Türkiye’nin ilk ileri aşama girişimcilik merkezi İTÜ Magnet, 1 Mart Çarşamba akşamı gerçekleştirilen ve ekosistemden yüzlerce oyuncunun katıldığı partiyle kapılarını girişimcilere açtı.

İTÜ ARI Teknokent Genel Müdürü Kenan Çolpan’ın açılış konuşmasıyla başlayan akşamda, İTÜ ARI Teknokent GMY Doç. Dr. Deniz Tunçalp’in İTÜ Magnet vizyonunu anlattı ve ardından sahneyi müzisyen İTÜ Çekirdek ve İTÜ Gate girişimcilerine bıraktı.

Partide İTÜ GATE firmalarından AloTech’in kurucusu Cenk Soyak ve müzik grubu Istanbul Funk Unit, dinleyicilere enfes bir jazz dinletisi sunarken; onların ardından sahneye bu sefer bir İTÜ Çekirdek girişimi olan Smart Mimic’in kurucusu Serdar Serttop çıktı ve müzik kaldığı yerden devam etti.

İTÜ Magnet, İstanbul’daki iş dünyasının ve Teknokent içerisindeki teknoloji şirketlerinin merkezindeki konumu, İTÜ’nün köklü geçmişinden gelen bilgi birikimi, laboratuvar imkanları, konforlu çalışma ortamı ve sunduğu pek çok yenilikçi hizmet ile fiziksel bir ortak çalışma alanından fazlasını sunuyor.

İTÜ Maçka kampüsündeki Teknoloji Geliştirme Bölgesinde bulunan İTÜ Magnet, fikrini ürüne dönüştürebilmiş ileri aşama girişimlerin büyüme süreçlerinde onlara fayda sağlayacak hizmetleri ve ortamı sunan bir ortak çalışma alanı. Girişimci ekiplerin verimli çalışmak için ihtiyaç duydukları ergonomiyi, ikramları ve yüksek hızlı internet bağlantısını sağlamasının yanı sıra; işlerini büyütmek için başvurabilecekleri uzman ve yatırımcıları da tek merkezde buluşturuyor.

İşlerini erken aşama kuluçka merkezimiz İTÜ Çekirdek’te başlatan ve hızla büyüyen girişimlerimizden Acrome, AR Pandora, Anlatsin.com, RePG, Nowhere Studios, Maxwell, Adgager, Ahtapot, Anatolian Technologies, Lagom, A6 Social ve Ivmeka da İTÜ Magnet’in ilk sakinleri olarak merkezdeki yerlerini aldılar.

İleri aşama girişimcilik merkezini dünyadaki diğer ortak çalışma alanlarından farklılaştıran yegane özelliği, bünyesinde yer alacak katılımcıları kabul etmeden önce bir değerlendirme sürecine tabi tutması.

Şirketleşme aşamasını tamamlamış girişimler, teknoloji odağında çalışan girişimciler ve uzmanlıkları doğrultusunda girişimlere katkı sağlamayı amaçlayan mentor ve yatırımcılar İTÜ Magnet’e başvurabiliyor. İTÜ Magnet’e başvuru şartları buradan görülebilecekken; tüm başvuruların istisnasız olarak Değerlendirme Kurulu tarafından masaya yatırıldığını belirtmekte fayda var.

İTÜ Magnet’te iki farklı üyelik modeli bulunuyor. Paylaşımlı kullanım seçeneğinde, üyeler ortak çalışma alanındaki herhangi bir yerde çalışabiliyorken, Sabit kullanımda ise üyeler kendilerine özel masa ve kesonlara sahip oluyor.

Girişimcilik ekosisteminin çekim merkezini daha yakından tanımak için Facebook, Twitter ve Instagram sayfalarına göz atabilirsiniz.

Yazar Hakkında

mm

Girişimcileri, şirketleri, yatırımcıları ve profesyonelleri bir araya getiren geniş bir ekosistem olan İTÜ Çekirdek, kimyadan elektroniğe, bilişimden biyogenetiğe tüm sektörlere açık bir girişimcilik merkezidir.

Paylaşım
Close