Etsy yeni duyurduğu internet sitesi tasarım aracıyla platform üstünde satış yapan tüm satıcıları, dolayısıyla da kendi platformunu güçlendirmeyi amaçlıyor.

Pattern adlı yeni bir internet sitesi tasarım aracı duyuran Etsy, insanların kendi internet siteleri üzerinden satış yapmalarını kolaylaştıracak. Etsy’nin hali hazırda 1.6 milyon aktif satıcısı bulunuyor. Bu satıcılardan üçte biri kendi internet sitelerini yaratmak istiyor. Ancak alan adı satın almak, siteyi tasarlamak, devamlı güncellemek ve envanter yönetimi satıcılara karmaşık geliyor ve bu nedenle satıcıların çoğunu bu alanda adım atmaktan alıkoyuyor.

Pattern sayesinde bu satıcılar dakikalar içerisinde kendi sitelerini yaratabilecek. Etsy’den Joe Lallouz şirketin Brooklyn, New York’taki merkez binasında gazetecilere uygulamalı olarak süreci birkaç dakika içerisinde gösterdi, bu da Etsy’nin Pattern’a olan güvenini gösteriyor. Satıcılar Pattern üzerinden alan adı satın alabiliyor ve mevcut 5 tema içerisinden kendilerine uygun bir tema seçebiliyor. Temalardan bazıları satıcının markasını ve markanın arkasındaki hikayeyi ön plana çıkarırken bazı temalar doğrudan ürünlere odaklanıyor.

Elbette kolay kullanımlı bir internet sitesi tasarım aracı sunmak yeni bir fikir değil. Pattern’ı bu bağlamda özel kılan ise Etsy entegrasyonu. Pattern üzerinden bir site kurduğunuzda Etsy otomatik olarak platform üzerindeki mağazanızdan ürünleri, içeriğinizi ve envanter bilgilerinizi aktarıyor ve kendi siteniz ile Etsy mağazanız her satışta otomatik olarak güncelleniyor. Aynı zamanda Etsy mağazanız ve Pattern üzerinden tasarladığınız internet sitenizin karşılaştırmalı istatistiklerini görebilmek de mümkün. Bir taşta iki kuş.

Etsy’nin bu girişimdeki amacı “(satıcılar ve alıcılar arasındaki) insani bağlantıyı daha da güçlendirmek”.

Tabii tek amaç satıcıları güçlendirmek değil. Etsy üzerinden satış yapan satıcıların birçoğu zaten kendilerine ait bir satış sitesine sahip. Yine de hem Etsy mağazalarını hem de kendi internet sitelerini güncel tutabilmek birçok satıcı için külfet. Ancak bu satıcıların Etsy’den yapabilecekken kendi siteleri üzerinden satış yapmaları Etsy için kayıp anlamına geliyor. Etsy de bu açığı Pattern ile kapatmayı umuyor.

Bir girişimci olarak buradan çıkarabileceğiniz en önemli sonuç, sunduğunuz hizmeti güçlendirmek için sadece dolaylı ve göze batan yolları tercih etmektense müşterilerinizi de sizinle birlikte kalkındıracak, her iki taraf için de faydalı çözümler sunmanın gücü olmalı. Bunu yapmak kolay olmasa da başarılı bir şekilde uygulandığı takdirde başarılı bir büyümenizi sağlar.

Yazar Hakkında

mm

Girişimcileri, şirketleri, yatırımcıları ve profesyonelleri bir araya getiren geniş bir ekosistem olan İTÜ Çekirdek, kimyadan elektroniğe, bilişimden biyogenetiğe tüm sektörlere açık bir girişimcilik merkezidir.

Paylaşım
Close