Hindistan İnternet ve Mobil Derneği’nin IMRB’nin pazar araştırmasına dayandırdığı raporuna göre, ülkedeki internet kullanıcılarının sayısı bu yılın sonunda 400 milyonu geçecek ve Hindistan Çin’in ardından dünyanın en büyük ikinci internet pazarı unvanını kazanacak.

Günümüzde 351 milyon kişinin çevrimiçi olduğu Hindistan’ın, aralık ayında 402 milyon internet kullanıcısına sahip olması ve ikincilik unvanını ABD’nin elinden alması bekleniyor. Birinci Çin’deki internet kullanıcılarının sayısı ise 600 milyonun üzerinde.

Mobil devrim, gelişmekte olan pazarlardaki çevrimiçi insan sayısını artıran yegane faktör ve bu durum Hindistan için de geçerli.

Rapora göre, Ekim 2015’te Hindistan’ın 317 milyon internet kullanıcısı vardı ve bunlardan 276 milyonu (%87’si) mobil cihazlarıyla internete bağlanıyordu. Rapor, hangi kullanıcıların ‘yalnızca mobil internet’ kullandığını belirtmezken, ülkede mobil internet kullananların sayısının önümüzdeki yılın ortasında 371 milyona, toplam çevrimiçi kullanıcı sayısının ise 462 milyona ulaşması bekleniyor.

Öngörüler büyük sayılardan bahsetse de, bunlar hâlâ 1,2 milyar nüfuslu Hindistan’ın potansiyelini yansıtmıyor.

Hindistan’da internet kullanıcıların sayısı hızla artıyor. İnternete bağlı insanların sayısının 10 milyondan 100 milyona ulaşması için 10 yıl beklenmesi gerekmişti. Ardından gelen 300 milyon kilometre taşı için ise üç yıl yeterli oldu. 400 milyon sıçraması ise bir yıldan kısa bir sürede gerçekleşti. Kırsal alandaki hızlı adaptasyon da ülkenin potansiyelini gerçekleştirmeye yakın olduğunu gözler önüne seriyor.

Yazar Hakkında

mm

Girişimcileri, şirketleri, yatırımcıları ve profesyonelleri bir araya getiren geniş bir ekosistem olan İTÜ Çekirdek, kimyadan elektroniğe, bilişimden biyogenetiğe tüm sektörlere açık bir girişimcilik merkezidir.

Paylaşım
Close