Siemens tarafından geliştirilen itici güç sistemiyle çalışan elektrikli uçak Extra 330LE, hızı ve gücüyle elektrikli uçaklar kategorisinde üç dünya rekoru kırdı.

Elektrikli araçlar hızla yaygınlaşıyor. Bunun en yakın tarihli kanıtı ise Tesla’nın endüstrinin mihenk taşı konumundaki markalardan Ford ve General Motors’u geçerek ABD’nin en değerli otomobil üreticisi olmasıydı. Tesla yeryüzünde elektrikli araç rekabetinde başı çekerken, diğer firmalar ise gökleri fethetmenin peşinde. Bunlardan bir tanesi olan Siemens, Extra 330LE isimli akrobatik uçağıyla elektriki hava araçlarının en az fosil yakıtlar ile çalışan muadilleri kadar hızlı ve güçlü olabileceğini kanıtladı.

Extra 330LE, 23 Mart’ta elektrikli uçaklar için iki dünya rekorunu kırdı. Bunlardan ilki, World Air Sports Federation’ın (FAI) ‘kalkış ağırlığı 1000 kg’dan az elektrikli uçaklar’ kategorisindeydi. Almanya’daki Dinslaken Schwarze Heide hava sahasında gerçekleştirilen uçuşta, Extra 337,5 km/sa hıza ulaştı. Uçağın kısmen modifiye edilmiş bir versiyonu ise 1000 kg’dan ağır kategorisinde 343 km/sa hıza ulaşarak rekor kırdı.

24 Mart’ta ise Extra 330LE, bir başka uçağı çeken ilk elektrikli uçak olma unvanını kazandı. Extra, Rolladen-Schneider LS8 tip uçağı, yalnızca 76 saniyede 600 metre yüksekliğe çekti.

Extra 330LE

Gökleri Temizlemek

Uçaklar en büyük fosil yakıt tüketicilerinin başında geliyor. Uluslararası uçuşlarda kullanılan hava araçları, örneğin Boeing 747 havada geçirdiği her bir saniyede 4 litre yakıt tüketiyor. Kilometre başına tüketim 12 litreyken, 10 saatlik bir yolculuk 150.000 litre yakıtın tüketilmesi anlamına geliyor.

Extra 330LE gibi elektrikli uçaklar karbon salınımının azaltılmasında kritik rol oynayabilirler. Siemens’in eUçak biriminin lideri Frank Anton’a göre, elektrikli uçakların ticari uçuşlarda kullanılması artık yakın: “2030 yılına gelindiğinde, ilk elektrikli uçakların 1000 km menzil ile 100 kadar yolcu taşımasını bekliyoruz.”

Siemens elektrikli uçaklar üzerinde çalışan tek firma değil. Wright Electric 150 yolcu kapasiteli elektrikli uçağını ticari uçuşlara hazır hale getirmekle meşgul. Öte yandan, ABD Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA), elektrikli uçak geliştiren firmalara destek olmak için 43 milyon dolarlık bir fon kurdu.

Yazar Hakkında

mm

Girişimcileri, şirketleri, yatırımcıları ve profesyonelleri bir araya getiren geniş bir ekosistem olan İTÜ Çekirdek, kimyadan elektroniğe, bilişimden biyogenetiğe tüm sektörlere açık bir girişimcilik merkezidir.

Paylaşım
Close