Bitcoin’in hızla yükselmesiyle diğer kripto paralar da yükselişe geçmiş ve kısa zamanda popüler hale gelmişti. Ancak bu yükseliş ve popülerlik kripto para dolandırıcılığını da beraberinde getirdi. Son zamanlarda çok fazla bu tarz haberlerle karşılaşmaya başlamıştık. Bu konuyla ilgili bir önlem alması gerektiğini düşünen sosyal medya devi Facebook geçtiğimiz hafta konuyla ilgili önemli bir açıklama yaptı.

Reklam politikalarını yeniden düzenleyen şirket Bitcoin, ICO ve kripto para ile diğer tüm konulardaki reklamları yasakladığını duyurdu. Böylece Facebook dolandırıcılara savaş ilan etmiş oldu!

Şirketin Ürün Yönetim Müdürü Rob Leathern yayınladığı blog yazısında yeni reklam politikasının ikili opsiyonlar, ICO’lar ve kriptokrasi içeren her türlü yanıltıcı, aldatıcı promosyon uygulamaları ile ilişkilendirilebilen finansal ürün ve hizmetleri hedeflediğini belirtti.

İnsanların aldatmaca ve dolandırılma korkusu olmadan Facebook reklamları aracılığıyla yeni ürün ve hizmetleri keşfetmelerini istediklerini ifade eden Leathern şu anda kötü niyetli çok fazla ikili opsiyon, ICO ve kripto para birimleri reklamı yapan şirket olduğunu kaydetti.

Leathern bu reklamların uygulama içinde dolandırıcılık yapma faaliyetlerine karşı geliştirilen politikanın bir parçası olduğunun da altını çizdi.

Sosyal medya devinin yeni politikası oldukça kapsamlı. Şirket bu politikayla ikili opsiyon, ICO ve tüm kripto para türleriyle ilgili yanıltıcı reklam yapanları en iyi şekilde tespit etmeyi hedefliyor.

Yasak Diğer Facebook Platformlarını da Kapsayacak

Şirket aldığı bu kararları hem kendi bünyesinde hem de fotoğraf paylaşım uygulaması Instagram içerisinde uygulamaya başladı. Yasak kısa zamanda diğer Facebook platformlarında da uygulanmaya başlayacak.

Facebok’un aldığı kararlar şu an kesin ve uygulanıyor olsa da şirket bu politikayı yakın gelecekte gözden geçirip duruma göre güncelleyeceğini belirtti. Ancak şu an bu politikayı ihlal edip yasağı delen içerikler Facebook tarafından silinecek. Facebook kullanıcılarından bu konuda büyük destek beklediğini ve bu tür içeriklerle karşılaştıklarında kendilerine bildirmelerini istediği duyurdu.

Facebook yasağının ardından en popüler kripto para uygulamalarından biri olan Bitcoin hızla değer kaybederek 8 bin seviyesinin altına düştü.

Yazar Hakkında

mm

Girişimcileri, şirketleri, yatırımcıları ve profesyonelleri bir araya getiren geniş bir ekosistem olan İTÜ Çekirdek, kimyadan elektroniğe, bilişimden biyogenetiğe tüm sektörlere açık bir girişimcilik merkezidir.

Paylaşım
Close