dan sonra da sohbetlerine devam ettiler.

tanisma_14

Şimdi onları BigBang yolunda heyecanlı günler bekliyor…

tanisma

 

tanisma_13

 

tanisma_12

 

tanisma_11

 

tanisma_9

 

DCIM103MEDIA

 

tanisma_5

 

tanisma_3

 

tanisma_2

 

tanisma_4

 

DCIM103MEDIA

Paylaşım
Close