Türkiye’nin önde gelen iki girişimi Yemeksepeti ve Getir birbirine rakip olmak üzere. Gelen haberlere göre Getir yemek siparişi hizmetine hazırlanırken Yemeksepeti ise yemek dışında farklı ürünler için de sipariş hizmeti vermeye hazırlanıyor.

İlk haber Yemeksepeti kanadından. Webrazzi’nin şirkete yakın kaynaklardan elde ettiği bilgilere göre, Yemeksepeti yakında sadece yiyecek odağında ürünler satmayacak. Yiyecek ürünlerinin dışında tıpkı getir gibi kişisel bakımdan, teknolojiye kadar birçok farklı kategoride alışveriş imkanı sunacak. Kısacası Yemeksepeti doğrudan Getir’e rakip olacak.

Yemeksepeti kurucu ortağı ve CEO’su Nevzat Aydın da geçtiğimiz günlerde şirketin “yeni ve çok ses getirecek projesinde” birçok yeni pozisyonda işe alım yaptıklarını duyuran bir tweet attı.

Gelelim Getir kanadına. Stoklarında bulundurduğu geniş yelpazedeki hazır ürünlerinin teslimatını gerçekleştiren Getir, yakın zamanda yemek siparişi servisini hayata geçirmeye hazırlanıyor. Kısacası o da doğrudan Yemeksepeti’nin rakibi oluyor.

Getir’in geniş kategori yelpazesinde Yemek bölümü de bulunuyor. Ancak bunlar çoğunlukla hazır yiyeceklerden ibaret. Ancak şirket ekmek, börek, kek gibi taze fırın ürünleri de satıyor. Yine de başka restoranların yemek siparişlerini teslim etmek farklı bir konu. Getir’in bu alanda ne şekilde hizmet vereceği henüz belirsiz.

Bu önemli gelişmenin en çok müşteriye yarayacağı kesin. İki girişimin kıyasıya rekabeti, kaliteye ve fiyatlara nasıl yansıyacak, merakla bekliyoruz.

Yazar Hakkında

mm

Girişimcileri, şirketleri, yatırımcıları ve profesyonelleri bir araya getiren geniş bir ekosistem olan İTÜ Çekirdek, kimyadan elektroniğe, bilişimden biyogenetiğe tüm sektörlere açık bir girişimcilik merkezidir.

Paylaşım
Close