Y kuşağı, hep fazla hoşgörülü, sürekli ilgi isteyen ve yardım bekleyen bir kuşak olarak görüldü. Genç girişimciler artık bu kötü şöhrete sahip olmak istemiyor. Bunun için de farklılık yaratma peşindeler. Gayrimenkul, uydu motoru, artırılmış gerçeklik veya restoran yatırımı… İşleri ne olursa olsun tutkuyla yapan bu girişimciler geleceğe yön veriyor.

27 yaşındaki Philip Kimmey de start-up projesi Rover.com ile bu geleceğin bir parçası. St.Louis’deki Washington Üniversitesi’nde Bilgisayar Bilimi okuyan Kimmey diğer arkadaşları gibi staj yapacakken bir fikir onu baştan çıkardı. Evcil hayvanların bakımı için kullanılabilecek Uber benzeri bir sistem!

Kurucu ortak Greg Gottesman ile bir araya gelen Kimmey, bu sistemi kurabilmek için teknolojiyi en verimli şekilde kullanması gerektiğini biliyordu. Bunu gerçekleştirebilmek için de hafta sonu ve onu izleyen salı günü tüm gün çalıştı. Salı günü sona erdiğinde ikili bir şeyler yarattığının farkındaydı. Rover.com’un yerel bir işletme olarak faaliyet göstermesi ise 3. kurucu ortak olan eski Microsoft genel müdürü Aaron Easterly’nin CEO olarak ekibe katılmasıyla hızlandı.

Philip Kimmey ve Greg Gottesman’ın 2011 yılında yarattığı Seattle merkezli Rover.com, bugün 91,5 milyon dolarlık finansmana ve yaklaşık 200 çalışana sahip. Şirketin büyümesi adeta sokakta gerçekleşti denilebilir. Ekip, Seattle parklarında, köpek sahipleriyle konuşarak işe başladı. Bu fikir, başlarda Easterly’ye saçma gelse de zamanla mantıklı olduğunu düşünmeye başladı. Hizmetin ülkenin geri kalanına verilebilmesi de pazardaki ivmeler dikkate alınarak gerçekleştirildi.

Rover.com, geçtiğimiz 3 yılda gelirini ikiye katladı ve bu sene de aynı şeyi yapmaya hazır görünüyor. Gelir sayısını açıklamayı reddeden şirket, geçtiğimiz ay en büyük rakiplerinden biri olan DogVacay’in hisselerinin tamamını satın aldı. İş modeli, son 4 yılda oldukça az değişiklik gösterdi. Göze çarpan en büyük değişiklik işlem başına aldığı komisyonu yüzde 15’ten 20’ye yükseltmesi oldu. Ayrıca uygulama, artık sadece köpeklere değil kedi, at ve kertenkelelere de bakım olanağı sunuyor.

“Ailem asla bir köpek sahibi olmama izin vermezdi ancak şimdi hayatımın sonuna kadar köpek severim.” diyen Kimmey, işinin kendine göre türlü zorlukları olduğunu ve her gün yeni bir deneyim yaşadıklarını da sözlerine ekliyor. Ofiste her gün 40 köpek olması gerçekten bu işin zorluklarından biri olsa gerek.

Yazar Hakkında

mm

Girişimcileri, şirketleri, yatırımcıları ve profesyonelleri bir araya getiren geniş bir ekosistem olan İTÜ Çekirdek, kimyadan elektroniğe, bilişimden biyogenetiğe tüm sektörlere açık bir girişimcilik merkezidir.

Paylaşım
Close