Şehir Fırsatı markası ile beş yılı aşkın süredir ülkemizde faaliyet gösteren Groupon, Türkiye’deki faaliyetlerini sonlandırdığını açıkladı. Geride kalan birkaç haftada ortaya çıkan söylentilerin doğruluğu ortaya çıkmış oldu.

Webrazzi’nin aktardığına göre, Groupon’un çekilme kararının arkasında Türkiye ofisinin finansal beklentilerin altında kalması yatıyor. Şirket son dönemde satışlarında yaşadığı yüzde 60’lara varan düşüşün ardından, mekanları ve mağazaları bizzat ziyaret eden satış temsilcileri yerine tele satış operasyonuna ağırlık vermişti.

Groupon son ana kadar, rekabetin yüksek olduğu fırsat siteleri arasında önemli bir pozisyona sahipti. Grup 2010 yılında sehirfirsati.com adıyla faaliyet gösteren Almanya merkezli CityDeal’ı satın alarak Türkiye’ye merhaba demişti.

groupon-sehir-firsati

Earlybird Venture Capital ortaklarından Cem Sertoğlu, Groupon’un açıklamasının ardından yatırımcısı olduğu ve şirketin en büyük rakibi olarak gösterilen Grupanya ekibini tebrik etti ve Groupon’un çıkışını ‘mağlubiyet’ olarak yorumladı.

Peki Groupon’un çıkışı girişimler için bir fırsat mı yoksa pazarın artık doyduğunun bir göstergesi mi? Türkiye’nin bir dönem e-ticaret siteleriyle yaşadığı patlamanın bir benzeri de fırsat sitelerinde yaşanıyor ve birbirinden farksız yüzlerce firma bu alanda faaliyet gösteriyor. Fırsat alanına girmeyi düşünen girişimcilerin, gerçekten cezbedici bir fark yaratmadan bu pazara girmeleri riskli olacaktır. Kaldı ki yaşanan dolandırıcılık olaylarının birçok kullanıcının bu sitelere olan güvenini yitirmesine sebep olduğu ve yalnızca kendini kanıtlamış olan platformları tercih ettiği de bir gerçek.

Yazar Hakkında

mm

Girişimcileri, şirketleri, yatırımcıları ve profesyonelleri bir araya getiren geniş bir ekosistem olan İTÜ Çekirdek, kimyadan elektroniğe, bilişimden biyogenetiğe tüm sektörlere açık bir girişimcilik merkezidir.

Paylaşım
Close