Büyük markaların her duyurusu gündemi meşgul eder. Bu nedenle Apple veya Google’ın yeni ürünleri ve güncellemeleri kısa sürede tüm dünyaya yayılıyor. Aynı durum yaratıcı alanlarda Marvel ve Pixar gibi markalar için de geçerli. Marvel ve Pixar, ortaya koydukları işlerle takipçilerini memnun etme konusunda kendilerini aştıklarından, her yeni duyuruları haber sitelerinin baş köşelerinde kendilerine yer buluyor.

Tüm dünyanın heyecanla seyrettiği ve onlarca Emmy ödülüne layık görülen Game of Thrones serisinin yazarı George R.R. Martin de bireysel olarak dev bir markaya dönüşmüş durumda. Martin’i son günlerde gündeme getiren haber ise HBO’nun kardeş firması Cinemax’ın, Martin’in 1989 yılında yazdığı ‘The Skin Trade’ romanının televizyon haklarını satın alması oldu. Haber, geçtiğimiz cumartesi gecesi Martin tarafından, 10 yıldır kullandığı basit blog üzerinden duyuruldu.

Martin, Game of Thrones televizyona uyarlanmadan çok önce kendine sadık bir takipçi kitlesi oluşturmuştu. Bu kitle, Martin’in blog üzerinden yaptığı paylaşımları dört gözle bekliyor ve yazarla yoğun bir biçimde etkileşime geçiyor. Bunun en güncel örneklerinden bir tanesi, Geri Sullivan isimli hayranın The Skin Trade haberine verdiği tepki:

“1988’de yaptığın bir gece okumasındaydım. The Skin Trade’i okurken seni dinleyenler hop oturup hop kalkıyorduk. Sana ayrılan süre bitmek üzereydi fakat eğer okumayı bıraksaydın herkes çok kızardı. Kimse gitmdi, kimse hareket bile etmedi. O günü hâlâ gittiğim en iyi okuma seansı olarak hatırlıyorum. Öyle büyük bir gerilim hayranı olmama rağmen, o gece sen ve hikayen muhteşemdiniz.”

Geri’nin verdiği hayran yanıtı, Martin’in bugünkü başarısına tek gecede gelmediğinin kanıtlarından yalnızca bir tanesi. Bir hayranı, Martin’i 1988 yılındaki bir okuma seansından hatırlıyor; Game of Thrones’un orijinal kitap serisi ‘A Song of Ice and Fire’ yayınlanmadan çok önce…

Hedef kitlenizi veya potansiyel müşterilerinizi etkilemek için hiçbir zaman erken değildir. Bazen, henüz kimse sizden haberdar değilken ulaştığınız insanlar, tüm dünya sizi tanıdığında bile sizi takip etmeye devam eder. Martin bunun farkında ve Geri gibi sadık takipçilerinin varlığını önemsiyor. Çoğu ‘ünlü’nün yaptığı gibi, Geri’nin yorumunu yanıtsız bırakabilirdi. Hatta günümüz dünyasında, normal olanın bu olduğu bile düşünülebilir. Fakat Martin, birkaç saat içerisinde Geri’yi yanıtlamayı tercih etti.

“Teşekkür ederim, çok naziksin. Okuma seanslarını çok seviyorum fakat yıllardır okuduğum tek şey A Song of Ice and Fire bölümleri.”

Yazarın büyük haberi kişisel blog’undan paylaşmasının iyi bir karar olduğu ortada. Cumartesi gecesi bunca sadık takipçiyi başka nerede bulabilirsiniz ki?

Martin duyurusunda, The Skin Trade dizisinin çekim ve kurgu süreçlerinde rol alacağını, hikayenin başlangıç noktasını, dizinin yayına girmesi için yapılması gerekenleri ve bu yeni uğraşlarının onu yeni Song of Ice ve Fire kitaplarını yazmaktan alıkoymayacağını açıkladı.

Duyuruda dizinin yapım sürecine dair şu detaylar Martin tarafından açıklandı: “Anlaşma yapıldı ve Cinemax pilot senaryoyu sipariş etti. Tabii Hollywood’da neyin nasıl gideceği belli olmuyor. Fakat eğer senaryoyu beğenirlerse, önce bir pilot bölüm çekeceğiz, onu da beğenirlerse, bakarsınız seri yayına girer.” Martin, senaryonun tümünü yazmaktan ve serinin yapımınında daha aktif rol oynamaktan memnun olacağını fakat yeni kitabı üzerinde çalışması gerektiği için bunun mümkün olmadığını belirtiyor.

Yazar Hakkında

mm

Girişimcileri, şirketleri, yatırımcıları ve profesyonelleri bir araya getiren geniş bir ekosistem olan İTÜ Çekirdek, kimyadan elektroniğe, bilişimden biyogenetiğe tüm sektörlere açık bir girişimcilik merkezidir.

Paylaşım
Close