İyi bir ekip oluşturmak hem bir bilim hem de bir sanattır. Hangi özelliklere sahip bireylerin ekip içindeki hangi role daha uygun olduklarını, hangi rolde başarılı olabileceklerini bilmeniz gerekir, bu “bilim” kısmını oluşturur. Bu bireyleri devamlı hareket halinde olan, gelişen ve büyüyen bir oluşuma, yani bir ekibe dönüştürmek içinse sanatçı yanınızı açığa çıkarmalısınız.

Bazı insanlar iyi bir ekip oluşturmanın tek anahtarının en iyi insanları seçmek olduğunu düşünür. Ancak en iyi insanları seçmek, bir ekip oluşturmaz. Hatta bu insanlar en iyi performans gösterecekleri özel rollere yerleştirilmediğinde bu durum halihazırdaki bir ekibi yıkabilir.

Başarılı ekiplerin dört bileşeni vardır. Bir ekipte bu dört bileşen de aynı anda bulunmuyorsa, ekip dezavantaja sahip demektir. Bu ekipler gelişmekte çok zorlanır, çoğu zaman gerçek potansiyellerini açığa çıkaramaz. Bazen de tamamen başarısız olur. İyi iş yapma şansına sahip olmak istiyorsanız bu dört bileşene sahip olmalısınız

1. General

En iyi üniversitelerden mezun olup general olamazsınız. Akıllı olabilirsiniz ancak yönetmek ve ilham vermek için gerekli deneyime sahip olmayabilirsiniz. Genel kumandan, oldukça deneyimli bir kişidir. Birliklerinin ne yaptığını bilir, çünkü daha önce her şeyi tecrübe etmiştir. Bu kişiler bir girişimdeki hemen her pozisyonda iş yapmıştır. Burada geceler boyu bir proje üstünde çalışmış, satış aramaları yapmış, problemleri çözmek için yenilikçi fikirler üstüne kafa yormuş insanlardan bahsediyoruz. Daha önce belirli zorlukları aşmış, çözülemeyen problemlerle yüzleşmiş ve yoluna devam etmiş insanlar. General, ekibin geri kalanına destek veren ve ekibin dünyanın sonuna kadar kendisini takip etmesi için ilham aşılayan kişidir. Kendisine ve ekibine inanır. Bu inanış, ekibin tümünü etkiler. General imkansız olan bir şeyi bile yapabileceğinizi söylediğinde buna inanırsınız. General olmadan iyi bir ekip olabilir, ancak mükemmel bir ekip olamaz.

2. Albay

Her generalin savaş planını yürütebilmesi için ikinci bir kumandana ihtiyacı vardır. Albay, askerlerine liderlik eder ve planı yerine getirir. Generalin planının nasıl işlediğini gözlemlemek, plan üstünde çalışmak ve gerekli değişiklikleri yapmak albayın sorumluluğundadır. Generaller için başka bir kumandan olmadan bir plan yürütmek oldukça zordur ve en yetenekli generaller için bile iş yükü fazla gelebilir. Albay, şirkette satıştan sorumlu bir yönetici olabilir, ekiple birlikte sahada çalışıp birebir dönütleri işler. Ya da bir albay günlük operasyonların detaylarını dahil bilen operasyondan sorumlu başkan olabilir. Albayın, generalin gözünden kaçan her şeyi bilmesi ve bu açıkları kapatmak üzere harekete geçmesi gerekir. Güvenilir bir insandır ve ekipteki değeri ölçülemez.

3. Azimli çavuş

Azimli çavuş, ekibi bir arada tutar. Generalin fikirleri tükendiğinde ve albay yorgun düştüğünde azimli çavuş ekibin ayakta kalmasını sağlar. Çavuş, herkesten daha fazla çalışır, yeteneklerini ve ekipteki etkilerini maksimize eder. Durum iyice zorlaştığında herkes yüzünü çavuşa döner çünkü bilirler ki çavuş bu durumda en sıkı çalışan insan olacaktır. Çavuşlar saatlerce çalışırlar, devamlı pozitiftirler ve herkesi ayağa kaldırma yeteneğine sahiptirler. Bunu sadece kendileri için değil, tüm ekip için yaptıklarından herkes tarafından sevilirler. Azimli çavuş, orta rütbeli bir yöneticiye tekabül eder, ya da ofiste herkesin sevdiği bir insana. Ancak bu insanlar ekibin tutkalı olarak görev yaparlar ve her şey yanlış gittiğinde ekibin omurgası olup işlerin yürümesini sağlarlar.

4. Fedâkâr asker

Her ordunun askere ihtiyacı vardır. Öğrenmeye açık ve inandığı şey için tüm bencil duygularını bir kenara bırakan bir askere. Ofis kültürünüze uyacak birini bulmanız gerekir. Elbette bunu yapmak için önce ekibiniz için başarı sağlayacağını düşündüğünüz bir ofis kültürü oluşturmalısınız. Yalnızca “sizin için” çalışacak birini değil, kendini tamamen açacak ve size, ekibinize ve şirketinize, en önemlisi büyük fikre inanan birini bulmanız gerekir. Öğrenmeye ve gelişmeye açık insanlar bulun. Mükemmel bir şey ortaya koymak için bencilliğini kenara koyabilecek insanlar bulun. Çabalarının sonucu olabileceğini düşünen insanlar bulun. Yalnızca siz söylediğiniz için değil, en iyisinin bu olduğuna inandıkları için sıkı çalışan askerler, ekip için en iyisidir.

Bu dört tipten insanın hepsinin bulunmadığı bir ekip yaratabilir ve iyi bir şirket kurabilirsiniz. Bu pozisyonlara kimi koyduğunuzdan bağımsız olarak başarılı bir şirket de yaratabilirsiniz. Ancak iyi çalışmayan ekipler ve şirketler devamlı para kaybetmiştir. Gerçek potansiyelinizi tamamen açığa çıkarmak ve kimsenin beklemeyeceği kadar iyi işler ortaya koymak için mükemmel bir ekibe ihtiyacınız vardır. Bu pozisyonlar dışındaki ihtiyaçlar da ortaya çıkabilir ancak bu dört pozisyon şirketin çekirdeğini oluşturur ve iyi ve kötü arasındaki ayrımın görülmesini sağlar.

 

Yazar Hakkında

mm

Girişimcileri, şirketleri, yatırımcıları ve profesyonelleri bir araya getiren geniş bir ekosistem olan İTÜ Çekirdek, kimyadan elektroniğe, bilişimden biyogenetiğe tüm sektörlere açık bir girişimcilik merkezidir.

Paylaşım
Close