“Hayal gücü bilgiden daha önemlidir. Bilginin sınırları vardır, hayal gücü ise bütün dünyayı kucaklar.” diyordu Albert Einstein. Bir şeyler yaratmak için hayal kurmak gerektiği kaçınılmaz bir gerçek, bunun yanında her hayal öğrenilmiş bilginin benliğimizdeki benzersiz bir yansıması olabilir mi?

Pekala hayal kurmanın öncelikli yollarından biri de ilham verecek bir çıkış noktası bulmaktır çoğumuz için, kitapların imdada yetiştiği nokta da tam olarak burası. Peki bir girişimcinin hayallerine hangi kitaplar ilham olabilir bir göz atalım.

Rakamlara Takılma, Margeret Heffernan

Bazen küçük ayrıntılar tüm hayatımızın yönünü değiştirebilir, tabi eğer biz o ayrıntıları görmezden gelmezsek. Hayat hiçbir zaman küçümsemeyi sineye çekmez. İşte bu noktada farklı bakış açısı ve değerlendirmeleriyle girişiminize veya hayatınıza yön verebilecek bir fikri dahi küçümsemeyin.

Yalın Yeni Girişim, Eric Riles

Girişimclik terminolojisine son dönemlerde giren Lean Startup modeli, girişime bilimsel bir metotla yaklaşıp, girişimin yaratılması ve yönetilmesi süreçlerinde ürünü bir an önce kullanıcının deneyimine sunulması üzerine odaklanıyor. Eric Riles da kitabında bu yaklaşımın detaylarına yer veriyor.

Zero to One, Peter Thiel

Üretime ve ürüne doymuş bir dünya şu an kulağa çok yakın gelmiyorsa da yakın gelecekte tüketmekten sıkılmış bir tüketiciyle karşılaştığımızda nasıl bir strateji izlememiz gerekecek? Peter Thiel, bu soruya yanıt arıyor.

Yazar Hakkında

mm

Girişimcileri, şirketleri, yatırımcıları ve profesyonelleri bir araya getiren geniş bir ekosistem olan İTÜ Çekirdek, kimyadan elektroniğe, bilişimden biyogenetiğe tüm sektörlere açık bir girişimcilik merkezidir.

Paylaşım
Close