Fizik ve pazarlama. Bu iki alanın yan yana gelmesine pek alışık değiliz. Sonuçta birbirlerinden tamamen ayrılar ve herhangi bir kesişimleri yok. Birisi etrafımızdaki dünyayı anlamamızı sağlarken, diğeri tüketim kültürünün mihenk taşı olarak karşımızda duruyor.

Eski Google pazarlama direktörü Dan Cobley aynı fikirde değil. İlk tutkusu fiziğin kendisine pazarlama alanında altın değerinde dersler öğrettiğini söyleyen Cobley, bunları tüm dünyayla paylaşıyor. Örneğin: “Fizikte bir maddenin kütlesi ne kadar büyükse, onun yönünü değiştimek için o büyüklükte bir kuvvete ihtiyaç vardır. Pazarlamada bir marka ne kadar büyükse, onun konumunu değiştirmek de o kadar zordur.”

Türk Hava Yolları’nın komik hatasıyla açılan bu TED Konuşması’nda, pazarlama konusunda girişiminizde kullanabileceğiniz önemli bilgiler edineceksiniz.

Yazar Hakkında

mm

Girişimcileri, şirketleri, yatırımcıları ve profesyonelleri bir araya getiren geniş bir ekosistem olan İTÜ Çekirdek, kimyadan elektroniğe, bilişimden biyogenetiğe tüm sektörlere açık bir girişimcilik merkezidir.

Paylaşım
Close