Google, mukavva gözlüğü Cardboard ile basitlik ve işlevselliği bir araya getiren anlayışını sanal gerçeklik alanına taşımıştı. Cardboard’un büyük ilgi görmesinin ardından, Google bu alanda ciddileşmeye karar verdi.

Google, sanal gerçeklik için ayrı bir departman kuracağını ve başına da ürün yönetiminden sorumlu başkan yardımcısı Clay Bavor’ı getireceğini açıkladı. Sanal gerçekliğin yanı sıra Gmail, Docs ve Drive ürünlerinden sorumlu olan Bavor’ın, çok yakında mevcut sorumluluklarını devrederek yalnızca sanal gerçekliğe odaklanacağı belirtiliyor.

Bavor 2014 yılında düzenlenen Google I/O konferansında Cardboard’u tanıtmış ve firmanın sanal gerçeklik anlayışının tıpkı Android’de olduğu gibi “erişebilirlik” odağında kurgulandığını açıklamıştı. O günden bu yana, Google GoPro ve New York Times gibi devlerle Cardboard özelinde önemli işbirliklerine imza attı.

Google önümüzdeki dönemde sanal gerçeklik çalışmalarını yoğunlaştıracak ve yeni ürünler ile karşımıza çıkacak. Söylentiler, firmanın bu alandaki en büyük sürprizinin bir sanal gerçeklik işletim sistemi olacağına işaret ediyor. Google son dönemde satın aldığı birkaç girişimi de kurduğu yeni birimi altında yeniden yapılandırıyor.

Bavor’ın sanal gerçekliğe odaklanmasıyla birlikte, Gmail, Docs ve Drive ürünlerinin başına Google’ın kıdemli başkan yardımcılarından Diane Greene geçecek.

Yazar Hakkında

mm

Girişimcileri, şirketleri, yatırımcıları ve profesyonelleri bir araya getiren geniş bir ekosistem olan İTÜ Çekirdek, kimyadan elektroniğe, bilişimden biyogenetiğe tüm sektörlere açık bir girişimcilik merkezidir.

Paylaşım
Close