Yatırımcı bulmanın zor olmasının yanında, aradığı yatırımcıyı bulduktan sonra onu ikna etmek de girişimci için bir o kadar zorlu ve sabır gerektiren bir süreçtir. İster tecrübeli ve daha önce defalarca sunum yapmış bir profesyonel, ister  iş hayatına yeni adım atan az tecrübeli bir girişimci adayı olun, karşınızda işinize yapacağı yatırımla kâr edeceğine inandırmanız gereken bir yatırımcı olduğunda sağlam argümanlara ve iyi bir sunuma ihtiyacınız vardır.

Yatırımcı Sunumunuzda Olması Gerekenler

Her insan gibi yatırımcılar da güçlü hikâyelerden hoşlanır. Karşınızdaki yatırımcının da bir insan olduğunu göz önünde bulundurarak, gerçeklerden sapmadan girişim fikrinizi hikâyeleştirebileceğiniz doneler yaratmak ikna aşamasında işinize yarayan taktiklerden biri olacaktır.

Sunumunuza etkileyici bir başlangıç yapmak için genel resmi göstermek de faydalı olacaktır. Yatırımcıyla buluştuğunuz güne kadar yaptığınız çalışmaları ilk birkaç slaytta göstermek, hem girişiminize gerçekten inandığınızı ve değer verdiğinizi gösterir hem de dinleyicinizin hakkınızda bir öngörü geliştirmesine yardım eder.

Anlaşılır Olun

Sunumunuz esnasında mümkün olduğunca anlaşılır ve yalın olmaya gayret göstermek etkileyiciliği artıran bir diğer faktör olacaktır. Konuya hakimiyetinizi göstermek için sunum esnasında sunumunuzu okumadan, dinleyicinizle göz teması kurarak anlatmaya özen gösterin.

Sunum içerisinde çok uzun metinler kullanmak yerine konu başlıklarından ve görsel öğelerden yararlanmak, dinleyici üzerinde yaratacağınız etkiyi artıracaktır. Finansal tablolardan bahsetmeniz gerekiyorsa yine sade ve anlaşılır grafikler kullanmayı tercih etmelisiniz.

Dinleyicinin ilgisini kaybetmemesi ikna olma aşamasındaki en önemli kriterlerden bir tanesidir; dolayısıyla sunumunuzun çok uzun sürmemesine özen gösterin.

Hazırlıklı Olun

Sunum esnasında fazla tekrara düşmemek ve sunumunuzun akışına hâkim olmak için sunumunuz hakkında kısa notlar aldığınız bir defter size yardımcı olabilir. Girişiminizin odaklandığı noktayı ve odaklandığınız alandaki ihtiyacı net bir şekilde ifade etmelisiniz. Girişiminizin hitap ettiği pazardaki temel verilere değinmeyi ve şirket yapınızla ilgili bilgileri ifade etmeyi unutmayın:

  • Pazar ve fırsatlar
  • İş modeliniz
  • Uzmanlığınız ve sahip olduğunuz varlıklar
  • Rakipler
  • Ölçümleme kriterleriniz
  • Ekip yapınız
  • Pazarlama stratejiniz
  • Ne kadar yatırıma ihtiyacınız olduğu
  • Yatırımcıdan beklediğiniz destek paketi

Unutmayın karşınızdaki dinleyici bir yatırımcı ve size sunacağı finansal kaynak onun kendi iş modelinin temel direğini oluşturuyor. Yatırımcınızı ikna etmek için net ve güvenilir olmanız, bunun için de ulaşmak istediğiniz noktayı en anlaşılır şekilde karşı tarafa aktarmanız gerekir. Bunlar kadar önemli bir diğer faktör de etkileyici bir akışa ve görselliğe sahip bir sunumuzun olmasıdır. Yaptığınız sunum sizin kısa bir temsilinizdir, dolayısıyla işinize ne kadar özen gösterdiğinizi ve inandığınızı bu kısa sürede dinleyicinize aktarmanız ikna etme olasılığınızı artırmak için size yardımcı olacaktır. Yine de unutulmaması gereken bir nokta vardır ki istediğiniz gibi geçmeyen bir sunumdan da çıkarılacak çok fazla ders olacaktır. İyi şanslar! 🙂

Yazar Hakkında

mm

Girişimcileri, şirketleri, yatırımcıları ve profesyonelleri bir araya getiren geniş bir ekosistem olan İTÜ Çekirdek, kimyadan elektroniğe, bilişimden biyogenetiğe tüm sektörlere açık bir girişimcilik merkezidir.

Paylaşım
Close