Facebook adının bir kez daha seçim skandalına karışmaması için önlemini bu kez erken aldı. Teknoloji devi, ABD’deki ara seçim öncesi şüpheli bulduğu hesapları engellediğini açıkladı.

Açıklama, ABD’de bugün itibarıyla başlayan ara seçimden birkaç saat önce geldi. Facebook “sahte hareketler” nedeniyle şimdiye kadar 30 Facebook ve 85 Instagram hesabını kapattığını söyledi. Facebook ayrıca engellediği hesapları detaylı bir şekilde incelemeye aldıklarını da belirtti.

Kapatılan Facebook hesaplarının Fransızca ve Rusça dillerinde, Instagram hesaplarının ise çoğunlukla İngilizce kullanıldığı belirtildi. Facebook bu hesapların koordineli şekilde davrandığını belirtti.

Facebook’un siber güvenlik sorumlusu Nathaniel Gleicher yaptığı açıklamada söz konusu hesapların Rus hacker’larla veya İran’la bağlantılı hesaplarla ilişkisini de araştıracaklarını belirtti.

Daha önce ABD’deki 2016 Başkanlık seçimlerinde Rus ajanların Facebook üzerinden manipülasyon kampanyası düzenlediği ortaya çıkmıştı. Trump’ın kazandığı seçimde çok fazla eleştiriye maruz kalan Facebook, sahte haberlerin yayılmasına izin vermekle suçlanmıştı.

Yazar Hakkında

mm

Girişimcileri, şirketleri, yatırımcıları ve profesyonelleri bir araya getiren geniş bir ekosistem olan İTÜ Çekirdek, kimyadan elektroniğe, bilişimden biyogenetiğe tüm sektörlere açık bir girişimcilik merkezidir.

Paylaşım
Close