Akıllı ev teknolojilerinin ilerlemesiyle karşımıza daha fazla çeşit çıkmaya başladı. Bu cihazlardan biri de evinizde sizden habersiz kuş uçurtmamaya kararlı. Tabi kendi dışında…

Hem güvenlik kamerası hem de akıllı ev işlem merkezi olan The Moon, mıktanıs tabanlı bir teknolojiye sahip. Bu teknolojisi sayesinde kendi tabanının üzerinde havada duruyor ve 360 derece görüş alanına sahip akıllı kamerasıyla evinizde olan biten her şeye hakim olabiliyor. Gece görüşü, kablosuz şarj, bulut depolama ve evin içindeki her şeyi takip etmeye programlanmış sensörler cihazın sahip olduğu diğer özellikler.

The Moon, 1-Ring tarafından başlatılan bir Indigogo girişimi. Fon toplama süresi henüz dolmamasına rağmen cihaz hedeflediği rakamın üzerinde destek toplamış durumda. “Dünyanın havada duran ilk kamerası” olarak adlandırılan The Moon, tabanı üzerinde yavaşça yükseliyor. Ses ve gürültü tanıma özelliği de barındıran cihazın aynı zamanda kablosuz şarj özelliği bulunuyor. Bu sayede pili hiç bitmiyor. The Moon, evin içindeki tüm loT cihazlara sorunsuz şekilde bağlanıp onları tek elden yönetmeyi sağlıyor.

Plastik ve kauçuktan yapılmış olan The Moon, odada ses veya hareket algıladığı an otomatik şekilde o tarafa dönüp kayıt yapabiliyor. Bu kayıtları, Google Drive veya Dropbox gibi bulut hizmetlerine otomatik şekilde yükleyebilir ya da güvenlikle ilgili ciddi endişeleriniz varsa kendi şahsi depolama alanınıza kaydedebilmek mümkün.

Aynı zamanda bir adet hoparlör ile 3 adet gürültü önleyici mikrofona sahip. Bu özelliği de cihaz sahiplerine sohbet imkanı veriyor. Cihazın en ilginç ve belki de en kullanışlı özelliği “Bulunma Simülatörü”. Bu özellik sayesinde The Moon, evde kimse olmadığında rastgele ışıkları açıp kapatarak dışarıya evde birileri var izlenimi yaratıyor.

Mart 2018 gibi raflarda yerini alması beklenen cihazın satış fiyatı 330 dolar olarak belirlenmiş durumda.

The Moon’un tanıtım videosunu buradan izleyebilirsiniz.

Yazar Hakkında

mm

Girişimcileri, şirketleri, yatırımcıları ve profesyonelleri bir araya getiren geniş bir ekosistem olan İTÜ Çekirdek, kimyadan elektroniğe, bilişimden biyogenetiğe tüm sektörlere açık bir girişimcilik merkezidir.

Paylaşım
Close